Schilderkunst in Beeld

Schilderkunst in BeeldNeerpelt

Op 23 oktober stroomde de Toonzaal gezellig vol voor de eerste vernissage van het schooljaar. Samen met docenten Igor Verpoorten, Liesbeth Spruyt en Lisse Loos opende directeur Michel Wellens de tentoonstelling 'Schilderkunst in Beeld.'

Deze tentoonstelling toont werken van cursisten schilderkunst van Kunstacademie Noord-Limburg. Sommigen schilderen nog maar pas. Anderen zijn al vele jaren leerling aan de academie. Dit resulteert in een diverse tentoonstelling die niemand onberoerd laat.

In zijn toespraak wees de directeur op het belang van 'kleurgeving'. Als je de kleur weglaat, ook al is deze zwart of wit, blijft er van een schilderij niets meer over. Zo zie je dat elke cursist bewust of onbewust op zoek is naar zijn eigen coloriet of kleurgebruik, kleuren die ze samenbrengen op een doek, kleuren die oog hebben voor elkaar, kleuren die het werk en de kunstenaar verbinden. 

Om deze kleuren en de intentie van de kunstenaar goed tot zijn recht te laten komen, investeerde de academie onlangs in nieuwe verlichting. In de trappenhal kan je deze al zien. De Toonzaal komt later dit jaar ook nog aan de beurt. 

Wie de tentoonstelling nog wil komen bekijken, kan dit nog doen t.e.m. 17 november in Kunstacademie Pelt (Toekomstlaan 9). De werken in de gang zijn vrij te bezichtigen tijdens de openingsuren van de academie. Wie ook graag de werken in de Toonzaal bewondert, belt best eerst even met het secretariaat: 011 80 87 10.