Nieuws

Igor Verpoorten Torenhoog ...

Igor Verpoorten Torenhoog ...Van 10 tot en met 12 november konden liefhebbers van kunst en exclusief interieur hun hart ophalen op het “Torenhoog Event” in de cementtoren Beringen. Interieurspecialist “KEwa en no FeyK”, organisator van dit weekend, (…) Lees het hele bericht »

Weekend vol muzikaal talent in aantocht!

Weekend vol muzikaal talent in aantocht! Tijdens het weekend van 18 november trakteert de Kunstacademie Noord-Limburg uitbundig op talent. Zaterdagavond zullen enkele jonge talenten uit verschillende afdelingen van de academie de sterren van de hemel spelen (…) Lees het hele bericht »

Meer dansplezier dankzij live pianobegeleiding?

Meer dansplezier dankzij live pianobegeleiding? Drie uitstekende pianisten begeleiden live alle lessen klassieke dans aan de Kunstacademie Noord-Limburg. Ontdek in deze video welke voordelen dat voor onze leerlingen biedt.  (…) Lees het hele bericht »

Spooktaculair concert in Hamont…

Spooktaculair concert in Hamont…Hamont-Achel Optreden voor een volle zaal vraagt steeds een portie durf van de uitvoerder. Dit jaar hadden de leerlingen uit Hamont-Achel een extra portie moed nodig : het concert van woensdag 25 oktober 2017 viel immers nog vrij (…) Lees het hele bericht »

Hechtel-Eksel zoekt talent...

Hechtel-Eksel zoekt talent...Hechtel-Eksel Voor de nieuwe en zesde editie van ‘Top Secret’ op zaterdag 2 december 2017 in De Geer wordt gezocht naar lokaal jong muzikaal talent dat in een gezellige sfeer op en top Belgische muziek wil spelen voor een geïnteresseerd publiek. Kandidaten kunnen zich opgeven bij An Plessers van de dienst bibliotheek, cultuur en vrijetijd:  an.plessers@hechtel-eksel.be

Een jaar naar Zuid-Afrika?

Een jaar naar Zuid-Afrika?De kinderen van de zaterdaggroep algemeen beeldende vorming van Overpelt-centrum maken tijdens schooljaar 2017-2018 een geweldige reis met juffen Lind en Dominik. Ze gaan in hun verbeelding naar Zuid-Afrika. Van wat ze (…) Lees het hele bericht »

Commedia dell'arte in Lommel

Commedia dell'arte in Lommel14 leerlingen uit de hogere graad van de studierichting ‘theater’ (Kunstacademie Noord-Limburg) kregen de kans om zich op zaterdag 14 oktober tijdens een workshop te verdiepen in de ‘commedia dell’arte’. Commedia (…) Lees het hele bericht »

Beeldende vorming is allesbehalve stilzitten...

Beeldende vorming is allesbehalve stilzitten...Meeuwen-Gruitrode Ouders vragen ons wel eens of hun kind tijdens de lessen beeldende vorming drie uur stil moet zitten. Ze betwijfelen of hun energieke spruit dat wel zo lang kan volhouden. Onze lessen beeldende vorming voor kinderen (…) Lees het hele bericht »

Flamenco Project

Flamenco ProjectZaterdag 13 januari wordt een vurige dag op onze kunstacademie. Tijdens de projectnamiddag ‘Flamenco’ zullen dansers, gitaristen, tekenaars en volwassen leerlingen AMC zich laten onderdompelen in de wondere wereld van de flamencomuziek met Arabisch geïnspireerde klanken, uitbundige versieringen, knetterende gitaren en fier bewegende dansers.  

De gitaristen uit de hogere graad kunnen genieten van een workshop initiatie flamenco-gitaar door Michel Gillain, één van de meest vooraanstaande flamencogitaristen van België.
Intussen zetten de dansers hun beste beentje voor tijdens een initiatie flamencodans, gegeven door de alom bekende Saidjah Galo! En als kers op de taart zullen de tekenaars schetsend meegenieten van deze dansworkshop!
We sluiten deze unieke dag af met een introductie en recital van de flamencogroep
‘CUADRO MUDANZA’
Saidjah Galo (dans), Antonio Paz (zang), Michel Gillain (gitaar) en An Heynen (nyckelharpa)

Een uniek samenwerkingsproject AMC-gitaar-dans- beeldende kunst!
Zaterdag 13 januari 2018, van 15u-20u
Kunstacademie Noord-Limburg, Toekomstlaan 9, Neerpelt

Meer informatie betreffende de inschrijving vind je hier.

Nieuwe directeur Beeldende Kunsten!

Nieuwe directeur Beeldende Kunsten!Op de raad van bestuur van 10 oktober 2017 werd met algemeenheid van stemmen Michel Wellens verkozen tot nieuwe directeur van de academie Beeldende Kunsten.
Hij volgt hiermee Eric Vanmechelen op die op 1 oktober 2017 met pensioen ging.
Michel Wellens studeerde af als master in de schilderkunst te Hasselt en was jaren actief in de grafische sector.
De academies beeldende kunsten en podiumkunsten van Bocholt-Kaulille, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer vormen samen de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL).
Namens de raad van bestuur verwelkomen voorzitter Jaak Hoeben en de algemeen directeur Diederik Celis hun nieuwe collega op zijn eerste werkdag.Kijk !? ... zonder stokken...

Kijk !? ... zonder stokken...Neerpelt Op zaterdag 7 oktober legden de slagwerkers uit de klas samenspel en instrumentaal ensemble van Nico Camps de stokken neer. Dat deden ze niet om te staken, maar om eens iets anders te doen: bodypercussion.
Ruim twee uur lang werden er warm-ups, ritmische uitdagingen en ook ritmische spelletjes uitgevoerd in deze workshop waarin het eigen lichaam of dat van de medespeler even het slagwerkinstrument van dienst werd.
De leerlingen werden uitgedaagd in groep en duels. De handen en billen waren dan ook goed opgewarmd achteraf! Wordt vervolgd!

Halloweenconcert in voorbereiding ....

Halloweenconcert in voorbereiding ....Hamont-Achel Op 25 oktober vindt in Hamont-Achel het afdelingsconcert plaats. Het concert staat in het teken van 'Halloween' en dat hebben onze leraren geweten. Samen met onderhoudspersoneel, secretariaat, en leraren uit diverse afdelingen moesten de pompoenen eraan geloven.
Het resultaat kan je komen bekijken op ons afdelingsconcert.

Brel & Brass in beeld!

Brel & Brass in beeld!

Zaterdag 7 oktober speelde het harmonieorkest van de Kunstacademie Noord-Limburg 'Brel & Brass', een ode aan Jacques Brel. Het was voor onze muzikanten een hele ervaring en eer om het podium te delen met één van Europa's beste Brel-vertolkers, Micheline Van Hautem. 

Micheline liet ondertussen weten de jeugdige energie van het orkest enorm te waarderen. Het was een geslaagde, muzikale ontmoeting die zowel muzikanten als publiek niet onberoerd liet.

Bekijk hier het glamoureuze fotoalbum, samengesteld door Palethe Cultuurcentrum, met foto's van Sonja Sleurs.Meer nieuws in het archief