Nieuws

Terugkijken naar 'Kunstatelier in Beeld'

Terugkijken naar 'Kunstatelier in Beeld' Voordat we de volgende tentoonstelling openen, blikken we graag even terug op de tentoonstelling van vorige maand. Op 22 januari openden docenten Lind Rabyns, Leen Gys en directeur Michel Wellens samen met hun (…) Lees het hele bericht »

Arto Meli verovert Bijloke in Gent ...

Arto Meli verovert Bijloke in Gent ...15 jaar is hij en een leerling 4.1 uit de KANL-koperklas van Kristien Schuurmans. Zijn naam? Arto Meli. Zijn passie? Muziek. Meer bepaald de eufonium heeft zijn hart gestolen en dat liet hij als solist met veel bravoure (…) Lees het hele bericht »

Podium-magie op 'Dag van de Academies'

Podium-magie op 'Dag van de Academies'Kunstacademie Noord-Limburg strooide kwistig met magie op zaterdag 3 februari, de ‘Dag van de Academies’. De leraren en leerlingen podiumkunsten verdeelden zich over Lommel en Pelt om de werking van het deeltijds (…) Lees het hele bericht »

Kunstkoepeltjes gesignaleerd in Noord-Limburg

Kunstkoepeltjes gesignaleerd in Noord-LimburgHet lijkt wel alsof ze als paddenstoelen uit de grond geschoten zijn: plexi koepeltjes gevuld met kunst uit de kinderateliers van Kunstacademie Noord-Limburg. Ze werden al gesignaleerd in Oudsbergen, Hamont-Achel, (…) Lees het hele bericht »

Op naar een magische Dag van de Academies!

Op naar een magische Dag van de Academies! Mocht je het nog niet gedaan hebben, noteer dan nu alvast zaterdag 3 februari in je agenda, want op die dag zetten de kunstacademies van het deeltijds kunstonderwijs hun werking in de kijker. Dit jaar doen ze dat met (…) Lees het hele bericht »

Groot succes voor leraren op podium Dommelhof

Groot succes voor leraren op podium Dommelhof Niet alleen in de klas, maar ook op het podium tonen de leraren podiumkunsten zich ware meesters in de kunsten. Dat mocht duidelijk blijken op zondag 28 januari op de scène van het provinciaal cultuurcentrum Dommelhof (…) Lees het hele bericht »

Gedichtendag in Meeuwen!

Gedichtendag in Meeuwen!Meeuwen-Gruitrode Op donderdag 25 januari waren onze leerlingen theater en gitaar weer te gast in de bibliotheek van Oudsbergen. Zij vierden daar traditiegetrouw de jaarlijkse gedichtendag. Het poëtische toonmoment, doorspekt met een (…) Lees het hele bericht »

Leerlingen op het podium

Leerlingen op het podiumNeerpelt Op woensdag 24 januari was het om 19.00 uur een gezellige drukte in de theaterzaal van het Dommelhof.   Leerlingen van het strijkorkest, de harpklas, theater, piano, hobo en muzikale vorming verzorgden een smakelijk (…) Lees het hele bericht »

Poëzieweek met Kunstacademie Noord-Limburg!

Poëzieweek met Kunstacademie Noord-Limburg! Van 25 tot en met 31 januari loopt in België en Nederland de poëzieweek, een jaarlijks terugkerend feest dat in Kunstacademie Noord-Limburg niet ongemerkt voorbij gaat. Thema voor 2024 is 'Thuis'. Wat staat er op ons (…) Lees het hele bericht »

Projectatelier en Martin Parr: A fall aPARRt!

Projectatelier en Martin Parr: A fall aPARRt! Fotofestival Lens op de Mens nodigde het projectatelier van Kunstacademie Noord-Limburg uit voor een niet alledaags project: het overschilderen van een reeks foto's van Martin Parr, een Britse fotograaf met wereldfaam. (…) Lees het hele bericht »

Marijke Maes / Elis Floreen in De Nieuwe Lichting

Marijke Maes / Elis Floreen in De Nieuwe LichtingOud-leerling Marijke Maes alias Elis Floreen uit Eksel staat in de finale van 'De Nieuwe Lichting' van Studio Brussel. Uiteraard zijn wij ongelofelijk trots en wensen we Elis Floreen de overwinning toe. Daarom bij deze (…) Lees het hele bericht »

Welkom in het jaar van de draak!

Welkom in het jaar van de draak!Wist je dat 2024 in de Chinese dierenriem het jaar van de draak wordt? Wat een mooie gelegenheid om deze mythische creaties uit onze kinderateliers (klassen van Lien Swerts) op je los te laten. Het jaar van de draak (…) Lees het hele bericht »

Zingende koningen uit Overpelt & Peer

Zingende koningen uit Overpelt & Peer Naar verluidt bezochten drie wijzen uit het Oosten op 6 januari het kindje Jezus en daarom trekken ieder jaar kinderen van deur tot deur om een 'Drie Koningen'-lied te zingen en daar misschien ook een centje voor te (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief