Muziekschatten

Muziekschatten (basis) 

In de cursus Muziekschatten mag je genieten van vele pareltjes uit de schatkamer van de klassieke muziek. Je krijgt een heldere duiding van het muziekstuk binnen haar cultuurhistorische context en het leven van een componist, en je wordt gegidst bij het luisteren. Hierdoor ga je steeds meer lagen en details ontdekken en gaat de muziek nog meer tot het hart spreken.
Het cursusjaar is opgebouwd met modules waarin telkens een componist of een thema centraal staat. Aan deze inhoud zijn concertbezoeken gekoppeld waaraan je vrijblijvend kan deelnemen. Het muziekstuk dat op het concert zal uitgevoerd worden, wordt steeds in de voorafgaande les toegelicht. Op die manier beleef je de concerten gegarandeerd intenser.

Deze opleiding wordt op één lesmoment van twee uur aangeboden. (Klik hier voor meer info)
Je vindt enkele getuigenissen van cursisten die deze volgden: klik hier.

Muziekschatten (verdieping)

In de cursus Verdieping Muziekschatten doorzoek je verder de schatkamer van de klassieke muziek. Je muzikale horizon verbreedt steeds meer en je luisteren verfijnt en verdiept zich.
Het cursusjaar is grotendeels opgebouwd volgens het beproefde concept en bestaat uit een boeiende waaier aan diverse thema’s waarin een componist, een genre of een tijdsperiode centraal staat. Aan deze inhoud zijn concertbezoeken gekoppeld waardoor de besproken muziek gegarandeerd intenser beleefd worden.
Daarnaast krijg je in Verdieping Muziekschatten inzicht in de grote lijnen en ontwikkelingen van de muziekgeschiedenis en in de parallellen met de andere kunstvormen. Eigen inbreng en zelfstandig onderzoek wordt gestimuleerd en er is ruimte voor persoonlijke muziekinteresse.

Voor de cursus Verdieping Muziekschatten kan je je inschrijven als je eerder de basiscursus Muziekschatten volgde.