Verslag Concert Ponticello

Verslag Concert PonticelloHet laatste weekend van november was weer druk voor het NIKO.  Na het concert ‘Jong Talent’ op zaterdag, was het op zondag 28 november verzamelen geblazen in het Hubertustheater in Neerpelt.  Daar verzamelde ‘strijkend Noord-Limburg’ zich voor een schitterend concert.
Wie nog steeds beweert dat Limburg een provincie is van ‘blazers’ (we zijn immers in Vlaanderen gekend om onze goede harmonieën, fanfares en brass-bands) is niet meer helemaal up-to-date: een ongelooflijk grote groep van violisten, altviolisten, cellisten en contrabassisten bezetten immers het podium.  In verschillende ensembles kwamen ze op en lieten dan weer het podium aan hun collega-strijkers.
Zo hoorde de bomvolle Hubertuszaal een cello-ensemble, een grote groep strijkers bestaande uit de allerjongste strijkers en tot slot het strijkorkest Ponticello.
De begeleider van dienst was Koen Wellens. Het geheel werd georganiseerd door initiatiefneemster en lerares Vera Baliko en een aantal vrijwillige ouders en sympathisanten.
Moet het nog gezegd worden dat het een feest werd voor oog en oor ?  De luisteraars waren het unaniem eens: dit was organisatorisch én muzikaal af!!!
Proficiat aan Vera, iedere muzikant en medewerker: hier lusten we nog van!
Klik hier voor de uitnodiging van dit concert.