Nieuws

Groepsmusiceren in uw kot

Groepsmusiceren in uw kot Het coronavirus houdt het harmonieorkest niet tegen om te repeteren. Geniet mee met dit filmpje!   (…) Lees het hele bericht »

Kunst op schaal!

Kunst op schaal! In de aanloop naar de paasvakantie organiseerde de Kunstacademie Noord-Limburg voor de leerlingen beeldende kunsten een creatieve wedstrijd: Kunst op schaal! De bedoeling was dat leerlingen die wensten deel te nemen, (…) Lees het hele bericht »

Corona-theater

Corona-theater De "social distancing-maatregel" dwingt ook de theaterafdeling van de Kunstacademie Noord-Limburg tot het zoeken naar alternatieve manieren om met elkaar in contact te blijven. Een nieuwe, maar mooie uitdaging is het (…) Lees het hele bericht »

Bollylicious geannuleerd

Bollylicious geannuleerdLommel CC De Adelberg liet weten dat de veiligheidscel van Stad Lommel heeft beslist alle activiteiten t.e.m. 30 april te annuleren. Dat betekent dat ook Bollylicious, zowel de workshop als de voorstelling op 25 april, NIET (…) Lees het hele bericht »

Accordeonmuziek voor ouderen in quarantaine

Accordeonmuziek voor ouderen in quarantaineMeeuwen-Gruitrode Via sociale media bereikte ons op zaterdag 21 maart dit hartverwarmende filmpje . Arne Ceyssens en Robin Nouwen, leerlingen accordeon aan de Kunstacademie Noord-Limburg staken zaterdag 21 maart de bewoners van WZC (…) Lees het hele bericht »

Langeafstandskunst

LangeafstandskunstMeeuwen-Gruitrode Een onzichtbaar virus houdt onze wereld op dit moment in een houdgreep en verplicht iedereen om fysiek afstand te nemen van elkaar. Ook de lessen van de Kunstacademie werden intussen opgeschort. Leraren en leerlingen (…) Lees het hele bericht »

Nieuws uit Maranghada!

Nieuws uit Maranghada! Al meer dan 25 jaar zamelen de leerlingen en leraren beeldende kunsten van de Kunstacademie Noord-Limburg met tal van creatieve projecten geld in voor de meisjesschool in Maranghada in India. Dominik Martin, de (…) Lees het hele bericht »

Benelux-overwinning voor Evi Hoydonkx

Benelux-overwinning voor Evi Hoydonkx Oud-leerling Evi Hoydonkx maakte met haar muzikaal spel op piccolo een diepe indruk op de juryleden van het BENELUX fluitconcours. Die wedstrijd voor fluitisten bestaat al sinds 1984, maar werd dit jaar voor de eerste (…) Lees het hele bericht »

Simsalabim!

Simsalabim!Meeuwen-Gruitrode Op zaterdag 22 februari stonden er meer dan 200 jonge dansers en circusartiesten op het podium van het CC Cultuurpunt in Oudsbergen tijdens het toonmoment ‘Simsalabim’. Tijdens vijf verschillende shows brachten de (…) Lees het hele bericht »

Beeldhouwkunst in Beeld

Beeldhouwkunst in BeeldDe tentoonstelling “IN BEELD: Beeldhouwkunst” werd op 5 maart met een feestelijke vernissage geopend. De tentoonstellingsreeks 'IN BEELD' toont werken van cursisten Beeldende Kunsten in de Kunstacademie Noord-Limburg. (…) Lees het hele bericht »

Musica en KANL: een match

Musica en KANL: een matchNeerpelt Op vraag van Musica zal de afdeling Theater in Pelt met enkele leerlingen meewerken aan de Nocturne ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van het Klankenbos in Pelt. Die Nocturne vindt plaats op zaterdag 25 (…) Lees het hele bericht »

Don Giovanni

Don Giovanni In de cursus Muzikale Ontdekkingen krijg je de kans om te proeven van allerlei muziekgenres en kom je op plaatsen waar je zelf niet zo snel naartoe zou gaan. Zo doken we in de lessen van februari in de wereld van de (…) Lees het hele bericht »

Pareltjes uit de kamermuziek in Lommel ...

Pareltjes uit de kamermuziek in Lommel ...Lommel De schatkist van de klassieke kamermuziek is rijkelijk en onuitputtelijk. Ze werd geopend voor de cursisten Muziekschatten die tijdens vier lessen konden kennismaken met pareltjes uit de kamermuziek. Als kers op de (…) Lees het hele bericht »


Meer nieuws in het archief