26 juni 2011 NIKO GAAT SYMFONISCH

26 juni 2011  NIKO GAAT SYMFONISCHIn het kader van de concertreeks ‘De vier jaargetijden’ concerteerden een groot aantal leerlingen van het NIKO in een schitterend concert onder de muzikale en bezielende leiding van Vera Baliko en Diederik Celis.
Deze uitvoering was meteen de laatste van het concertseizoen van ‘De vier jaargetijden’.  Het werd een zomers afscheid met de strijkers, blazers en slagwerkers van de NIKO-academie.
Net zoals op 8 mei eerder dit jaar werd er immers voor deze gelegenheid een symfonisch orkest samengesteld.  Nooit eerder in de geschiedenis van het NIKO werd deze muzikale bezetting bij mekaar gebracht.  
Zowel publiek als uitvoerders waren laaiend enthousiast en vragen achter een vervolg van dit initiatief.  Het programma sprak iedereen aan; er was voor elk wat wils.  Zo weerklonken er bewerkingen van enkele overbekende klassiekers, maar was er ook filmmuziek of lichtvoetiger werk van Leroy Anderson.
Naast het symfonisch orkest speelde het strijkorkest Ponticello en musiceerden Clara Evens en Michiel Kelchtermans als solisten op viool en contrabas.
Voor een fotoreportage werd gezorgd door de fotografen van dienst van de Internetgazet.  Je kan dit schitterend beeldmateriaal vinden door hier te klikken.