Nieuws

Laat u raken door poëzie!

Laat u raken door poëzie!Poëzie verrast en verwondert, een gedicht raakt het hart en geeft kleur aan de dag. Donderdag 30 januari is het startschot van de poëzieweek doorheen heel het Vlaamse land. Ook onze klassen theater zullen hun meest (…) Lees het hele bericht »

Vol huis in Kunstacademie Lommel

Vol huis in Kunstacademie Lommel Op zondag 26 januari werd het erg druk in de Jan Davidlaan in Lommel. Het publiek had namelijk erg goed de weg gevonden naar de Kunstacademie om daar een lerarenconcert bij te wonen. Letterlijk en figuurlijk kreeg het (…) Lees het hele bericht »

Stravinsky Live

Stravinsky Live Zondag 19 januari 2020 trokken een 25-tal cursisten muziekschatten naar het muziekgebouw van Eindhoven waar uitsluitend werken van Stravinsky uitgevoerd werden door de Philharmonie Zuidnederland. In de weken voordien (…) Lees het hele bericht »

Muzikale drukte in de Toonzaal

Muzikale drukte in de Toonzaal79 leerlingen, 8 concerten, 1 locatie: In de week van 20 januari organiseert de Kunstacademie Noord-Limburg een reeks Toonzaalconcerten. Op deze concerten laten leerlingen muziek, die in het laatste jaar van de derde (…) Lees het hele bericht »


Over een sneeuwman en vrede op aarde ...

Over een sneeuwman en vrede op aarde ...

Samen met een sneeuwman, een verhaal en veel muziek werd de kerk van Achel centrum gevuld door leerlingen en publiek van de Kunstacademie Noord-Limburg.

De leerlingen van de afdeling Hamont-Achel staken -samen met hun leraren- een mooi kerstprogramma in mekaar dat ze brachten op vrijdag 20 december om 19:00.

Een bomvolle kerk genoot van een hartverwarmende voorstelling aan de vooravond van de kerstvakantie van 2019. Naast aangename en humoristische stukjes theater was er muziek op orgel, harpen, (alt)viool, cornet, bugel, saxofoon, dwarsfluit, piano, slagwerk en zang.

Zeker in de kersttijd heel erg mooi om vast te stellen hoe muziek en woord mensen in harmonie verenigen. Uiteindelijk blijft de ultieme kerstboodschap: Vrede op aarde ... 

Foto's: Frank Emmers


Wordt Christine Antonis Lommelaar van het jaar?

Wordt Christine Antonis Lommelaar van het jaar?Lommel Het gebeurt in de kunstwereld wel vaker dat er nominaties zijn en uitreikingen van prijzen voor de beste acteur, musicus, regisseur, ... Binnen de Kunstacademie Noord-Limburg valt het minder vaak voor, maar dit jaar is (…) Lees het hele bericht »

GNIEP lokt volle kerk

GNIEP lokt volle kerkHechtel-Eksel Publiek uit Hechtel, Eksel en omstreken vond op donderdag 19 december vlotjes de weg naar de Sint-Lambertuskerk in Hechtel. Daar begon om 18u30 een kerstconcert met muziek en vertelling. Leerlingen dwarsfluit, trompet, (…) Lees het hele bericht »

Voorlinden ademt kunst

Voorlinden ademt kunst “Het is geen beeld dat ik zoek. Het is geen idee. Het is een emotie die je wil herscheppen, een emotie van willen, geven en vernietigen”, zei Louise Bourgeois ooit over de complexiteit van haar werk. Op zondag 8 (…) Lees het hele bericht »

Dansende wintersterretjes ...

Dansende wintersterretjes ...Neerpelt Op woensdag 18 december werd het theater van Dommelhof overspoeld door 100 dansende sterretjes! Met hun mooiste bewegingen vertelden de jongste dansleerlingen van de Kunstacademie een magisch kerstverhaal van een (…) Lees het hele bericht »

Leraren beeldende kunst op pad

Leraren beeldende kunst op pad Terwijl de leerlingen van een vrije dag genoten, was het voor de leraren beeldende kunst op woensdag 11 december bijscholen geblazen. Het was immers pedagogische studiedag. Met z'n allen vertrokken ze 's ochtends heel (…) Lees het hele bericht »

Het regent kerstballen

Het regent kerstballenNeerpelt Is het een vliegtuig? Is het een vogel? ... Maar nee, het is kunst voor kerst!  Geen traditionele kerstboom in de trappenhal van de academie in Neerpelt dit jaar, maar een regen van kunstige kerstballen. Deze ballen (…) Lees het hele bericht »

Hij is voor groot en klein ...

Hij is voor groot en klein ...

In de week van 6 december verraste Sinterklaas alle leerlingen beeldende kunsten, groot en klein, met een bijzonder cadeautje: een schuifpuzzeltje dat nog creatief ingevuld moest worden. Zowel in de kinder-, als jongeren-, en volwassenateliers werd het kleinood met veel enthousiasme onthaald. De witte puzzeltjes werden meteen omgetoverd tot ware juweeltjes.

Kijk maar mee!

 Meer nieuws in het archief