Leen Janssen in finale Prinses Christina Concours

Leen Janssen in finale Prinses Christina Concours

Leen Janssen, leerling saxofoon, werd begin dit jaar geselecteerd voor de nationale halve finale van het Prinses Christina Concours op 5 april in Den Haag. Wegens de coronapandemie kon dit evenement echter niet op de traditionele manier doorgaan. Leen brengt verslag uit van haar bijzondere concours-ervaringen in dit bewogen jaar. Knap gedaan, Leen! 

"Zonder verwachtingen nam ik op 24 januari 2020 voor de allereerste keer deel aan het Prinses Christina Concours. Ik heb meegedaan in categorie Zuid 2 (Maastricht) met het stuk Fantaisie Caprice van Jean Absil. Samen met mijn leerkracht Suzy Vanderheiden en mijn begeleider Roeland Daems, gaven we het beste van ons zelf, zowel op het podium als tijdens de voorbereiding. Later kregen we via een telefoontje te horen dat ik was geselecteerd voor de regionale finale van categorie Zuid 2 op 26 januari in het conservatorium van Maastricht.

Hier nam ik het op tegen 6 andere geweldige muzikanten die allemaal een ander instrument bespeelden. We hadden niet veel tijd om nog wat dingen aan te passen aan het stuk en aan de présence, maar toch konden we de jury opnieuw bekoren met ons spel. 

We werden geselecteerd voor de nationale halve finale op 5 april in Den Haag. Door de Corona crisis is deze halve finale niet kunnen doorgaan. Als alternatief heeft de organisatie er dan ook voor gekozen om de halve finale en de finale in één groot evenement te organiseren. Vandaar dat ik de kans gekregen heb om in de finale van het Prinses Christina Concours te mogen spelen. Eigenlijk begon hier het grote avontuur pas. 

Na lang repeteren en na enkele maanden in lockdown te hebben gezeten, mochten we voor de eerste keer weer terug het podium op!  Natuurlijk kon het concours niet op dezelfde manier doorgaan als normaal. Hierdoor werd iedere finalist gefilmd tijdens zijn/haar optreden. Dit maakte het natuurlijk nog extra spannend. We hebben super hard ons best gedaan om er het beste van te maken.

Omdat heel de finale van het concours gefilmd is kunnen jullie dan ook kijken naar hoe iedereen het ervan af heeft gebracht. De prijzen worden uitgereikt op 26 januari en ikzelf ben 23 januari om 20 uur te zien op de facebookpagina van het Prinses Christina concours.
Het was een avontuur om niet snel te vergeten.

Leen Janssen"