Recordjaar voor Kunstacademie Noord-Limburg

Recordjaar voor Kunstacademie Noord-LimburgMet 3315 zijn ze, de leerlingen muziek, theater, dans en beeldende kunsten van de Kunstacademie Noord-Limburg. Dat zijn maar liefst 224 leerlingen meer dan het vorige schooljaar. Nooit eerder telde de Kunstacademie Noord-Limburg zoveel inschrijvingen als voor het schooljaar 2019-2020. 

De invoering van het nieuwe decreet deeltijds kunstonderwijs is wellicht niet vreemd aan dit succes. Hierdoor kon de kunstacademie immers uitpakken met nieuwe opleidingen zoals kunstenmix, musical, kunstatelier, kunstinzicht en muziekschatten. Datzelfde nieuwe decreet maakt het voor leerlingen mogelijk om onder bepaalde voorwaarden de competenties ‘groepsmusiceren’ te behalen in een plaatselijke vereniging.

Daarnaast bouwt de academie binnen de Noord-Limburgse regio al jarenlang een stevige reputatie op. Met haar gediplomeerde, maar vooral bezielde lerarenkorps staat de academie garant voor kwalitatieve, langlopende kunstopleidingen in zeven gemeenten: Bocholt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Pelt en Peer. Het uitgebreide aanbod omvat kunstopleidingen voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen.