723 keer fantastisch goed gedaan!

723 keer fantastisch goed gedaan! Vorige week werden er 723 leerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg geproclameerd. Ieder van hen rondde met succes een graad af in één (sommige zelfs meer dan één)  van de verschillende kunstdomeinen en mocht een (…) Lees het hele bericht »

Een boeiende kennismaking met het jongerenatelier!

Een boeiende kennismaking met het jongerenatelier! De laatstejaarsleerlingen uit het kinderatelier in Opglabbeek mochten vorige week eens meedraaien in het jongerenatelier. In één les toverden ze een houten plankje om tot een kunstwerk. Ze zien het helemaal zitten om (…) Lees het hele bericht »

Bezoek onze Exit Expo 2022!

Bezoek onze Exit Expo 2022! Op donderdag 23 juni beoordeelde een externe jury de werken van de afstuderende cursisten uit de volwassenenateliers tekenkunst, beeldhouwkunst, schilderkunst en kunstatelier. Daarna volgde een feestelijke proclamatie (…) Lees het hele bericht »

Alle instrumenten voorgesteld!

Alle instrumenten voorgesteld! Wie aan de Kunstacademie Noord-Limburg muziek komt leren, kan kiezen uit wel meer dan dertig instrumenten. Je zou van minder enthousiast worden, maar het juiste instrument kiezen is dan uiteraard niet zo gemakkelijk. (…) Lees het hele bericht »

Simsalabim ... en het is nooit meer stil!

Simsalabim ... en het is nooit meer stil! 1975 lagere schoolkinderen uit Oudsbergen, Bocholt, Peer, Hechtel-Eksel, Hamont-Achel, Lommel en Pelt werden afgelopen week betoverd tijdens een magische schoolvoorstelling door de leraren van de Kunstacademie (…) Lees het hele bericht »

Als een vis in het water op de Heuf!

Als een vis in het water op de Heuf!Overpelt Wie afgelopen week door de Heuf in Overpelt wandelde heeft het misschien al gezien: Enkele beeldige vissen namen hun intrek en lijken het daar - ook bij deze zomerse temperaturen - uitstekend naar hun zin te hebben. De (…) Lees het hele bericht »

Greetings from Belgium!

Greetings from Belgium! Al vele jaren steunen onze docenten en leerlingen beeldende kunsten een meisjesschool in Maranghada (India) met de verkoop van zelfgemaakte spulletjes.  Onlangs mocht Dominik Martin, lerares tekenkunst en trekker van (…) Lees het hele bericht »

Glass Unlimited in tijdschrift Glas

Glass Unlimited in tijdschrift Glas De recentste editie van "Glas", tijdschrift voor glaskunst, besteedt uitgebreid aandacht aan Glass Unlimited 2022, de tentoonstelling van het atelier glaskunst van de Kunstacademie Noord-Limburg die in April in Huis (…) Lees het hele bericht »

Nieuw: jeugdklas muzikale vorming!

Nieuw: jeugdklas muzikale vorming! Al jarenlang worden er in de Kunstacademie afzonderlijke lessen muzikale vorming georganiseerd voor kinderen of volwassenen. Een groep die tussen wal en schip viel, waren de jongeren vanaf 12 jaar. Speciaal voor deze  (…) Lees het hele bericht »

Ergens onderweg ...

Ergens onderweg ... Een heel schooljaar waren kinderen, jongeren en leerkrachten samen onderweg in de vele beeldateliers van de Kunstacademie Noord-Limburg. Het resultaat daarvan kan je momenteel bewonderen in het Dommelhof in Pelt.  (…) Lees het hele bericht »

Ateliers met open deuren trekken veel volk!

Ateliers met open deuren trekken veel volk! Een bonte drukte van jewelste, maar zeer zeker van de beste soort ... zo kan je de opendeurdag van de volwassenenateliers van de Kunstacademie Noord-Limburg op zondag 12 juni omschrijven. Bezoekers waren welkom in de (…) Lees het hele bericht »

Volwassenen verzamelen in Toonzaal Neerpelt

Volwassenen verzamelen in Toonzaal Neerpelt Naar jarenlange traditie musiceerde een grote groep volwassen leerlingen van de KANL Podiumkunsten tijdens een concert in Neerpelt. Na een onderbreking van 2 schooljaren vond het concert dit jaar plaats op zaterdag 11 (…) Lees het hele bericht »

Leerkrachten beeldende kunsten naar Tilburg!

Leerkrachten beeldende kunsten naar Tilburg! Op 2 juni trokken de leerkrachten beeldende kunsten op studiereis naar Tilburg. Op de bus moest er al meteen flink nagedacht worden: de leerkrachten vulden allemaal een enquête in over planlast. Eenmaal in Tilburg (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief