Nieuws

Dansteam KANL '23-'24 stelt zich voor!

Dansteam KANL '23-'24 stelt zich voor! Ons dansteam voor 2023-2024 stelde zich afgelopen weekend met trots voor op hun eigen instagramkanaal. De de niet-instagrammers kunnen hier alles nog eens nalezen:   "Het dansteam van de Kunstacademie Noord-Limburg (…) Lees het hele bericht »

Nieuwe kinder- en jongerenateliers!

Nieuwe kinder- en jongerenateliers! Wegens groot succes richten we op verschillende locaties extra lesmomenten beeld voor kinderen en jongeren in. Deze momenten staan niet vermeld in de brochure. Kinderen van 6 tot 12 jaar zijn welkom in:  dinsdag Lommel (…) Lees het hele bericht »

Ons digitaal atelier: creatief & vernieuwend!

Ons digitaal atelier: creatief & vernieuwend! Er zijn nog enkele plaatsjes vrij in ons digitaal atelier! Dit atelier richt zich op jongeren tussen 13 en 18 jaar die willen ontdekken hoe ze digitale toepassingen kunnen inzetten om hun creatieve ideeën tot leven te (…) Lees het hele bericht »

Geslaagd muziek- en sportkamp in Oudsbergen!

Geslaagd muziek- en sportkamp in Oudsbergen!Meeuwen-Gruitrode Op initiatief van de Gemeente Oudsbergen werkte Kunstacademie Noord-Limburg afgelopen zomer samen met de sportdienst en fanfare Heibloem een sport- en muziekkamp uit. 40 kinderen genoten van een speelse (…) Lees het hele bericht »

Linde Loomans derde op InBeeld 2023

Linde Loomans derde op InBeeld 2023Linde Loomans, leerling tekenkunst en oud-leerling schilderkunst & projectatelier aan onze academie won afgelopen zomer een knappe 3de prijs op InBeeld 2023 met haar werk 'Tuinpad'.  Proficiat, Linde! Meer lezen kan (…) Lees het hele bericht »

Bezoek aan Averbode

Bezoek aan Averbode De klavier- en orgelklas van Bart Wuilmus en Karolien Schuurmans bezochten op 27 juni de abdij van Averbode. Hoofddoel van dit bezoek was uiteraard de bespeling van het orgel in de kerk. Maar ook de ontmoeting met (…) Lees het hele bericht »

Het leven is schoon … voor theatermakers

Het leven is schoon … voor theatermakers Een eigen theaterstuk maken rond het thema ‘maffia’, dat was de ambitie van de vierkoppige theatergroep volwassenen uit Pelt van theaterdocent Ilse Van Mileghem. Na een themales ‘maffia’ in december was de groep het (…) Lees het hele bericht »

Proclamatie en Vernissage: De Oogst

Proclamatie en Vernissage: De Oogst Op donderdag 22 juni werden de afstuderende leerlingen beeldende kunsten geproclameerd. Het deed deugd om zoveel - terecht - stralende gezichten te zien, en dat dan ook nog eens temidden van een inspirerende collectie (…) Lees het hele bericht »

Einde schooljaar ingeluid …

Einde schooljaar ingeluid … Zaterdag 25 juni werd een drukke dag voor de Noord-Limburgse Kunstacademie Podiumkunsten: maar liefst 5 verschillende proclamaties stonden gepland in de gemeenten Peer, Lommel en Pelt. Alle leerlingen podiumkunsten die (…) Lees het hele bericht »

Klas muziekproductie in actie …

Klas muziekproductie in actie … De kerk van Mol-Millegem was op zaterdag 10 juni het decor voor een uitvoering van Carmina Burana van Carl Orff in de originele uitvoering met koor, 2 piano’s, slagwerk en zangers-solisten. Samen met de leerlingen (…) Lees het hele bericht »

Muzikale wandeling

Muzikale wandelingSedert woensdag 21 juni werd om en rond het KANL-gebouw en het park van Dommelhof een nieuwe ‘attractie’ geïnstalleerd: een bewegwijzerde wandeling van 3,25 kilometer laat je niet alleen genieten van de heerlijke Peltse boslucht langs het kanaal en het Dommelhofpark, maar laat je ook kennismaken met de verschillende instrumenten die je kan leren bespelen aan de Kunstacademie Noord-Limburg.
Naast het parcours staan paaltjes met daarop een QR-code. Wanneer je die tijdens het wandelen, scant met je GSM, openen zich telkens filmpjes waarop je kennis kan maken met de verschillende instrumenten uit de muziekwereld.
Leuk én leerrijk : een tip voor een activiteit met de kinderen onder de komende zomervakantie ?
Het vertrek en parcours vind je aan de fietsenstalling van de KANL.Instrumenten: véél instrumenten…

Instrumenten: véél instrumenten… In aansluiting op de KANL-promotievoorstellingen in Palethe werd op woensdag 21 juni een instrumentenvoorstelling gehouden in de theaterzaal van het Dommelhof. Tijdens een korte presentatie kon je er alle instrumenten (…) Lees het hele bericht »

Wolken boven Pelt …

Wolken boven Pelt …

Op maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 juni was de lucht erg bewolkt in Pelt: althans dat was zo op het podium van CC Palethe. 

Daar werd de promotievoorstelling “Kumula” gespeeld door de leraren podiumkunsten van de KANL.

Koningin Kumula moest er verlost worden van haar angst voor … wolken.

Die angst overwon ze uiteindelijk samen met de hulp van maar liefst 2231 kinderen uit de basisscholen van Noord-Limburg. U leest het goed: maar liefst meer dan 2000 enthousiaste basisschoolleerlingen bezochten samen met hun juffen 1 van de 7 voorstellingen en genoten daar ook met volle teugen van.

Bedoeling is om alle leerlingen een leuke gratis voorstelling te bezorgen aan het einde van hun schooljaar en hen op deze manier misschien ook warm te maken om zich het komende schooljaar in te schrijven aan de KANL.

Foto's: Hen Heeren
Meer nieuws in het archief