Nieuws

Nieuws uit Maranghada!

Nieuws uit Maranghada! Ook afgelopen schooljaar steunden de leerlingen en leraren beeldende kunst met de opbrengst van tal van creatieve projecten het meisjesinternaat in Maranghada. Dominik Martin, de drijvende kracht achter deze (…) Lees het hele bericht »

Kunst in de Bocholtse Bib!

Kunst in de Bocholtse Bib!Bocholt Tijdens de zomervakantie zijn er in de bibliotheek van Bocholt enkele werkjes te bewonderen uit verschillende ateliers van de Kunstacademie Noord-Limburg: het beeldatelier voor kinderen, het beeldatelier voor jongeren (…) Lees het hele bericht »

Simsalabim!

Simsalabim!Meer dan 1800 kinderen uit Noord-Limburg genoten op 17,18 en 19 juni van 'Simsalabim', een schoolvoorstelling door de leraren muziek, theater en dans van de Kunstacademie Noord-Limburg.  Op een rustige zolderkamer wonen (…) Lees het hele bericht »

Volwassenen in topvorm!

Volwassenen in topvorm!Neerpelt Aan de Kunstacademie Noord-Limburg is er niet enkel plaats voor kinderen en jongeren: ook volwassenen volgen er lessen in de kunstuiting van hun keuze. Op zaterdag 15 juni 2019 om 20:00 uur zongen, streken, bliezen of (…) Lees het hele bericht »

Schreeuwen op Beeldig Lommel

Schreeuwen op Beeldig LommelLommel Dit weekend palmt 'Beeldig Lommel' het stadscentrum van Lommel in. Tussen de levende beelden kan je ook leerlingen theater en dans van de Kunstacademie Noord-Limburg ontdekken. De academie voor beeldende kunst plaatste (…) Lees het hele bericht »

Dans in Beweging 2019

Dans in Beweging 2019

In Pelt werden de theaterzalen de afgelopen weken overspoeld door leerlingen dans! Maar liefst 170 dansleerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg straalden op de podia van CC Palethe en Dommelhof theater.

Zaterdag 11 mei 2019 studeerden de dansleerlingen van de vierde graad af in de theaterzaal van het Dommelhof.

Onder muzikale begeleiding van pianist Thomas Peeters en cellist Lucas Maes brachten de leerlingen een klassieke les op het podium wat een prachtig samenspel van muziek en dans opleverde.

Na de pauze kon het publiek genieten van afwisselende choreografieën waarbij verschillende afstuderende leerlingen hun eigen choreo konden tonen! 
De avond eindigde met een grote apotheose, handgeklap, een staande ovatie en tranen van emotie …

Op donderdag 16 mei stonden de leerlingen die dit schooljaar hun derde graad afsluiten, op het podium voor hun grote toonmoment: tijdens het klassieke gedeelte werden ze deskundig begeleid door huispianist Johan Thaens.

In het tweede deel konden ze -samen met andere leerlingen uit de derde graad- hun creativiteit tonen tijdens verschillende choreografieën.

Woensdag 5 juni was het dan de beurt aan de laatstejaarsleerlingen uit de tweede graad.
Zij brachten een mooie klassieke les, begeleid door pianist Martijn Van den Dungen.
In het tweede deel werden de leerlingen 2.4 versterkt door verschillende leerlingen 2.3, hierbij zagen we inspirerende choreografieën uit de les dansatelier. 
Door de mooie belichting en de prachtige kostuums konden de leerlingen zich echt van hun beste kant tonen!

Dank aan alle ouders, begeleiders en medewerkers.


Mede dankzij hen werd ‘Dans in Beweging’ ook dit schooljaar weer een feest!

 

Van alle voorstellingen werden prachtige fotoreeksen gemaakt. Bekijk ze hier:

Dans in Beweging 2de graad, foto's Hennie Heeren

Dans in Beweging 3de graad, foto's Hennie Heeren

Dans in Beweging 4de graad, foto's Jean Vandyck 

Dans in Beweging 4de graad, foto's Marc Ras 


Schoolvoorstellingen 2019 - Simsalabim

Schoolvoorstellingen 2019 - Simsalabim

Schoolvoorstelling voor 1ste en 2de leerjaar van de basisscholen in Noord-Limburg

Productie en uitvoering: Leraren Podiumkunsten Kunstacademie Noord-Limburg

"Op een rustige zolderkamer gebeuren er vreemde dingen: afgedankte muziekinstrumenten spelen samen prachtige muziek, de poppen gaan aan het dansen en oude fotoportretten komen tot leven en vertellen over vroeger. Jaar na jaar duurt dit zo verder tot op een dag de lelijke, gevaarlijke heks Brucha de zolderkamer komt bewonen, ze haat muziek en alle muziekinstrumenten worden betoverd!"

 

in CC Palethe, Overpelt - Zaal De Zinne

  • Maandag 17 juni om 10.45u          
  • Maandag 17 juni om 13.30u           Volzet! 
  • Dinsdag 18 juni om 9.15u              
  • Dinsdag 18 juni om 10.45u            
  • Dinsdag 18 juni om 13.30u             Volzet! 
  • Woensdag 19 juni om 9.15u          
  • Woensdag 19 juni om 10.45u        

 

MEEZINGLIEDJES:

1. Ben je bang?
Partituur
Luistervoorbeeld

2. Brucha
Partituur
Luistervoorbeeld

Dagelijkse Kunst!

Dagelijkse Kunst! Met de tentoonstelling "Dagelijkse Kunst" tonen de leerlingen beeldende kunst (6 tot 18j.) van de Kunstacademie Noord-Limburg hun eigenzinnige kijk op voeding. Uit alle hoeken van Noord-Limburg werden de smakelijkste, (…) Lees het hele bericht »

Al wat de klok slaat …

Al wat de klok slaat …

Vanaf september 2019 start de Kunstacademie Noord-Limburg met de cursus beiaard. Voor een beiaardier is de toren het podium en de stad de concertzaal. Deze magie kan je zelf ook ervaren door het grootste muziekinstrument ter wereld te leren bespelen. De beiaardcursus staat open voor kinderen en volwassenen.

De lessen worden gegeven op het oefenklavier in het gebouw van de academie in Neerpelt. Hier zal ook geoefend kunnen worden tijdens bepaalde openingsuren van de academie. Cursisten hoeven dus niet zelf een klavier aan te schaffen. Na het oefenproces klim je de toren in en kan iedereen mee genieten van de beiaardmuziek. Ook uitstappen naar andere beiaarden staan op de planning. Lesmomenten worden onderling afgesproken.

Lesgever is Jan Verheyen. Hij heeft een masterdiploma beiaard, speelt concerten in binnen- en buitenland, is stadsbeiaardier van Hasselt en Pelt en bezieler van Compagnie Aardbei. Met Aard-bei doet hij verrassende dingen met bei-aard zoals combinaties met andere instrumenten, crossovers met dans, theater, totaalspektakels… Vanaf volgend jaar beschikt hij over een pop up-beiaard, die ook in de lessen aan de academie ingezet zal worden.

Interesse? Neem gerust contact op met Jan Verheyen (via mail: verheyenjan@gmail.com of telefonisch: 0486/51 21 17) voor meer informatie of een proefles. Ook op de academie kan je terecht voor meer informatie: 011 80 87 10 of info@kanl.be.

 

Foto: Marc Faes 


Op het menu: Dagelijkse Kunst!

Op het menu: Dagelijkse Kunst!De leerkrachten en leerlingen beeldende kunst van de Kunstacademie Noord-Limburg bereiden een heerlijke menuutje voor. Kijk je mee?   (…) Lees het hele bericht »

Experimenteren met kunst …

Experimenteren met kunst …"Greenyard", "De Trap" en "Schusoamona" waren de titels van de performances die in het kader van het LEK (Laboratorium voor Experimentele Kunst) in de Kunstacademie van Neerpelt uitgevoerd werden op zondag 26 mei om (…) Lees het hele bericht »

Stemmen na het kiezen?

Stemmen na het kiezen? Op zondag 26 mei konden de inwoners van Peer na de verplichte stembusgang meteen aanschuiven voor een verkwikkend muzikaal aperitiefje in de Harmoniezaal. Daar waren de instrumenten inmiddels immers gestemd en waren (…) Lees het hele bericht »

Op de tribune …

Op de tribune …

In mei werd de Speelkamer van de Kunstacademie in Neerpelt voor de gelegenheid uitgerust met een heuse publiekstribune.

Er stonden in die periode immers heel wat toonmomenten van de klassen theater op het programma. 

Uit de klassen van Bart Bruninx ontvingen we deze twee fotoreportages.

Geniet na of geniet mee!

Weg naar Bosnië - Theaterklas Volwassenen

Als “Jezelf zijn” een wedstrijd wordt - Theaterklas Jongeren
Meer nieuws in het archief