Fotokunst

In een wereld waarin digitale, fotografische beelden alomtegenwoordig zijn, is het soms moeilijk om hun waarde te herkennen.

Wat maakt die ene foto nu sterker dan de andere? Waarin schuilt de kracht van een beeld? En hoe kan je jezelf uitdagen om betere foto's te realiseren?

Ben je reeds vertrouwd met basisbeginselen van fotografie maar ben je op zoek naar een meer artistieke en inhoudelijke invulling van het medium, dan is deze opleiding iets voor jou.

Het atelier fotokunst staat stil bij het analyseren, interpreteren, kritisch bespreken en toe-eigenen van de fotografische beeldtaal. Ga voorbij aan de platgetreden paden en clichés en ontdek hoe de fotografie zich manifesteert binnen de beeldende kunsten.

Uiteraard is er aandacht voor de technische aspecten van de fotografie (fototechniek, postproductie), maar de focus  gaat voornamelijk uit naar de inhoudelijke, conceptuele, artistieke benadering van het medium dat niet meer weg te denken is uit onze beeldcultuur.

Van opname tot afdruk word je begeleid in het boeiende proces van fotografie en kom je in aanraking met tal van genres: van portret tot landschap, van stilleven tot documentaire, enz.  

Ga zelf met je camera aan de slag: ontdek, experimenteer, verbeeld en verwonder. In een artistieke setting en door middel van open dialoog leer je in groep je eigen authentieke visie ontwikkelen.

  • Leerkracht: Toon Van Hoof
  • Lesmoment: Iedere woensdag 18u30-22u00 
  • Leslocatie: Kunstacademie Noord-Limburg, Toekomstlaan 9, 3910 Pelt