Nieuws

Gezocht: Kunstenaars met warm hart!

Gezocht: Kunstenaars met warm hart!Neerpelt In het kader van “De Warmste Week” gaat de Kunstacademie Noord-Limburg 50 kunstwerken veilen voor het goede doel. De opbrengsten gaan naar de goede doelen "vzw Akindo" en de "Maranghada school in India". Wij zoeken (…) Lees het hele bericht »

Rode draad kwijt? Atelier tekenkunst helpt!

Rode draad kwijt? Atelier tekenkunst helpt!Neerpelt Op vrijdag 9 november werd de tijdelijke tentoonstelling van het atelier tekenkunst in de Kunstacademie Neerpelt met een vernissage geopend. Directeur Beeldende Kunsten Michel Wellens verwelkomde de aanwezigen. (…) Lees het hele bericht »

Kunstendag voor kinderen!

Kunstendag voor kinderen!Lommel

Op zondag 18 november is het "Kunstendag voor Kinderen". In Lommel organiseert CC De Adelberg voor deze gelegenheid een kunstige namiddag die zich afspeelt in de droomwereld van 'Alice in Wonderland'. Uiteraard is de Kunstacademie Noord-Limburg van de partij.

Het programma:  

14u00 dansworkshop voor kinderen tussen 6 en 9 jaar, begeleid door danscompagnie 'De Stilte'

14u30 voorlezers uit de Bib

15u00 dansvoorstelling 'Alice' door danscompagnie 'De Stilte'

 

Aansluitend creatieve workshops begeleid door leraren van de Kunstacademie Noord-Limburg:

  • Knutsel het huisje van Alice
  • Knutsel een dansende speelkaart 

 

Klik hier voor tickets en info! 

 


11.11.18 KANL

11.11.18 KANLLommel Neen: het gaat hier niet om een mystieke code, maar om een verwijzing naar een uniek project van de stad Lommel waar de Kunstacademie Noord-Limburg intensief aan samenwerkte. Naar aanleiding van het einde van de 1ste (…) Lees het hele bericht »

Iedereen welkom op vernissage tekenkunst

Iedereen welkom op vernissage tekenkunstNeerpelt

De leerkrachten van Beeldende Kunsten zullen vanaf dit schooljaar op regelmatige basis een welbepaald atelier of graad naar voren schuiven. Kunstwerken van hun leerlingen zullen gedurende een maand of twee exposeren in de gangen en in De Toonzaal van Kunstacademie Neerpelt. 

De spits is deze maand afgebeten door enkele leerlingen uit het Atelier Tekenkunst van de leerkrachten Herman Vandelaer en Dominik Martin.

U bent van harte uitgenodigd op de vernissage vrijdag 9 november om 19u00 in De Toonzaal, waar directeur Michel Wellens de tentoonstelling zal openen. Uiteraard is er een drankje voorzien.

Wie niet in de gelegenheid is om naar de vernissage te komen, kan gedurende de maand november de tekeningen bewonderen in onze Kunstacademie (tijdens openingsuren).


Kleine portretten tegen de grOOte oorlog

Kleine portretten tegen de grOOte oorlogLommel "Kleine portretten tegen de Groote Oorlog" is een scholen-kunstproject ontworpen door Stijn Lauwers, leerkracht aan de Kunstacademie Noord-Limburg. Lommelse leerlingen van het vijfde leerjaar (en enkele (…) Lees het hele bericht »

Lommelse Kunstacademie beeft mee ...

Lommelse Kunstacademie beeft mee ... Op zaterdag 27 oktober werd in het kader van het jaarlijkse 'Lommel Beeft' door de wijk Heeserbergen gestapt. Tijdens die halloweentocht passeerde het publiek ook de Kunstacademie: daar waren optredens van leerlingen (…) Lees het hele bericht »

Grrriezelgroetjes uit HeXel

Grrriezelgroetjes uit HeXelHechtel-Eksel Op vrijdagavond 26 oktober 2018 werd Hechtel-Eksel heel eventjes HeXel. In het ontmoetingscentrum “De Schans” sloegen leerlingen muziek, theater en beeld van de Kunstacademie Noord-Limburg de handen in elkaar voor een (…) Lees het hele bericht »

Spiegelpaleis ...

Spiegelpaleis ... De afdeling "dans" kreeg in de loop van de maand juni 2018 minder leuk nieuws vanwege het Sint-Hubertuscollege. Wegens verbouwingswerken kunnen de lessen dans immers niet langer doorgaan in de oude vertrouwde (…) Lees het hele bericht »

KANL meets Musica ...

KANL meets Musica ... Op zaterdag 20 oktober namen leerlingen uit de klas van Philippe Baeken (groepsmusiceren vocaal) deel aan het optreden van het "Groot Pelts Fusiekoor". Dat koor werd speciaal samengesteld voor een optreden in het bos (…) Lees het hele bericht »

Voorzitter en directeur kijken diep in het glas

Voorzitter en directeur kijken diep in het glasNeerpelt De voorzitter en de directeur Beeldende Kunsten van onze kunstacademie keken diep in het glas tijdens de tentoonstelling "Kunstroute Neerpelt" op 14 oktober. Ze werden op de gevoelige plaat vastgelegd in de Sint-Niklaaskerk te Neerpelt.

Beeldatelier is trying to have a conversation

Beeldatelier is trying to have a conversationNeerpelt

Zaterdag 20 oktober hebben de leerlingen Beeldatelier van leerkracht Leen Gys een klank-performance gegeven in het Klankenbos aan het Dommelhof in het kader van het Festival "OORtreders". 

De leerlingen hadden met hun eigen gemaakte en beschilderde fluitjes onder de begeleiding van kunstenaars Maike Garnica en Lukas de Cleck een fluitconcert opgevoerd onder de titel "We are trying to have a conversation". 

Het publiek werd geacht hun ogen te sluiten. Enkel de fotograaf kon kiekjes maken...


Atelier Tekenkunst naar Tim Burton

Atelier Tekenkunst naar Tim Burton Donderdagnamiddag 18 oktober hebben de cursisten van het Atelier Tekenkunst de internationale tentoonstelling "The World of Tim Burton" bezocht in de creatieve erfgoedsite C-mine te Genk.  Deze rondreizende (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief