Kunstatelier

Je volgt wekelijks 4 aaneengeschakelde lestijden van 50 minuten met een pauze van 10 minuten. De opleiding duurt 2 jaar.

 

Ben je 18 jaar of ouder en heb je een brede interesse?

  • Wil je creativiteit - opnieuw - een kans geven in je leven?
  • Wil je je blik verruimen?
  • Wil je je kunsten botvieren, maar kan je niet beslissen in welke discipline?

In ons kunstatelier krijg je de tijd om al je ideeën uit te werken, onder begeleiding, zelfstandig, maar ook in groep. Het programma is gevarieerd, laagdrempelig, fris en met een open geest. Je leert in dit atelier jezelf uiten in diverse plastische vormen, maar ook stilstaan bij de dingen. Hier word je geprikkeld door allerlei kunstdisciplines, ook toegepaste kunst. Ook de manier waarop kunst ons dagelijks leven beïnvloedt, komt in het kunstatelier aan bod. De basis van tekenen, schilderen en beeldend werk worden aangeleerd of opgefrist, evenals grafische technieken.

De opleiding vraagt geen voorkennis, en staat dus open voor absolute beginners, maar ook als je ervaring hebt, kan deze opleiding een kans zijn om opnieuw geïnspireerd te worden en constructieve feedback te krijgen.

Na deze opleiding kan je naar het voortgezet kunstatelier of kies je voor één van de kunstdisciplines die onze academie rijk is, zoals glaskunstbeeldhouwkunst, tekenkunst of Schilderkunst.