Spooktaculair concert in Hamont…

Spooktaculair concert in Hamont…Hamont-Achel Optreden voor een volle zaal vraagt steeds een portie durf van de uitvoerder. Dit jaar hadden de leerlingen uit Hamont-Achel een extra portie moed nodig : het concert van woensdag 25 oktober 2017 viel immers nog vrij vroeg in het schooljaar. Bovendien was het thema van het concert (hoe kan het bijna anders in deze tijd van het jaar) “Halloween”.
Leerlingen lagere graad uit de klassen beeldende kunst hadden eerder die dag al een invasie spookachtige spinnen en griezels losgelaten in de Walburg.
Alvorens plaats te kunnen nemen in de zaal, moest het publiek dan ook nog eerst passeren langs de angstaanjagend krijsende Huisheks van de Kunstacademie.
Nog vooraleer er één noot gespeeld was, zat de sfeer er dus al goed in.
Voor een volle zaal zongen demonische duivels, rammelende geraamtes en ander heksengebroed uit de AMV-klassen de griezeligste liedjes. Moedige muzikanten namen plaats tussen het spinnenrag en betoverden het publiek met duistere melodieën. Onbevreesde leerlingen theater vertelden en speelden enkele spannende spookverhalen.
Voor wie er maar niet genoeg van kan krijgen, hebben we nog een hele reeks fantastische foto’s om na te genieten...
(Foto’s: Patrick van Helden)