SUPERWEEKEND NIKO

SUPERWEEKEND NIKO Het weekend van 12 en 13 februari stond voor het NIKO weer bol van de activiteiten:
  • Op zaterdag verzamelden een aantal leerlingen blokfluit in het Nederlandse Oss, waar ze deelnamen aan een blokfluitweekend: hoewel de lente nog niet in het land is, werd er gefloten dat het een lieve lust was.
  • Diezelfde zaterdag vond de eerste uitvoering plaats van de musical NIZNO in ’t Poorthuis in Peer. Daar waren het leerlingen muziek, woord én dans die de handen in mekaar sloegen en onder leiding van hun respectievelijke leraren een wervelend spektakel lieten horen en zien.  Opvoeringen waren er niet alleen op zaterdagavond om 19.00, maar ook op zondagnamiddag om 14.00 en 17.00 uur. De zaal liep telkens vol en het publiek genoot met volle teugen van het bruisende geheel. De boodschap van deze musical?  Laat je talenten horen en wees trots op wat je kan!!!
    Collega Wouter Fimmers, de journalist à l'improvist, maakte voor ons een originele geluidsreportage, luister maar en laat je even onderdompelen in de sfeer van NIZNO:

  • Op zondagvoormiddag gonsde het in het Atrium van Dommelhof van de kunstzinnigheid.  Leraren van de NIKO Academie voor Muziek, Woord en Dans verzorgden er een kwalitatief erg hoogstaand en zeer afwisselend concert. Voor het eerst in de geschiedenis van het NIKO waren zowel muziek, woord als dans vertegenwoordigd op de scène. Bovendien presenteerden de leraren van de splinternieuwe jazz-afdeling zich in een zeer gesmaakt jazzcombo met twee standards. Het geheel  werd een stijlvol optreden waaruit nog maar eens mocht blijken dat de leraren als uitvoerende kunstenaars heel wat in hun mars hebben: er was plaats voor degelijke uitvoeringen en de nodige dosis zelfrelativerende humor. De uitvoerders waren Elfi Van Bergen (dans), Bob Permentier (fagot), Geert Helsen (slagwerk), Gerold Olieberg (jazz-contrabas), Andy Willems (jazz-piano), Kris Vuylsteke (klarinet), Marc Van Moer (woord), Johan Bols en Johan Mertens (dwarsfluit), An Vrancken (gitaar), Griet Bols (hobo) Ann-Marie Beks en Koen Wellens (piano) en Anja Van Engeland (zang). Het talrijk opgekomen publiek genoot zichtbaar en hoorde dat het goed was!
  • In Hasselt vond op zondag ook nog de Vlamo-gitaardag plaats. Enkele leerlingen van het NIKO namen hieraan deel. Het slotconcert in de concertzaal van het Stedelijk Conservatorium van Hasselt door gitaarvirtuoos Jan Depreter werd bijgewoond door een kleine delegatie van het NIKO.