Instrumenten kiezen doe je zo!

Instrumenten kiezen doe je zo!Hoe kies je nu uit accordeon, alto, altviool, bariton, basgitaar, bastuba, blokfluit, bugel, cello, contrabas, cornet, dwarsfluit, elektrische gitaar, fagot, gitaar, harp, hobo, hoorn, klavecimbel, klavier, klarinet, (…) Lees het hele bericht »

Bekende gezichtjes gespot bij Beeldig Lommel!

Bekende gezichtjes gespot bij Beeldig Lommel!Tijdens het weekend van 15 en 16 juni namen levende beelden uit binnen- en buitenland de binnenstad van Lommel in. De veertiende editie van Beeldig Lommel bracht zo’n 50.000 mensen op de been. Zoals ieder jaar vatten de (…) Lees het hele bericht »

2240 hoofdjes in de wolken

2240 hoofdjes in de wolken2240 lagere schoolkinderen uit heel Noord-Limburg kwamen zich op 17, 18 en 19 juni vergapen aan ‘Hoofd in de Wolken’, een voorstelling van en door leraren van Kunstacademie Noord-Limburg in CC Palethe Pelt.  Ademloos (…) Lees het hele bericht »

Griezelen Geblazen!

Griezelen Geblazen!Hechtel-Eksel De leerlingen theater van de 2de graad uit Hechtel betoverden op 22 mei het podium van de Speelkamer met 'De Geest van Salmiak tot Twistmantel': een spannend theaterstuk waarin een groepje toeristen een middeleeuws (…) Lees het hele bericht »

Een chocoladefabriek in Hamont!

Een chocoladefabriek in Hamont!Hamont-Achel De leerlingen theater van de 2e graad en het eerste jaar van de 3e graad uit Hamont sloegen de handen in elkaar voor een magische theatervoorstelling. Onder leiding van theaterdocent Ilse van Mileghem brachten zij op (…) Lees het hele bericht »

Missie Matilda Geslaagd!

Missie Matilda Geslaagd! De theatergroep van de 3de graad in Hechtel heeft zich helemaal gesmeten tijdens de theatervoorstelling 'Matilda', die plaatsvond op woensdag 15 mei. Onder begeleiding van docent theater Ilse Van Mileghem maakten ze (…) Lees het hele bericht »

Zang en Samenzang in de Toonzaal

Zang en Samenzang in de Toonzaal Op maandag 10 juni om 19:00 uur organiseerden zangleraressen Carla Schroijen en Anja Van Engeland naar jaarlijkse traditie hun Zangsoirée in De Toonzaal in Pelt. Buiten was het een bijna herfstachtige en vooral (…) Lees het hele bericht »

In 80 Dagen: Dansavontuur in CC De Adelberg

In 80 Dagen: Dansavontuur in CC De Adelberg

Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni bracht de Lommelse afdeling dans van de Kunstacademie Noord-Limburg een prachtige uitvoering van "In 80 Dagen" in CC De Adelberg in Lommel. Met maar liefst vier voorstellingen en twee verschillende casts, toonden de jonge en minder jonge dansers onder begeleiding van hun sterke team leraren, hun danstalenten en het harde werk dat hieraan voorafging.

De voorstellingen brachten het verhaal van "Rond de Wereld in 80 Dagen" op een originele en visueel erg verzorgde manier tot leven. De verschillende dansen werden gebracht door kleuters, kinderen, jongeren en volwassen groepen. De toewijding en passie voor dans was zichtbaar in elke beweging en elke choreografie.

Ook de stijl en de sfeer van de diverse dansen, varieerde sterk en dat zorgde voor een mooie afwisselende voorstelling : er waren  uitbundige urban dances, klassiekere dansen, groepsnummers en  meer intieme dansmomenten.

De mooie lichtontwerpen en zorgvuldig gekozen kostuums versterkten de sfeer en de thema's van de verschillende scènes.

Het enthousiasme van het publiek vulde de overvolle Adelberg bij elke voorstelling. De afdeling dans uit Lommel liet met deze voorstelling zien wat ze in haar mars heeft, en bewees dat de toekomst van de danskunst in Noord-Limburg springlevend en veelbelovend is.

Klik hier voor verslag Internetgazet Lommel

Klik hier voor fotoreportage Hilda Lodewijks

Klik hier voor verslag Lommelse Gazet

Klik hier voor fotoreportage Hen Heeren

Klik hier voor fotoreportage Guy WeynsVolwassenen schitteren op het podium

Volwassenen schitteren op het podiumNeerpelt Op zaterdag 8 juni om 19:30 uur vond in het KANL-gebouw in Neerpelt het concert 'Volwassenen op het Podium' plaats. Dit evenement is inmiddels een jaarlijkse traditie in de maand juni.  Door de grote belangstelling (…) Lees het hele bericht »

Jazztalenten doen Speelkamer swingen …

Jazztalenten doen Speelkamer swingen … Op zaterdag 8 juni kleurde De Speelkamer in het KANL-gebouw in Neerpelt vanaf 16:30 uur muzikaal jazzy tijdens een concert door leerlingen die hun derde of vierde graad voltooien of in de specialisatiegraad zitten. Het (…) Lees het hele bericht »

Déjà Vu? Martine vertelt ...

Déjà Vu? Martine vertelt ...Lommel Op donderdag 6 juni 2024 om 19u00 stelt Martine Sels, leerling Spreken & Vertellen aan onze academie, haar boek 'Déjà Vu' voor in het Huis van de Mens in Lommel.  Het boek schreef ze helemaal zelf. De lezing bereidde (…) Lees het hele bericht »

Wij komen u helpen …

Wij komen u helpen … Op dinsdag 28 mei en dinsdag 4 juni speelde de theaterklas ‘volwassenen’ van Evy Van Eynde 2 voorstellingen in het Hubertustheater in Neerpelt. De 8 spelers (Annick, Liene, Lieve, Marcel, Marley, Martine, Nielse en (…) Lees het hele bericht »

Samen musiceren in Harmoniezaal Peer

Samen musiceren in Harmoniezaal PeerHet is ieder jaar weer een gezellig weerzien: het aperitiefconcert in samenwerking met het jeugdorkest van de Koninklijke Harmonie van Peer. Zondag 2 juni was het weer zover. De harmoniezaal liep gezellig vol voor (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief