Nieuws

Modelatelier in Beeld!

Modelatelier in Beeld!Wie de komende weken door de kunstacademie van Neerpelt wandelt, wordt verrast door een tentoonstelling van werken uit het ModelAtelier. Dit atelier voor volwassenen werd opgericht in september 2021 om te kunnen (…) Lees het hele bericht »

Er was eens een prinses ...

Er was eens een prinses ...Het lijkt wel het begin van een sprookje en misschien is het dat ook wel voor de deelnemers aan het Prinses Christinaconcours. Maar liefst 4 leerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg stuurden hun bijdrage op voor deelname aan dit prestigieuze klassieke concours. Het gaat om Niels Lukkesen op bastuba, Liesl Sleurs op altsax, Jinte Smeets en Nine Ceunen op harp.
Als publiek kan je je stem uitbrengen. We vragen dus om dat ook zeker te doen: op die manier vergroot je de kans dat één van hen uiteindelijk met de publieksprijs gaat lopen.
We wensen de deelnemers in ieder geval veel succes !


Stemmen kan je HIER. 

Tekenkunst in beweging ...

Tekenkunst in beweging ...

Bewegen is gezond en ook kunst moet in beweging blijven. Daarom mag er in onze ateliers al eens geëxperimenteerd worden. In het atelier tekenkunst resulteerde dat in dit vreemde loopje:

 


Orgelreis naar Mons

Orgelreis naar MonsOp zaterdag 8 januari maakten de leerlingen uit de klassen orgel, klavecimbel en klavier van de academies in Noord-Limburg, Herentals en Turnhout een orgelreis naar het imposante orgel in de Sainte-Waudru te Mons. Met 4 (…) Lees het hele bericht »

Driekoningen, driekoningen ...

Driekoningen, driekoningen ... Op 6 januari van deur tot deur gaan om driekoningen te zingen is een heerlijke traditie. Ook onze leerlingen kunstenmix zouden vandaag graag op pad zijn gegaan. Ze hadden zelfs live begeleiding uit de blokfluitklas (…) Lees het hele bericht »

Gelukkig Nieuwjaar!

Gelukkig Nieuwjaar!

Wintersterretjes stralen op het podium!

Wintersterretjes stralen op het podium! Indy en Jana zijn dromers: al jaren verlangen ze ernaar om eens een echte draak te ontmoeten. Maar waar wonen draken? In de wolken? Of nog hoger… tussen de sterren?  Op een koude winternacht, vlak voor Kerstmis, gaan (…) Lees het hele bericht »

Een kerstwens van ons voor jou!

Een kerstwens van ons voor jou!

Kunstacademie Noord-Limburg wenst je een prettige eindejaarsperiode en een gelukkig nieuwjaar met vier betoverende seizoenen. Kijk en luister mee:


Laatste kans om je KANL-UiTPAS punten te sparen!

Laatste kans om je KANL-UiTPAS punten te sparen! Op 12 september 2021 werd Pelt een UiTPAS-gemeente. De UiTPAS is een voordeelkaart voor vrije tijd buitenshuis. Doordat Kunstacademie Noord-Limburg mee in dit initiatief stapte, kunnen alle leerlingen voor hun (…) Lees het hele bericht »

Een vrolijk kerstfeest uit de dansklas

De leerlingen dans uit de 2de graad in Pelt willen je nog heel graag iets zeggen. Geniet met volle teugen van hun oprechte kerstwens!   (…) Lees het hele bericht »

Linde Loomans geselecteerd voor Gaverprijs 2022!

Linde Loomans geselecteerd voor Gaverprijs 2022! 114 kunstenaars leverden dit jaar werk in voor de Gaverprijs in Waregem, een wedstrijd voor schilderkunst die over de jaren heen een stevige reputatie inzake kwaliteit heeft opgebouwd.  Na lang beraad selecteerde de (…) Lees het hele bericht »

Nog op zoek naar een origineel cadeau?

Nog op zoek naar een origineel cadeau? De leraren en leerlingen beeldende kunsten hebben dé oplossing. Zij creëerden toffe flipvaasjes, originele theesetjes en nog veel meer. Ga snel eens kijken in de webshop en steun zo in één klap het goede doel! De (…) Lees het hele bericht »

Masterclass Wim Vanlessen

Masterclass Wim Vanlessen

Zondag 28 november was een topdag voor de dansleerlingen van Kunstacademie Noord-Limburg! Niemand minder dan Wim Vanlessen was bij ons te gast voor maar liefst 3 masterclasses klassieke dans.

Wim Vanlessen groeide op in Pelt en studeerde later ballet aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen.

Tijdens zijn carrière werkte hij nauw samen met bekende choreografen waaronder Sidi Larbi Cherkaoui, William Forsythe, Jirí Kylián, Maurice Béjart, Jorma Elo, Wayne McGregor en Glen Tetley. Sinds 1994 was Wim verbonden aan het Ballet Vlaanderen. 

Hij eindigde zijn carrière bij Ballet Vlaanderen op het einde van het seizoen 2018-2019 en reist nu de wereld rond om zijn kennis en ervaringen door te geven aan jonge dansers!

Onze dansleerlingen, dansleerkrachten en ballet begeleiders hebben genoten van deze sublieme ervaring. Want dankzij zijn expertise en enthousiasme maakt Wim de leerlingen duidelijk waarom de klassieke ballettechniek toch zo belangrijk is.

Een dag om nooit meer te vergeten!

Dankjewel Wim!

Foto's: Hennie Heeren 


Meer nieuws in het archief