Dirigent

Tom D’Joos startte op zesjarige leeftijd met het spelen van muziek op orgel. Later ruilde hij het orgel in voor de piano en werd hij leerling aan de Noord-Limburgse Muziekacademie (Later het Noordlimburgs Instituut voor Kunstonderwijs, kortweg NIKO - Nu: Kunstacademie Noord-Limburg). Daarnaast startte hij ook met saxofoonlessen aan de gemeentelijke muziekacademie van Mol.  

In 1995 trok hij naar het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent; meer bepaald naar de saxofoonklas van Willy Demey. In Gent leerden Dirk Brossé en Eddy Vanoosthuysen hem de eerste ‘kneepjes van het vak’ op gebied van dirigeren en orkestreren. Aan het Gentse conservatorium behaalde Tom z’n meestergraad saxofoon.

In 2002 zette hij koers richting Conservatorium van Maastricht (NL). Hafa-directie werd zijn hoofdvak en in 2004 behaalde hij met onderscheiding een "Bachelor in Windband conducting" in de klas van Jan Cober.

Aangezien Tom ook een grote passie koestert voor het arrangeren en orkestreren besloot hij in 2006 z’n licht op te steken bij Jan Van der Roost en Edmont Saveniers aan het Lemmensistituut. Hier studeerde hij in september 2007 af met onderscheiding.

Intussen volgde hij masterclasses bij Pierre Kuijpers (NL) en David King (Australië).

Als dirigent is Tom momenteel actief bij fanfare-orkest Vriendenkring uit Overloon (NL), de jeugdfanfare van de Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel en bij het harmonieorkest van de Kunstacademie Noord-Limburg.


DE WERKGROEP

Sinds jaar en dag staat er een bruisende werkgroep achter het harmonieorkest (zie historiek harmonieorkest). De huidige werkgroep bestaat uit de dirigent, ondersteund door Thieu Cox, Rieny De Vaan, Davy Dilissen, Hanne Theunis, Michiel Claes en Rob Dalemans. Op 1 september 2014 werd Kristien Schuurmans aangesteld als coördinator.