In 80 Dagen: Dansavontuur in CC De Adelberg

In 80 Dagen: Dansavontuur in CC De Adelberg

Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni bracht de Lommelse afdeling dans van de Kunstacademie Noord-Limburg een prachtige uitvoering van "In 80 Dagen" in CC De Adelberg in Lommel. Met maar liefst vier voorstellingen en twee verschillende casts, toonden de jonge en minder jonge dansers onder begeleiding van hun sterke team leraren, hun danstalenten en het harde werk dat hieraan voorafging.

De voorstellingen brachten het verhaal van "Rond de Wereld in 80 Dagen" op een originele en visueel erg verzorgde manier tot leven. De verschillende dansen werden gebracht door kleuters, kinderen, jongeren en volwassen groepen. De toewijding en passie voor dans was zichtbaar in elke beweging en elke choreografie.

Ook de stijl en de sfeer van de diverse dansen, varieerde sterk en dat zorgde voor een mooie afwisselende voorstelling : er waren  uitbundige urban dances, klassiekere dansen, groepsnummers en  meer intieme dansmomenten.

De mooie lichtontwerpen en zorgvuldig gekozen kostuums versterkten de sfeer en de thema's van de verschillende scènes.

Het enthousiasme van het publiek vulde de overvolle Adelberg bij elke voorstelling. De afdeling dans uit Lommel liet met deze voorstelling zien wat ze in haar mars heeft, en bewees dat de toekomst van de danskunst in Noord-Limburg springlevend en veelbelovend is.

Klik hier voor verslag Internetgazet Lommel

Klik hier voor fotoreportage Hilda Lodewijks

Klik hier voor verslag Lommelse Gazet

Klik hier voor fotoreportage Hen Heeren

Klik hier voor fotoreportage Guy Weyns