Masterclass Wim Vanlessen, wat een feest!

Masterclass Wim Vanlessen, wat een feest!

Zondag 19 november was een hoogdag voor onze leerlingen dans! Voor het 3e jaar op rij was grootmeester Wim Vanlessen bij ons te gast voor maar liefst 3 masterclasses klassieke dans.

Wim Vanlessen groeide op in Pelt en studeerde ballet aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Tot 2019 was hij principal dancer bij Ballet Vlaanderen. Hij won talloze nationale en internationale prijzen en werd in 2003 door het Bolsjojtheater in Moskou benoemd tot een van de vijf beste dansers ter wereld. In 2016 werd hij zelfs tot ridder geslagen. Zijn afscheid, na een carrière van 25 (!) jaar bij het Ballet, was dan ook nationaal nieuws.

Wim is ambassadeur voor ballet en dans in het algemeen. Vorig jaar schreef hij zijn eerste kinderboek en momenteel is hij artistiek directeur van het gala ‘TIME TO DANCE’.

Onze dansleerlingen, leraren en balletbegeleiders hebben genoten van deze sublieme ervaring. Want dankzij zijn expertise en enthousiasme maakt Wim de dansers duidelijk waarom de klassieke ballettechniek belangrijk is, maar tegelijkertijd ook echt ‘fun’ kan zijn!

Dankjewel Wim!

Foto's van Hennie Heeren. Klik hier voor het volledige album! (Behalve de selfies, die zijn uiteraard gemaakt door Wim)