NIKO-werfbezoek gemeente Bocholt

NIKO-werfbezoek gemeente BocholtBocholt De werken aan De Steen, het nieuwe polyvalente gebouw achter het gemeentehuis van Bocholt, zitten op schema. De Steen verwijst naar de 16de eeuwse Bocholter schrijver Cornelius A Lapide ook gekend als Corneel van der Steen.
Het uitzicht van het gebouw, dat als een stenen toren in het centrum zal verrijzen, verwijst naar De Steen.
Op de eerste verdieping worden drie lokalen voorzien die in eerste instantie door het NIKO gebruikt gaan worden.  Het gaat om mooie ruime leslokalen met veel lichtinval.
Er is met het bestuur van de gemeente een afspraak dat de NIKO-uurroosters jaarlijks einde september kenbaar gemaakt worden.  De overige niet-bezette uren kunnen de lokalen dan gebruikt worden door andere Bocholtse verenigingen en gebruikers.  
Momenteel verlopen de werken vlot en volgens schema: het openingsweekend is gepland op 2, 3 en 4 december.  De kostprijs van De Steen wordt geraamd op 2.650.000 euro.
Kosten noch moeite werden gespaard vanwege de gemeente.  Er werd speciale aandacht besteed aan de akoestische isolatie tussen de verschillende verdiepingen en naar buiten toe.  Ook zal bij de opdeling in 3 leslokalen voor het NIKO met akoestische wanden gewerkt worden.
Van op het dak van het gebouw heb je een mooi panoramisch zicht over de gemeente Bocholt.  Ook wanneer het gebouw af is, blijft het dak per trap en lift (!) toegankelijk voor de gebruikers.  Er wordt zelfs voorzien om het dak te gebruiken als speelplaats of concertlocatie (!).
Op de foto’s zie je de verdieping waar de NIKO-lokalen zullen gemaakt worden.  De grote open ruimte zal nog in drie verdeeld worden door middel van akoestische wanden.
De opmerkzame kijker herkent op de foto misschien Diederik Celis (directeur Muziek, Woord en Dans), Eric Vanmechelen (directeur Beeldende Kunst), Frits Van Gansewinkel (voorzitter NIKO), en Nicole Ketelbuters (schepen van cultuur Bocholt).  Fotograaf van dienst was Allan Coolen (cultuurbeleidscoördinator Bocholt).  De rondleiding werd gegeven door de werfleider van de firma Driesen.
De overige foto’s laten je genieten van het panoramisch beeld dat je hebt van op het dak.  Uiteraard zal een degelijke borstwering geplaatst worden, waardoor de veiligheid van iedere bezoeker verzekerd is.