Concert Bl!ndman

Concert Bl!ndmanMet een groep cursisten van ‘muzikale ontdekkingen’ trokken we zondag 31 maart naar het cultureel centrum van Hasselt. 30 jaar Bl!ndman vormde de aanleiding voor een feestconcert waar we getuige van mochten zijn. Van dit ensemble maken o.a. Koen Maes, leraar sax aan de academie en oud-leerling Pieter Pellens deel uit.

De avond begon met een stuk van de Nederlandse componist Louis Andriessen. Hierbij was ook de tubax, een saxofoon in bastuba formaat, te horen gespeeld door de leider van Bl!ndman, Eric Sleichim.  Naast het saxofoonkwartet (uitgebreid met tubax en piano) speelde ook het Bl!ndman percussie-ensemble en het Bl!ndman strijkkwartet. Het programma voor de pauze was minimal music op zijn allerbest. Bizar hoe strak de muziek werd gebracht. Je kreeg de indruk van orgelmuziek door een saxofoonkwartet, heel bijzonder. Onder andere kwam ook Philip Glass weer voorbij. Die componist kenden we nog van de vorige module “Harp in de kijker”.

Na de pauze volgde een klassiek luik waarbij delen uit de Watermusic van Händel op meesterlijke wijze waren gearrangeerd voor saxofoon door Eric Sleichim. Een bijzondere toevoeging was de aanwezigheid van een DECAP-orgel. Je vond deze orgels vroeger in bijna elke zichzelf respecterende danszaal. Aan het einde haperde het orgel. Of was dit expres? Deze hapering werd op briljante wijze opgelost door de tenorsax met een goed getimede TOOEET.