Vijftig tinten grijs ...

Vijftig tinten grijs ...

Op 25 november - een typisch mistig grijze novemberzondag - trok een volle bus cursisten én kunstliefhebbers vanuit Neerpelt naar het verre Zwolle. Alle ateliers vierde graad (én zelfs het nieuwe Kunstatelier) Beeldende Kunsten waren vertegenwoordigd.

In museum De Fundatie loopt momenteel een schitterende duotentoonstelling met het naoorlogse werk van twee beeldhouwers uit de 20e eeuw, Alberto Giacometti en Lynn Chadwick. Ogenschijnlijk hebben die twee weinig gemeen. De tentoonstelling ‘Facing Fear’, met zowel sculpturen als tekeningen en grafiek, toont echter veel overeenkomsten in hun zoektocht om mens en dier vorm te geven.

In de namiddag manoeuvreerde de bus nog langs smalle weggetjes naar kasteel Het Nijenhuis, omringd door de uitgebreide beeldentuin van de Fundatie. In het kasteel krijg je er een inkijk in de privécollectie van voormalig museumdirecteur Dirk Hannema als toetje bovenop. 

Zelfs tijdens de lange busreis hoefde niemand op zijn honger te blijven zitten dankzij een verhelderende documentaire en een film (‘Final Portrait’, met Geoffrey Rush in de hoofdrol) over Giacometti.

Een grijze maar vooral inspirerende dag.