Nieuws

5 voor 12: Schrijf muziek voor het klimaat!

5 voor 12: Schrijf muziek voor het klimaat! Samen met Musica, Impulscentrum voor Muziek, willen we de aandacht vestigen op onze bezorgdheid over het klimaat. Op  24 oktober, tijdens het Oortreders Festival zal er een beiaardconcert door Pelt luiden, waarvoor de (…) Lees het hele bericht »

Nieuw in Peer: Beeldatelier Jongeren en Theater!

Nieuw in Peer: Beeldatelier Jongeren en Theater!Peer Goed nieuws voor kinderen en jongeren in Stad Peer! Het bestaande aanbod van lessen muziek, kunstenmix en beeldatelier wordt vanaf september uitgebreid met: Beeldatelier voor jongeren (12-17 jaar) Je tekent, schildert, (…) Lees het hele bericht »

Creativiteit in de lessen muzikale vorming

Creativiteit in de lessen muzikale vormingJuf Sarah Robaeys gaf haar leerlingen uit het derde jaar muzikale vorming een creatieve opdracht: maak zelf -geïnspireerd op 'Stripsody' van Cathy Berberian- een muzikaal stripverhaal waarin ritme en geluid centraal (…) Lees het hele bericht »

1300 warm ge-THEE-kende euro's voor India

1300 warm ge-THEE-kende euro's voor India Ook dit schooljaar kon Dominik Martin een mooi bedrag overmaken naar de meisjesschool in Maranghada, India. Dominik is docent beeldatelier en tekenkunst aan onze academie en begeesterd bezieler van creatieve projecten (…) Lees het hele bericht »

Inschrijven schooljaar 2020-2021 van start!

Inschrijven schooljaar 2020-2021 van start!

Vanaf vandaag, 15 juni 2020, kunnen ook nieuwe leerlingen zich inschrijven voor een opleiding beeldende kunst, dans, theater of muziek.

Inschrijven kan hier!

Lesmomenten voor nieuwe leerlingen bekijken kan op de cursuswijzer!

Problemen of vragen? 011 80 87 10. 

Welkom aan de Kunstacademie Noord-Limburg!

 


Breng je kot tot leven

Breng je kot tot levenDe leerlingen theater uit de klas van Oudsbergen gingen op zoek naar voorwerpen in hun huis waar ze gezichten in zagen. Daarmee gingen ze dan creatief aan de slag: er werd wat geknutseld, er werd een karakter en (…) Lees het hele bericht »

Engelbewaarder krijgt tweede leven ...

Engelbewaarder krijgt tweede leven ... Iets meer dan 7 jaar geleden werd beslist om het beeld van een engelbewaarder en een kind te verwijderen uit de voortuin van kleuterschool "De Speling" in Lommel. Getekend door de tand des tijds, maar ook ten gevolge (…) Lees het hele bericht »

Poppentheater!

Poppentheater! Ileana Ninicato uit de klas Theater (Hamont-Achel) van Karla Deroost (graad 3.1) is al van kindsbeen af bezig met poppenspel. Aanvankelijk is ze gestart met één pop maar dat zijn er ondertussen al heel wat meer (…) Lees het hele bericht »

Nieuw! Beeldatelier in Opglabbeek!

Nieuw! Beeldatelier in Opglabbeek!

Goed nieuws! Vanaf volgend schooljaar zal de Kunstacademie Noord-Limburg ook lessen beeldatelier voor kinderen en jongeren organiseren in den Ichter in Oudsbergen - Opglabbeek. 

“In Oudsbergen zijn twee kunstacademies actief: Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) en de Genkse Academie voor Kunst (GAK). Nadat we besloten om de eigen atelierwerking voor kinderen stop te zetten, omdat het steeds moeilijker wordt om hiervoor de nodige vrijwilligers te vinden, hebben we na een uitgebreide analyse aan KANL gevraagd om vanaf volgend jaar de studierichting beeldende kunst te organiseren”, zegt schepen Ilse Wevers in de Internetgazet. “Op dit moment nemen 50 kinderen deel aan de kinderateliers (lagere school) en 10 aan het jeugdatelier voor 12-plussers. We hopen dat deze deelnemers doorstromen naar de academie."

Daarnaast zijn nieuwe leerlingen uiteraard ook welkom.

Inschrijven kan vanaf midden juni via www.kanl.be

 
De beste reclame ...

De beste reclame ...Mond-tot-mondreclame blijkt uit studies nog steeds beter te werken dan het bedelen van flyers, ... Ella Roozen (10 jaar en leerling in de Lommelse klas theater van Karla Deroost) vindt dat blijkbaar ook: zij maakte (…) Lees het hele bericht »

Koperblazers spelen massaal vanuit hun kot ...

Koperblazers spelen massaal vanuit hun kot ... Niels Lukkesen is een vlijtige leerling uit de klas van Kristien Schuurmans (afdeling Achel). Hij maakte dit schooljaar de overstap van trompet naar Es-Bas (bastuba) en won onlangs de online-solistenwedstrijd van (…) Lees het hele bericht »

Schrijf een gedichtje ...

Schrijf een gedichtje ... Een leuk opdrachtje voor de leerlingen uit de tweede graad theater (klas Lommel Karla Deroost) in tijden van corona: schrijf eigenhandig een gedichtje. Ella Rozen (10 jaar) maakte er dit van.   (…) Lees het hele bericht »

Vlindertje Beatriz ...

Vlindertje Beatriz ...Ook de leerlingen muziekinitiatie krijgen van hun leerkrachten regelmatig een opdracht waarmee ze in hun kot aan de slag kunnen. Beatriz en haar entourage brachten het vlinderlied tot leven en stuurden ons dit leuke (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief