Boeken bottelen in Limburg

Boeken bottelen in LimburgDe “Boekenbottelarij”, een boekenbeurs voor en door Limburgse schrijvers, vond op zondag 2 oktober een plekje in CC Palethe. Bibliotheek Pelt, organisator van het gebeuren, vroeg en kreeg de enthousiaste medewerking van (…) Lees het hele bericht »

Ponticello in Frankrijk

Ponticello in Frankrijk

Op 5 juli 2022 vertrok strijkorkest Ponticello richting Zuid-Frankrijk om daar deel te nemen aan 'The Provence Festival of Youth Orchestras' onder leiding van Vera Baliko. 

Ze speelden prachtige concerten in o.a. Meze, Aubais en Le Grau de Roi.

Het was een geslaagde concertreis met veel musiceervreugde, leuke uitstapjes, ontspannende en uitdagende activiteiten. 

De leerlingen - en Vera - kijken alvast uit naar de volgende zomerstage!


Kunstprikkels in de Kerk!

Kunstprikkels in de Kerk! Aan creatief en artistiek talent is er in Pelt geen gebrek. Dat mag uiteraard getoond worden. In de pas vrijgekomen Sint-Jozefskerk van Boseind stelden afgelopen weekend maar liefst 45 Peltse kunstenaars tentoon. Wie (…) Lees het hele bericht »

Auteur Kaat Bas in de klas voor Boekenbottelarij!

Auteur Kaat Bas in de klas voor Boekenbottelarij!Overpelt Wist je dat de Boekenbeurs ook een Limburgs broertje had? De ‘Boekenbottelarij’ is  een boekenbeurs met en voor Limburgs schrijverstalent. De vierde editie wordt georganiseerd door Bibliotheek Pelt en strijkt neer in (…) Lees het hele bericht »

Amoureus

AmoureusLommel 10 jaar geleden organiseerde de private stichting Charlotte van der Seys in Lommel een week van liefde onder de noemer AMOUREUS.   Op zaterdag 24 september werd er aan dit festival een vervolgverhaal gebreid. 'Ik (…) Lees het hele bericht »

Naar Theater Tieret!

Naar Theater Tieret! Op 21 september was het dan zover: de theaterklas 4de graad van Lize Theunis trok naar de voorstelling 'Op hoop van leven' van Theater Tieret in CC Palethe. Al enkele weken keken de leerlingen uit naar de voorstelling (…) Lees het hele bericht »

15 jaar Stichting Charlotte van der Seijs

15 jaar Stichting Charlotte van der SeijsLommel In Lommel wordt dit weekend het 15-jarig jubileum van de stichting Charlotte J. van der Seijs gevierd met een heerlijke portie cultuur. Vanuit de Kunstacademie Noord-Limburg zal het L.E.K. (Laboratorium voor (…) Lees het hele bericht »

Extra klas muziek voor volwassenen!

Extra klas muziek voor volwassenen! Wegens grote vraag richten we een extra lesmoment muzikale vorming voor volwassenen (18+) in. Deze lessen zullen doorgaan ... in Kunstacademie Pelt (Toekomstlaan 9) iedere donderdag van 20u00 tot 22u00 De lessen (…) Lees het hele bericht »

Vergeet je UiTPAS-punten niet!

Vergeet je UiTPAS-punten niet! Met je inschrijving aan de Kunstacademie Noord-Limburg kan je maar liefst 25 punten sparen op je UiTPAS. Je kan dit doen door het nummer van je UiTPAS door te geven aan het secretariaat (011 80 87 10).  Dit kan nog tot (…) Lees het hele bericht »

Nieuw lesmoment graffiti

Nieuw lesmoment graffiti De lessen graffiti zullen voortaan doorgaan op woensdag in plaats van zaterdag. Instappen is nog mogelijk. Een gratis proefles ook! vanaf 13 tot 18 jaar street-art met veel aandacht voor experiment  een uitgebreid (…) Lees het hele bericht »

Een stukje Eden in Oudsbergen

Een stukje Eden in Oudsbergen Gedurende twee weekends in september vullen cursisten van het projectatelier van de Kunstacademie Noord-Limburg de Commanderij in Oudsbergen met hun beeld van Eden. Deze expo was oorspronkelijk voorzien in het (…) Lees het hele bericht »

Dakreparaties in Maranghada!

Dakreparaties in Maranghada! Al bijna 30 jaar zamelen de leerlingen en leraren beeldende kunsten van de Kunstacademie Noord-Limburg met tal van creatieve projecten geld in voor de meisjesschool in Maranghada in India. Dominik Martin, de drijvende (…) Lees het hele bericht »

Orgelreis 2022

Orgelreis 2022 Op 8 en 9 augustus trokken de gevorderde leerlingen van de academies in Noord-Limburg, Herentals en Turnhout op orgelreis naar Luxemburg en de Elzas in Frankrijk. In Luxemburg bespeelden ze imposante symfonische (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief