‘Horen, zien en … (na)genieten’

‘Horen, zien en … (na)genieten’Lommel

Woensdag 16 februari kon het publiek kennis maken met de Lommelse NIKO-Academie voor Muziek, Woord en Dans in het CC ‘De Adelberg’.
Naar jaarlijkse traditie organiseerde het NIKO een voorstelling voor het grote publiek waar de Lommelse leerlingen zich als podiumkunstenaars konden tonen. Zowel kinderen die het eerste jaar les volgen, als zij die gaan afstuderen kregen een kans om podiumervaring voor een groot publiek op te doen. 

Dit schooljaar is het NIKO in Lommel met een dansafdeling gestart die nauw samenwerkt met de reeds jarenlang bestaande dansschool ‘Pantarei’. Leerlingen van deze dansschool verzorgden een kort en fel gesmaakt voorprogramma in de foyer van de Adelberg.
Om 19.00u ging de voorstelling in de zaal van start met de allerjongste dansertjes. Daarnaast hoorden we ook jeugdige woordkunstenaars die met volle overtuiging hun verhaal vertelden. De afdeling muziek werd vertegenwoordigd door een heel arsenaal van instrumentisten.  
Het werd een mooie en boeiende voorstelling die de werking van de academie voor muziek, woord en dans in Lommel illustreerde. Een initiatief dat regelmatig mag herhaald worden.


Foto's : Ruud Vangestel
           Correspondent LommelTV
           Fotograaf Lommel in actie