Een Dach aan zee

Een Dach aan zee

Corona zette niet alleen het voorbije schooljaar op zijn kop. Zelfs de zomer van 2020 zal een beetje anders zijn. Vakantie in bubbels en in eigen land kan echter ook ontspannend zijn. En wie de kans krijgt om de kust te bezoeken, kan tussen 27 juni en 13 september in Sint-Idesbald (Koksijde) vanop de zeedijk de kleurrijke jaarlijkse tentoonstelling Cabin Art meepikken. 42 strandcabines werden (al dan niet ter plaatse) beschilderd met variaties op het thema ‘Dach’, verwijzend naar de gelijknamige tentoonstelling die in samenwerking met het S.M.A.K. voorzien was in kunstencentrum Ten Bogaerde (maar helaas werd uitgesteld tot 2021).

‘Dach’ is het Duitse woord voor dak maar tevens de titel van een kunstwerk van Oswald Oberhuber.

Deelnemers komen uit heel België en bijgevolg is ook onze Kunstacademie vertegenwoordigd dankzij het projectatelier. Ria Geunes, Heidi Kanters en Marie-Claire Vandeclée gingen de uitdaging aan en creëerden hun bijdrage tijdens de lockdown op paneel. Docent Stijn Lauwers bracht vervolgens alles veilig naar zee. En Dayke Ploegmakers-Gevers koos er zelfs voor om met caravan naar Koksijde te trekken en haar werk ter plaatse te maken, weliswaar onderbroken door enkele gedwongen regenpauzes.

Op 11 en 25 juli en op 8 en 22 augustus zijn er rondleidingen voorzien. Hiervoor reserveren kan via www.koksijde.be/rondleidingen2020