Nieuws

Uitstel is geen afstel…

Uitstel is geen afstel… Het schooljaar 2019-2020 eindigde door de Corona-perikelen zonder het traditionele afscheidsritueel voor afstuderende leerlingen aan de Kunstacademie Noord-Limburg. Dat ontbrekende onderdeel van de 10 jaar durende (…) Lees het hele bericht »

Gemeente, VOX en KANL Pelt slaan handen in elkaar!

Gemeente, VOX en KANL Pelt slaan handen in elkaar! Kunstacademie Noord-Limburg was sedert de gedeeltelijke afbraak van de gebouwen van het Sint-Hubertuscollege op zoek naar een geschikte danszaal voor de lessen ballet. Een voorlopige huisvestiging werd gevonden in de (…) Lees het hele bericht »

4de beiaardtune wedstrijd!

4de beiaardtune wedstrijd!Lommel Op zondag 13 september werden in de Sint-Pietersbandenkerk van Lommel de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de 4de beiaardtune wedstrijd. Er waren maar liefst 21 inzendingen! Alle tunes werden ingespeeld door de (…) Lees het hele bericht »

Leen Janssen in finale Prinses Christina Concours

Leen Janssen in finale Prinses Christina Concours Leen Janssen, leerling saxofoon, werd begin dit jaar geselecteerd voor de nationale halve finale van het Prinses Christina Concours op 5 april in Den Haag. Wegens de coronapandemie kon dit evenement echter niet op de (…) Lees het hele bericht »

Kleuterdans voor 4- en 5-jarigen!

Kleuterdans voor 4- en 5-jarigen!Lommel Goed nieuws voor kleuters met danskriebels! Vanaf dit schooljaar kan je al vanaf 4 jaar aan de Kunstacademie Noord-Limburg komen dansen, en dit iedere zaterdag van 11.30u tot 12.20u in de Kunstacademie van Lommel.  Er (…) Lees het hele bericht »

5 voor 12: muziek voor het klimaat!

5 voor 12: muziek voor het klimaat! De muziekstudenten van Kunstacademie Noord-Limburg spelen met de tijd en slaan alarm voor het klimaat. Samen met stadsbeiaardier en leerkrachten Jan Verheyen en Martijn Vanbuel werken ze vanaf september aan een (…) Lees het hele bericht »

Eerste les kunstenmix Oudsbergen was betoverend

Eerste les kunstenmix Oudsbergen was betoverendMeeuwen-Gruitrode Op woensdag 2 september was het tijd voor de eerste les kunstenmix in Oudsbergen. Er was duidelijk een tovenaar in de klas geweest die zijn tovenaarshoed had laten liggen. Daarnaast lag een briefje met een opdracht: (…) Lees het hele bericht »

Inschrijven doe je zo!

Inschrijven doe je zo! Ben jij nog niet ingeschreven voor volgend schooljaar? Geen paniek! Inschrijven doe je zo: online: via deze link via het secretariaat, weer bereikbaar vanaf 18 augustus: 011 80 87 10 (Hou je rijksregisternummer bij de (…) Lees het hele bericht »

Een Dach aan zee

Een Dach aan zee Corona zette niet alleen het voorbije schooljaar op zijn kop. Zelfs de zomer van 2020 zal een beetje anders zijn. Vakantie in bubbels en in eigen land kan echter ook ontspannend zijn. En wie de kans krijgt om de kust (…) Lees het hele bericht »

5 voor 12: Schrijf muziek voor het klimaat!

5 voor 12: Schrijf muziek voor het klimaat! Samen met Musica, Impulscentrum voor Muziek, willen we de aandacht vestigen op onze bezorgdheid over het klimaat. Op  24 oktober, tijdens het Oortreders Festival zal er een beiaardconcert door Pelt luiden, waarvoor de (…) Lees het hele bericht »

Nieuw in Peer: Beeldatelier Jongeren en Theater!

Nieuw in Peer: Beeldatelier Jongeren en Theater!Peer Goed nieuws voor kinderen en jongeren in Stad Peer! Het bestaande aanbod van lessen muziek, kunstenmix en beeldatelier wordt vanaf september uitgebreid met: Beeldatelier voor jongeren (12-17 jaar) Je tekent, schildert, (…) Lees het hele bericht »

Creativiteit in de lessen muzikale vorming

Creativiteit in de lessen muzikale vormingJuf Sarah Robaeys gaf haar leerlingen uit het derde jaar muzikale vorming een creatieve opdracht: maak zelf -geïnspireerd op 'Stripsody' van Cathy Berberian- een muzikaal stripverhaal waarin ritme en geluid centraal (…) Lees het hele bericht »

1300 warm ge-THEE-kende euro's voor India

1300 warm ge-THEE-kende euro's voor India Ook dit schooljaar kon Dominik Martin een mooi bedrag overmaken naar de meisjesschool in Maranghada, India. Dominik is docent beeldatelier en tekenkunst aan onze academie en begeesterd bezieler van creatieve projecten (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief