Gemeente, VOX en KANL Pelt slaan handen in elkaar!

Gemeente, VOX en KANL Pelt slaan handen in elkaar!

Kunstacademie Noord-Limburg was sedert de gedeeltelijke afbraak van de gebouwen van het Sint-Hubertuscollege op zoek naar een geschikte danszaal voor de lessen ballet. Een voorlopige huisvestiging werd gevonden in de Pallieterschool. Later stelde VOX Pelt zijn sportzaal ter beschikking, maar deze zaal was aan een grondige renovatie toe.

Tijdens de zomervakantie werd de zaal volledig gerenoveerd en tiptop in orde gebracht met o.a. een zwevende sportvloer, vaste balletbarres en -spiegels, een geluidsinstallatie, nieuw sanitair,... 

Dankzij goede samenwerking en overleg werd zowel aan de noden en wensen van de dansers als aan die van de sportende leerlingen voldaan. Overdag kunnen de leerlingen naar hartenlust sporten en na de schooluren nemen de dansers hun intrek in deze prachtige zaal.

Met maar liefst 336m2 dansoppervlakte en een goede ventilatie is dit een geschikte dans- en sportzaal voor de komende decennia en voldoet deze ruimte bovendien ruimschoots aan de voorwaarden die gesteld worden om in huidige coronatijden de lessen te kunnen organiseren.