Verslag afdelingsconcert Bocholt

Verslag afdelingsconcert BocholtOnder de titel “Hollywood in de Kroon” vond het afdelingsconcert plaats in het OC de Kroon te Kaulille.
Er was alweer een massale belangstelling voor dit prachtige gebeuren.
De toeschouwers werden verwelkomd door bekende figuren uit de filmwereld in hun originele klederdracht en ze mochten zelfs op de foto met hun idolen. Dit alles werd gefilmd en de mensen in de zaal konden precies zien wie er binnen kwam en met wie ze gefotografeerd werden.
Het was een zeer afwisselend programma met dans, woord en muziek.
De nog jonge afdeling dans zette haar beste beentje voor en toonde aan het publiek wat ze op zo’n korte tijd al geleerd hadden: Russische-, Ierse dansen, afgewisseld met rock.
Een lust voor het oor en oog. Mooie muziek en prachtige uniformen en aangepaste choreografieën verrasten de nieuwsgierige ouders, grootouders en sympathisanten.
We hoorden ook nog optredens van verschillende instrumenten en samenspelgroepen. Trompet, viool, hobo, saxofoon, klarinet, piano, hoorn en gitaar werden op een hoog niveau voorgesteld. De begeleiding was in handen van Kris Nihoul, die dit, zoals altijd op een sublieme wijze deed. Zij brachten met z’n allen een zeer gevarieerd programma.
Het geheel werd regelmatig onderbroken door een kort maar krachtig optreden van de leerlingen woord. Zij entertainden het publiek met ludieke interventies.
Als kers op de taart, kwamen alle leerlingen AMV enkele prachtige liedjes zingen o.l.v. en voorbereid door Juffrouw Suzanne en juffrouw Cindy.
Kortom: het was een kleur- en luisterrijk spektakel waar de afdelingsraad best fier op mag zijn. Het geheel duurde misschien wat lang, maar niemand stoorde zich daaraan.
Als verrassing werd Nico Neyens, die binnenkort op pensioen gaat, door zijn collega’s in de bloemetjes (lees wijn) gezet.