Nieuws

Toonzaalconcerten kijk je hier!

Toonzaalconcerten kijk je hier! De leerlingen muziek, die in het laatste jaar van de derde graad zitten, laten horen wat ze in hun mars hebben. In de week van 18 januari vinden er maar liefst 7 Toonzaalconcerten plaats. Je kan meekijken via deze (…) Lees het hele bericht »

Picasso en pizza's op de Heuf

Picasso en pizza's op de Heuf Er hangen opnieuw kunstwerken, gecreëerd door leerlingen van de beeldateliers uit Overpelt, op de Heuf. Dit jaar lieten ze zich, onder begeleiding van lerares Liene Bouwen, inspireren door Picasso en pizza's. Dat (…) Lees het hele bericht »


Spetterende wensen van onze 6- en 7- jarigen!

Spetterende wensen van onze 6- en 7- jarigen!Spetterende kerst- en nieuwjaarswensen van alle kinderen Kunstenmix en Theaterinitiatie van de Kunstacademie! Met een ka- do , een re ndier in de nacht, een mi rakel, met fa milie gezellig samen, een sol o op trompet, (…) Lees het hele bericht »

Livestream December Toonmoment

Livestream December Toonmoment Enkele leerlingen muziek en dans sluiten dit bijzondere eerste trimester af met een toonmoment dat live gestreamd zal worden op 18 december om 20u00.  U kan hier meevolgen!     (…) Lees het hele bericht »

Kerstdrama

Kerstdrama Van warm en gezellig tot regelrechte drama's, kerst is met voorsprong één van die gelegenheden die emoties hoog kan doen oplopen. In de theaterklassen weten ze dan wat gedaan. De kinderen maakten er een vrolijke kerst (…) Lees het hele bericht »

Muzikale kerst-challenge in Peer

Muzikale kerst-challenge in PeerDe leerlingen muzikale vorming 2.3 uit Peer gingen de uitdaging van lerares Sarah Robaeys enthousiast aan: een muzikale kerstwens opnemen in 1 minuut.  Zie die concentratie! Hoor die klokjes! Geniet van die spontane (…) Lees het hele bericht »

Hier brandt de vlam!

Hier brandt de vlam!Naar aanleiding van de warmste week kregen de leerlingen beeldende kunsten van de Kunstacademie Noord-Limburg deze poster, met enerzijds onze beste wensen voor een kunstzinnig 2021, en anderzijds een warme oproep: Wees (…) Lees het hele bericht »

Kerstwensen uit de celloklas

Kerstwensen uit de celloklasIn de celloklas wordt er druk gerepeteerd voor gezellige kerstfeestjes in kleine kring en dat lukt al heel aardig. In de huiskamers van deze leerlingen gaat het alleszins een "merry" bedoening worden. De celloklas van (…) Lees het hele bericht »

Kunstkuur tekent op muziek

Kunstkuur tekent op muziek De leerlingen van basisschool 't Stekske in Lommel worden dit schooljaar door docent Anouk Huibers van de Kunstacademie Noord-Limburg ondergedompeld in kunst. Afgelopen week werd er getekend op muziek. Kijk mee! (…) Lees het hele bericht »

Toveren met Sinterklaas!

Toveren met Sinterklaas!Dat Sinterklaas in de week van 6 december brave kinderen graag cadeautjes brengt is geen geheim. Wij zijn dan ook blij en trots om te melden dat in onze beeldateliers voor kinderen geen stoute kinderen te bespeuren (…) Lees het hele bericht »

Sint-theater!

Sint-theater! Verbeelding en inleving zijn voorname wapens in het werkarsenaal van acteurs en actrices. Onze leerlingen theater oefenen dit dan ook wekelijks aan de hand van de meest uiteenlopende opdrachten. Het thema "Sint en (…) Lees het hele bericht »

Eenzaam aan de barre ...

Eenzaam aan de barre ...Helemaal anders is het, zo'n dansles één op één, waarbij alle aandacht gericht is op die ene eenzame danser aan de barre. Het gemis van de groep collega-dansers is groot! Het 'solo-gevoel' van de leerling-danser is (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief