Projectatelier

Projectatelier is een vervolgatelier voor wie al een opleiding in de 4de graad heeft gevolgd. Hier heb je reeds een bepaalde vakkennis opgebouwd.

Je kan kiezen uit verschillende soorten projecten, waar je tijdens het schooljaar aan kan werken:
De verdere uitbouw van je eigen individueel traject en je persoonlijke beeldtaal, waar de techniek niet het uitgangspunt vormt, maar ten dienste staat van het idee en waar je onder begeleiding van een kunstenaar-docent kijkt hoe je je werk op een zo best mogelijke manier kan presenteren. Het draait hier niet meer om het ‘leren’ schilderen, tekenen of beeldhouwen, maar wel om het verder exploreren van jouw medium en dit in functie van de intenties die je hebt als kunstenaar.

Je kan individueel of in groep werken aan een voorgesteld of extern project. Je start met voorstudies en houdt een tekenboek/procesboek bij en verzamelt daarin documentatie over het gekozen onderwerp. Je wordt individueel begeleid bij het realiseren van het project.

Bijzonder aan deze opleiding is ook dat je individueel of als ateliergroep deelneemt aan eigen of externe projecten en daarbij als een soort beeldend kunstcollectief naar buiten treedt. Dit biedt je bijzondere kansen om individueel of in groep werk te maken op speciale plekken en ruimtes.

Het projectatelier is dus meer dan een werkplaats, het is een plaats waar we elkaar ontmoeten en waar we tijd nemen om ideeën te bespreken en een 'beeld te vormen'. Iedereen betreedt het atelier met zijn persoonlijke bagage waarbij we de vraag stellen hoe je de reeds opgebouwde vakkennis verder kan uitdiepen.

  • Docent: Stijn Lauwers
  • Vereiste: Met succes de 4de graad van een specifiek atelier (tekenkunst, schilderkunst, beeldhouwkunst of glaskunst) afgerond hebben.
  • Keuze tussen vertraagd traject van 4 lesuren per week (10 jaar lang) of standaard traject van 8 lesuren per week (5 jaar lang)
  • Lesdag/uur/plaats : In de Kunstacademie, Toekomstlaan 9, 3910 Pelt. Keuze tussen 3 lesblokken (vertraagd traject: 1 lesblok, standaard traject: 2 lesblokken) 
    -      maandagvoormiddag van 9:00 tot 12:30 uur (voor tekenaars en schilders)
    -      woensdagavond van 18:30 tot 22:00 uur (voor alle disciplines)
    -      vrijdagvoormiddag van 9:00 tot 12:30 uur (voor alle disciplines)