Tekenkunst in Beeld geopend

Tekenkunst in Beeld geopendDeze maand is het de beurt aan het atelier tekenkunst voor volwassenen om hun studies, ontdekkingen, experimenten en persoonlijke improvisaties tentoon te stellen. ‘Tekenkunst in Beeld’ toont je werken van het eerste tot en met het vijfde leerjaar en van enkele leerlingen specialisatie. 

Op maandag 6 maart werd de tentoonstelling helemaal volgens de regels van de kunst geopend met een vernissage. In zijn toespraak bedankte directeur Michel Wellens de docenten tekenkunst Liene Bouwen en Dominik Martin om onze volwassen leerlingen opnieuw te leren tekenen. Vreemd toch, stelde hij, dat je als kind kan tekenen voordat je kan schrijven, maar het dan later weer lijkt te verleren. Of in ieder geval niet verder verdiept en ontwikkelt zoals je dat met vaardigheden als lezen en schrijven wel doet.

En dat is jammer, want leren tekenen is goed leren kijken en daar echt de tijd voor nemen, iets dat we allemaal misschien wat vaker zouden moeten doen. Dat kan dus … in het atelier tekenkunst van Kunstacademie Noord-Limburg. 

Je kan de tentoonstelling nog bezoeken tot en met 25 maart.

Tekenkunst in Beeld
Kunstacademie Pelt - Toekomstlaan 9
De gangen zijn vrij toegankelijk van dinsdag 7 maart t.e.m. zaterdag 25 maart tijdens de openingsuren van de academie. De toonzaal is vrij toegankelijk van dinsdag 07 maart t.e.m. maandag 13 maart tijdens weekdagen van 9u00 tot 17u00. Andere dagen en uren op afspraak: 011 80 87 10

Kom zeker eens ontdekken hoe gevarieerd en uitdagend tekenen kan zijn!