Kunstatelier in Beeld geopend

Kunstatelier in Beeld geopendTot 4 februari kan je in Kunstacademie Noord-Limburg de tentoonstelling “Kunstatelier in Beeld” bewonderen. Op donderdag 19 januari tekenden de eerste kijklustigen al present voor de vernissage. Samen met docenten Lind Rabijns en Leen Gys opende directeur Michel Wellens de tentoonstelling met een toespraak en bijhorende receptie.

Kunstatelier is een buitenbeentje in de opleidingen voor volwassenen aan Kunstacademie Noord-Limburg. De cursisten specialiseren zich immers (nog) niet in één kunstdiscipline, maar werken met verschillende technieken en materialen. Ze leren, als het ware, stap voor stap de taal van de kunst spreken door begrippen als verhouding, evenwicht, contrast, ritme, structuur, compositie, kleur, licht, textuur, vormen, beweging enz ... te bestuderen. Deze gevarieerde basis vormt een perfecte voorbereiding om daarna door te stromen naar het voortgezet kunstatelier, of om heel specifiek te kiezen voor die discipline die hen het meest aanspreekt: schilderkunst, tekenkunst, glaskunst of beeldhouwkunst … 

Wie nieuwsgierig is naar de vaardigheden die in dit atelier geoefend worden en welke werken daaruit ontstaan is welkom om een kijkje te komen nemen:

Tentoonstelling “Kunstatelier in Beeld”
Kunstacademie Neerpelt
Toekomstlaan 9

- de gangen zijn vrij toegankelijk van vrijdag 20 januari tot en met zaterdag 4 februari tijdens de openingsuren van de academie.
- de toonzaal is vrij toegankelijk van maandag 22 januari tot en met donderdag 26 januari telkens van 9u00 tot 17u00
- andere dagen en uren op afspraak: 011 80 87 10