Nieuws

TVL op bezoek in de Kunstacademie Lommel!

TVL op bezoek in de Kunstacademie Lommel!

Naar aanleiding van het stijgend aantal leerlingen in het vernieuwde deeltijds kunstonderwijs bezocht TV Limburg de Kunstacademie van Lommel.

Tine Oyen brengt verslag uit: "200.000 leerlingen volgen dit schooljaar les in de kunstacademies in Vlaanderen. Dat is het hoogste aantal ooit. Het gaat om een stijging van 14.800 leerlingen in vergelijking met het schooljaar ervoor. De muziekopleidingen zijn vooral populair en dat komt omdat kinderen op een vroegere leeftijd kunnen instappen: vanaf zes jaar in plaats van acht jaar. De kunstacademie van Noord-Limburg ziet het aantal inschrijvingen dit schooljaar met 5,5% stijgen."  

Bron


Stringendo opent nieuwe jaar feestelijk

Stringendo opent nieuwe jaar feestelijkHamont-Achel Veerle Gistelinck (viool), Doroteya Jankova (altviool), Vera Baliko (cello) en Erik Fuchs (piano) zijn allemaal leraren aan de Kunstacademie Noord-Limburg. Samen vormen zij het ‘Stringendo Ensemble’. Met dat ensemble (…) Lees het hele bericht »

Jonge koningen gesignaleerd in Pelt!

Jonge koningen gesignaleerd in Pelt!Neerpelt Overpelt Zondag 6 januari trokken de kinderen van de Kunstacademie Noord-Limburg  uit de cursussen kunstenmix en muziekinitiatie met hun mooiste driekoningenliederen door de straten van Pelt. In gekleurde mantels, met tulband (…) Lees het hele bericht »

Fijne feestdagen!

Fijne feestdagen!Kunstacademie Noord-Limburg wenst u prettige feestdagen en een kunstzinnig 2019! 

Jonge muzikantjes op bezoek in De Lier

Jonge muzikantjes op bezoek in De LierHamont-Achel Onder begeleiding van juf Eveleen Cuyvers zongen en speelden de leerlingen muziekinitiatie van de Kunstacademie Hamont-Achel op donderdag 20 december hun mooiste kerstliederen voor de bewoners van de serviceflats 'De (…) Lees het hele bericht »

Walburg in feestelijke kerststemming …

Walburg in feestelijke kerststemming …Hamont-Achel Voor een afgeladen volle Cinema Walburg brachten leerlingen muziek en theater van de afdeling Hamont-Achel op woensdag 19 december een uur lang kerstverhalen en -muziek. Na een kort inleidend woordje werd het publiek (…) Lees het hele bericht »

Nocturne ...

Nocturne ...Neerpelt Op dinsdag 18 december toonde de zangklas van Carla Schroijen zijn kunnen tijdens een muzikale nocturne. In plaats van een traditioneel verslag, bezorgde Evi Bogaerts, één van Carla's leerlingen, ons dit magische (…) Lees het hele bericht »

€ 2.362 voor Akindo en Maranghada!

€ 2.362 voor Akindo en Maranghada!De kunstveiling in het kader van de Warmste Week heeft de mooie som van € 2.362 opgebracht. Hiervan schenkt de Kunstacademie Noord-Limburg € 500 aan de Maranghada school in India en € 1.862 aan vzw Akindo.  Warme dank (…) Lees het hele bericht »

Schilderkunst is vrij maar geenszins oppervlakkig

Schilderkunst is vrij maar geenszins oppervlakkigNeerpelt Op maandagavond 17 december opende Kunstacademie Noord-Limburg de tentoonstelling van het atelier schilderkunst met een feestelijke vernissage. In december en januari zet de academie de werken van de cursisten van Igor (…) Lees het hele bericht »

Stevig op de planken

Stevig op de planken Optreden voor een publiek is niet altijd gemakkelijk: zeker niet voor volwassen cursisten bij wie stress en onzekerheid parten spelen in hun muzikale performance. Een ervaringsgerichte module 'plankenkoorts' in het (…) Lees het hele bericht »

Musiceren op de kerstmarkt in Peer

Musiceren op de kerstmarkt in PeerPeer Op zondag 16 december zongen de leerlingen muziekinitiatie van de Kunstacademie Peer op de kerstmarkt voor het goede doel. Met bellen, klankstaven en instrumentjes zetten ze de kerstliedjes extra luister bij. Als kers (…) Lees het hele bericht »

Iedereen welkom op vernissage schilderkunst

Iedereen welkom op vernissage schilderkunstNeerpelt De leerkrachten beeldende kunsten zullen vanaf dit schooljaar op regelmatige basis een welbepaald atelier of graad naar voren schuiven. Kunstwerken van hun leerlingen zullen gedurende een maand of twee exposeren in de (…) Lees het hele bericht »

O kom er eens kijken ...

O kom er eens kijken ... Vorige week verraste de Sint alle kinderen uit de beeldateliers voor 6- tot 12-jarigen met een passend cadeau: een puzzel voor creatieve geesten. De puzzeltjes moesten immers nog getekend worden. Enthousiast gingen de (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief