Beginnen met theater?

Onze opleiding theater behoort tot het deeltijds kunstonderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. In onze competentiegerichte leeromgeving treden leraar en leerling voortdurend in dialoog om trajecten te maken op maat van de leerling. Meer lezen over onze visie kan hier.

Vanaf 8 jaar

Je start in de tweede graad. Wekelijk krijg je 1 uur theaterles. 
Tijdens de wekelijkse les kruip je in de huid van iemand die je niet bent en ontdek je op die manier toneelspelen. Je leest daarnaast teksten, verhalen of gedichten en leert die voordragen op een podium. Zo leer je je stem en lichaamsexpressie te beheersen en je uitspraak te ontwikkelen.

Vanaf 15 jaar

Je start in de derde graad. Wekelijks krijg je 2 uur les.

  • Speltheater 1 uur: Je speelt dialogen en leert pauzes in te vullen, te kijken, te ruiken, te voelen, te horen en te proeven als een gespeeld personage. Uiteindelijk werk je volledige scènes en stukken uit tot een heuse voorstelling.
  • Verteltheater 1 uur:  Je leert vertellen, voordragen en authentiek spreken. Tijdens deze les leer je te ademen op het ritme van poëzie, verhalen te vertellen, letters leven in te blazen of de wereld te schilderen met woorden.