Nieuws

Paaspauze

Paaspauze Naar aanleiding van de beslissingen van het overlegcomité zullen de lessen van de Kunstacademie Noord-Limburg vanaf maandag 29 maart tot en met zaterdag 3 april zowel fysiek als digitaal geschorst worden. De situatie (…) Lees het hele bericht »

Theater met emmers

Theater met emmersOp woensdag 17 maart maakten de jongste leerlingen theater van de Kunstacademie Noord-Limburg tijd voor 'Theater met emmers'. Je ziet meteen waarom de theaterklas de naam "Speelkamer" draagt en waarom theater het (…) Lees het hele bericht »

Kinderatelier Toverpelt mee!

Kinderatelier Toverpelt mee!Overpelt Wie dezer dagen de outdoor tentoonstelling “Toverpelt” rondom Cultuurcentrum Palethe bezoekt, zal daarbij ook enkele raamwerken tegenkomen die gemaakt werden door leerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg. Meer (…) Lees het hele bericht »

Extra Toonzaal- en Orgelpuntconcert kijk je hier!

Extra Toonzaal- en Orgelpuntconcert kijk je hier! Op dinsdag 16 maart zullen enkele leerlingen een uitgesteld Toonzaal- of Orgelpuntconcert spelen. Je ziet tijdens deze concerten dus zowel leerlingen uit de 3de, als 4de en specialisatiegraad aan het werk.  Je kan (…) Lees het hele bericht »

Mis de première van het Liedjeskwartier niet!

Mis de première van het Liedjeskwartier niet! Wij nodigen je graag uit voor de première van het Liedjeskwartier! Docenten en leerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg sloegen de handen in elkaar om eigen nummers te schrijven, te componeren en uit te voeren. (…) Lees het hele bericht »

Livestream Maart Toonmoment

Livestream Maart Toonmoment Enkele leerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg brengen opnieuw een streepje live muziek naar de Noord-Limburgse huiskamers. Het Maart Toonmoment zal gestreamd worden op vrijdag 12 maart om 20u00 en is te bekijken (…) Lees het hele bericht »

Leraren musiceren voor 100 jaar Piazzolla

Leraren musiceren voor 100 jaar Piazzolla Op 11 maart 1921, precies 100 jaar geleden dus, werd Astor Piazzolla geboren in de kustplaats Mar del Plata in Argentinië.  Enkele leraren muziek spelen het wondermooie "Invierno Porteño" om de geboortedatum van deze (…) Lees het hele bericht »

Monumentaal Floraal

Monumentaal Floraal Op de speelplaats van de Kunstacademie in de Toekomstlaan in Pelt prijkt sinds 10 maart dit monumentaal floraal werk in staalplaat van Herman Nouwen. Het werk is een mooie samenvloeiing van het geometrische en (…) Lees het hele bericht »

Net over de grens ...

Net over de grens ...Jan Rietveld en Dorus Uijt De Willigen, 2 volwassen leerlingen uit de klas van Bart Wuilmus (leraar klavecimbel, klavier, orgel) brachten op zaterdag 13 februari 2021 een bezoek aan het mooie Penceler-orgel (ca. 1723) (…) Lees het hele bericht »

Op pointes ...

Op pointes ...Enkele leerlingen klassieke dans in de derde graad begonnen in november 2020 aan lessen op pointes. ‘Elk nadeel heb zijn voordeel’ zei ooit een bekende Nederlander : de verplichte ‘coronaproof-één-op-één lessen’ zorgen (…) Lees het hele bericht »

Apart, maar samen!

Apart, maar samen!Apart, maar samen, speelden 11 leraren van de Kunstacademie Noord-Limburg op zondag 31 januari een gevarieerd programma klassieke muziek voor een online publiek. * Bart Wuilmus (klavecimbel) & Vera Baliko (cello): (…) Lees het hele bericht »

Toonzaalconcerten in beeld

Toonzaalconcerten in beeld75 leerlingen muziek beëindigen dit schooljaar de derde graad van hun muziekopleiding aan de Kunstacademie Noord-Limburg. Ter gelegenheid daarvan presenteren zij zich normaal gezien aan een live publiek in onze (…) Lees het hele bericht »

Nagenieten van digitale ‘Dag van de Academies’

Nagenieten van digitale ‘Dag van de Academies’ Op 6 februari 2021 vierden kunstacademies doorheen heel het land de “Dag van de Academies”. Wat normaal een bruisende dag vol ontmoetingen is, was dit jaar voornamelijk een digitaal gebeuren. Toch hebben wij enorm (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief