Lieve Fanny

Lieve FannyNeerpelt

Op zaterdag 26 oktober zetten Vera Baliko (cello), Maaike De Zitter (piano), Reinhilde Weytjens (zang) en Rose-Marie Hendrikx (woord) de vergeten componiste Fanny Mendelssohn in de kijker.

De cursisten Muziekschatten rondden hiermee hun lessenreeks over Felix en Fanny Mendelssohn af. Johan Biemans is één van hen en je kan hier zijn bevindingen lezen.

In de zaal zat ook Veerle Janssens, auteur van 'Vrouw aan de piano'. Zij bezorgde ons achteraf dit bericht: 

"Zo fijn te mogen vaststellen dat er in Vlaanderen nog mensen gepassioneerd proberen vrouwelijke componistes een publiek te bezorgen. Nog voor ze 'Vrouw aan de piano' helemaal uitgelezen had, stuurde musicologe Rose-Marie Hendrikx me via mijn website een enthousiast berichtje dat ze samen met Vera Baliko (cello), Maaike De Zitter (piano) en Reinhilde Weytjens (zang) zowel over Fanny Mendelssohn als over Clara Schumann een 'concert met een verhaal' had samengesteld. Of me dat kon interesseren? Ik heb me de verre rit naar de Kunstacademie Noord-Limburg niet beklaagd. 'Lieve Fanny' bleek een bijzonder fijne voorstelling, waarin de vier vrouwen in muziek en brieven een mooi en helder portret schetsen van Fanny Mendelssohn. Benieuwd naar Rose-Maries andere concertvertelling, 'Je trouwe Clara'."