Al wat de klok slaat …

Al wat de klok slaat …

Vanaf september 2019 start de Kunstacademie Noord-Limburg met de cursus beiaard. Voor een beiaardier is de toren het podium en de stad de concertzaal. Deze magie kan je zelf ook ervaren door het grootste muziekinstrument ter wereld te leren bespelen. De beiaardcursus staat open voor kinderen en volwassenen.

De lessen worden gegeven op het oefenklavier in het gebouw van de academie in Neerpelt. Hier zal ook geoefend kunnen worden tijdens bepaalde openingsuren van de academie. Cursisten hoeven dus niet zelf een klavier aan te schaffen. Na het oefenproces klim je de toren in en kan iedereen mee genieten van de beiaardmuziek. Ook uitstappen naar andere beiaarden staan op de planning. Lesmomenten worden onderling afgesproken.

Lesgever is Jan Verheyen. Hij heeft een masterdiploma beiaard, speelt concerten in binnen- en buitenland, is stadsbeiaardier van Hasselt en Pelt en bezieler van Compagnie Aardbei. Met Aard-bei doet hij verrassende dingen met bei-aard zoals combinaties met andere instrumenten, crossovers met dans, theater, totaalspektakels… Vanaf volgend jaar beschikt hij over een pop up-beiaard, die ook in de lessen aan de academie ingezet zal worden.

Interesse? Neem gerust contact op met Jan Verheyen (via mail: verheyenjan@gmail.com of telefonisch: 0486/51 21 17) voor meer informatie of een proefles. Ook op de academie kan je terecht voor meer informatie: 011 80 87 10 of info@kanl.be.

 

Foto: Marc Faes