Nieuws

Is muziek leren plezant? Stef getuigt.

Is muziek leren plezant? Stef getuigt. Vanaf 8 jaar kan je je inschrijven voor de lessen algemene muzikale vorming. Vanaf het tweede jaar komt daar een uur instrument of zang bij. Wij vroegen aan Stef wat hij zo leuk vindt aan muziek en dit is zijn (…) Lees het hele bericht »

Dansen is heerlijk. Hanne getuigt.

Dansen is heerlijk. Hanne getuigt. Dansplezier staat centraal in onze dansopleidingen. Een enthousiast en professioneel team van dansdocenten zorgt ervoor dat iedere danser het beste uit zichzelf haalt.  Hanne, een overtuigde leerling dans, getuigt: (…) Lees het hele bericht »

Een opleiding glaskunst? Marijke getuigt.

Een opleiding glaskunst? Marijke getuigt. Volwassenen kunnen bij Kunstacademie Noord-Limburg onder andere opteren voor een opleiding glaskunst.  Marijke getuigt:  “Je kan met glas heel veel kanten uit. Ik leer hier veel verschillende technieken, maar wat ik (…) Lees het hele bericht »

Vacature directeur Beeldende Kunst

Vacature directeur Beeldende Kunst

1 oktober 2017 is de officiële datum van pensionering van Eric Vanmechelen (directeur Beeldende Kunst).

Met het oog op zijn vervanging, startte de procedure tot het vinden van een opvolger.

Kandidaturen voor deze boeiende functie kunnen gesteld worden tot 28 augustus 2017. 

Je vindt de bekendmaking hier.

Je vindt de functiebeschrijving hier.

Je vindt de diplomavereisten hier.

 

 

 


Vakantie....

Vakantie....

Op vrijdag 30 juni zijn er geen lessen in onze kunstacademie.

Een fijne vakantie en tot in september !!

Vergeet je niet opnieuw in te schrijven voor volgend schooljaar. Inschrijven kan online op onze website: www.kanl.be

Het secretariaat is geopend tijdens de kantooruren:

  • van 3 juli tot en met 6 juli;
  • van 16 augustus tot en met 31 augustus.

Gesloten op zaterdagen en zondagen


Bericht uit Maranghada

Bericht uit Maranghada Met de verkoop van zelfontworpen tassen hebben leerlingen en leerkrachten beeldende kunst het afgelopen schooljaar weer een mooi bedrag ingezameld om de renovatie van de Maranghada school in India te steunen. Uit India (…) Lees het hele bericht »

Beeldende Kunst en Theater broederlijk verenigd...

Beeldende Kunst en Theater broederlijk verenigd...Lommel

In het kader van het Lommelse Levende Beeldenfestival van 18 en 19 juni werkten Franklin Naus (BK) en Karla Deroost (Theater) met een 9-tal leerlingen aan een mooi gezamenlijk project. Het resultaat van deze samenwerking was zowel voor de leerlingen als voor de begeleidende leraren een groot succes. De levende beelden waren te zien in het Lommelse burgemeesterspark.

Fotograaf: Patrick Siemons


Glasstad

GlasstadLommel Tijdens de zomer van glas siert in Stad Lommel een glasheldere banner de ramen van het Huis van de Stad. Een collage van honderd huizen, getekend in contourlijnen en met transparante kleuren opgevrolijkt, zal de (…) Lees het hele bericht »

2500 kinderen op audiëntie bij Koningin Kumula

2500 kinderen op audiëntie bij Koningin KumulaOverpelt Op 19 juni speelden leraren van Kunstacademie Noord-Limburg een generale repetitie van "Koningin Kumula", een gratis voorstelling voor kleuters en lagere schoolkinderen uit Noord-Limburg. Ook bij de generale repetitie (…) Lees het hele bericht »

Ook de kunstacademie bezwijkt voor het Hènt

Ook de kunstacademie bezwijkt voor het HèntNeerpelt De kinderen van de lagere graad beeldende kunst van Kunstacademie Noord-Limburg uit het Herent werden door Stijn Lauwers uitgenodigd om samen met juf Lisa Janssen de “buis” van het speelpleintje Bettebos in een (…) Lees het hele bericht »

Beklijvend schilderwerk voor jurytentoonstelling!

Beklijvend schilderwerk voor jurytentoonstelling!Neerpelt Het was een gezwoeg en gepuzzel, maar ook de afstudeerwerken van de volwassenen schilderkunst kregen tijdig een plek op de jurytentoonstelling. Geniet alvast van een voorsmaakje in dit album. Van dromerig tot scherp, (…) Lees het hele bericht »

Beluister de liedjes van 'Koningin Kumula'!

Beluister de liedjes van 'Koningin Kumula'!Overpelt Beste juf, beste meester, Kom jij met je klas naar de schoolvoorstelling "Koningin Kumula" kijken en wil je graag op voorhand met je leerlingen al iets inoefenen zodat ze Kumula kunnen helpen? Dat kan! 1. Oefen de (…) Lees het hele bericht »

Atelier tekenkunst ook klaar voor de jury!

Atelier tekenkunst ook klaar voor de jury!Neerpelt Ondertussen hangen in Neerpelt ook de werken van de afstuderende volwassenen tekenkunst klaar voor de jury. Het zou zonde zijn om enkel de jury van dit moois te laten genieten. Daarom hier alvast een selectie, en vanaf (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief