Nieuws

Hoogstaand muzikaal bezoek ...

Hoogstaand muzikaal bezoek ...Op zaterdag 3 juli organiseerde de Kunstacademie Noord-Limburg in samenwerking met de academies van Herentals en Turnhout een masterclass rond Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621). Het is dit jaar 400 jaar geleden dat (…) Lees het hele bericht »

Hasselt Orgelstad

Hasselt OrgelstadAfgelopen woensdag 30 juni bezochten leerlingen uit de klassen orgel, klavecimbel en klavier van de academies in Noord-Limburg, Herentals en Turnhout het imposante orgel in de kathedraal van Hasselt. Een 30-tal (…) Lees het hele bericht »

In stijl uitgezwaaid ...

In stijl uitgezwaaid ... Op zaterdag 26 juni namen maar liefst 105 leerlingen podiumkunsten officieel afscheid van de Kunstacademie Noord-Limburg. Dat gebeurde tijdens 2 stijlvolle proclamaties die omwille van de geldende coronamaatregelen (…) Lees het hele bericht »

Oudsbergen danst buiten!

Oudsbergen danst buiten!

Als dansen binnen niet toegestaan is ... dan doen we het toch gewoon buiten. In Oudsbergen leverde dat dan ook nog eens deze prachtige beelden op. Kijk mee!


In première: Digitale instrumentenvoorstelling!

In première: Digitale instrumentenvoorstelling!

Ontdek alle instrumenten die je kan leren bespelen in KANL.
Welkom in de wondere wereld van de instrumenten!

Musical Melange

Musical MelangeHet zal je maar overkomen: keihard werken aan een musical en die dan tot twee keer toe niet kunnen opvoeren. De spelbreker? Juist ja ... CORONA!

De leerlingen en docenten musical besloten echter om niet bij de pakken te blijven zitten en zich te richten op een haalbaar alternatief.

Zo ontstond Musical Melange: 8 korte voorstellingen per duo of solo.

Een potpourri van teksten, choreo's en muziek, maar één verhaal van moed, doorzettingsvermogen, hoop en positiviteit. 

Veel dank aan iedereen die geholpen heeft om dit te realiseren en een dikke proficiat aan de leerlingen!

Kijk hier naar een korte compilatie: 


Hoop … in de theaterklas volwassenen

Hoop … in de theaterklas volwassenen

Samen theater maken was bijzonder moeilijk dit schooljaar, zeker voor de volwassen leerlingen, die vaak noodgedwongen alleen of op afstand moesten werken.

Tijdens de online-lessen namen de volwassen leerlingen uit Pelt een brede waaier aan monologen onder de loep. Zij kozen elk, los van elkaar, voor één monoloog en gingen daarmee aan de slag. Op basis van die monoloog, creatieve collages en vragenlijsten creëerden ze een eigen personage. Toen ze elkaar dan eindelijk weer live mochten ontmoeten, maakten ook de personages kennis. De personages ontdekten wat ze gemeen hadden of waarin ze net verschilden, en zo ontstond een verhaal. 

Klik hier voor een sfeerbeeld van één van de laatste repetities van hun (nog) onafgewerkte toonmoment.

Zien jullie wat de personages bij elkaar brengt?


Workshop accordeonklas

Workshop accordeonklas Op zaterdag 12 juni werd er in De Toonzaal in het KANL-gebouw in Pelt een workshop gegeven door Sander Jakubka voor de leerlingen uit de accordeonklas. De namiddag begon met het ontdekken van de veelzijdigheid van het (…) Lees het hele bericht »

De hemel boven Beringen kleurt kunstig

De hemel boven Beringen kleurt kunstig Tijdens de pandemie vonden we vaak troost, verstilling en afleiding in de natuur. Nu onze bewegingsvrijheid en toekomstperspectief weer met mondjesmaat op kruissnelheid komen, organiseert de gemeente Beringen een mooi (…) Lees het hele bericht »

Première op maandag 21 juni ...

Première op maandag 21 juni ... Acteurtjes uit de theaterklas van Lize Theunis waren op zondag 13 juni een hele dag in Leuven te gast bij de firma Mojuice. Er werden opnames gemaakt voor de digitale instrumentenvoorstelling die de Kunstacademie (…) Lees het hele bericht »

Projectatelier toont souvenirs op het strand

Projectatelier toont souvenirs op het strand Ook dit jaar sieren ontwerpen uit het projectatelier van onze kunstacademie enkele van de  45 strandcabines van Sint-Idesbald die deel uitmaken van de zomerexpo Cabin Art.  Marianne Verbeek, Ann Witters, Gerda (…) Lees het hele bericht »

RE - CONNECTED

RE - CONNECTED In een overkoepelend project tussen beeldende kunst, dans en muziek verzamelden de leerlingen van ons 'LEK' (laboratorium voor experimentele kunst) op zaterdag 5 juni in de tent achter het hoofdgebouw in Neerpelt. Die (…) Lees het hele bericht »

Kleurrijk bezoek in het bos

Kleurrijk bezoek in het bos Cursisten (afgestudeerden schilder- en tekenkunst) van het projectatelier maakten eind mei een ludieke interventie in de speeltuin en groene omgeving van De Scoutsrally in Neerpelt. De pandemie dreef ook hen naar (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief