Koperblazers spelen massaal vanuit hun kot ...

Koperblazers spelen massaal vanuit hun kot ...

Niels Lukkesen is een vlijtige leerling uit de klas van Kristien Schuurmans (afdeling Achel). Hij maakte dit schooljaar de overstap van trompet naar Es-Bas (bastuba) en won onlangs de online-solistenwedstrijd van Brassband Willebroek in de categorie 14 t/m 18 jaar met de compositie ‘Capriccio’ van Rodney Newton. Niels maakte -aldus juf Kristien- een ongeziene muzikale groei door dit schooljaar. In februari werd hij ook al Provinciaal Kampioen in ere-afdeling van de VLAMO solistenwedstrijd. Tijdens deze Corona-periode besteedt hij zijn extra tijd bovendien heel erg nuttig op zijn instrument.

De jury van de online solistenwedstrijd bestond uit

- Frans Violet, dirigent Brassband Willebroek

- Lode Violet, docent saxhoorns aan het conservatorium in Antwerpen

- Kevin Van Giel, docent saxhoorns aan het conservatorium in Antwerpen

Niels won een online-les bij een jurylid naar keuze en zijn filmpje werd verspreid via de verschillende mediakanalen van BrassBand Willebroek. Daarnaast sleepte hij op 16 mei de hoofdprijs in de wacht: een solo-optreden met Brassband Willebroek.

Bekijk zijn winnend filmpje hier: 

 

Ook andere leerlingen uit de koperklas KANL, namen aan de wedstrijd deel, maar vielen niet in de prijzen. Hun deelname zorgde in ieder geval voor het zetten van een grote stap vooruit (en zij gingen soms zéér grote uitdagingen aan): 

Categorie t/m 13 jaar:

- Tijl Schuurmans - 2.2 bariton - afdeling Achel

- Arto Meli - 2.4 bariton - afdeling Achel

- Sarah Eerdekens - 3.1 bugel - afdeling Overpelt

Categorie 14 t/m 18 jaar:

- Vincent Eerdekens- 4.1 eufonium - afdeling Overpelt

- Wout Bastini - 4.3 hoorn - afdeling Lommel 

 

Arto Meli is trouwens nog steeds in de running voor de wedstrijd van Klankwijzer (Nederland). Er kan nog steeds gestemd worden: klik hier