Grrriezelgroetjes uit HeXel

Grrriezelgroetjes uit HeXelHechtel-Eksel

Op vrijdagavond 26 oktober 2018 werd Hechtel-Eksel heel eventjes HeXel. In het ontmoetingscentrum “De Schans” sloegen leerlingen muziek, theater en beeld van de Kunstacademie Noord-Limburg de handen in elkaar voor een heus Halloweenconcert.

Lugubere kunstwerkjes uit het beeldatelier schiepen alvast van bij het binnenkomen de juiste sfeer voor de avond.

Toeschouwers die gerekend hadden op een rustig avondje uit hadden het mis. Duivelse dansmuziek hield hen op het puntje van de stoel: een stoel die trouwens iedere keer gedraaid moest worden om van het schouwspel op vijf verschillende podia te kunnen genieten.  

Voor sommige muzikanten was het hun allereerste concert. Dat maakte het zowel in de zaal als achter de coulissen en op het podium reuzespannend.

De leerlingen muziekinitiatie en muzikale vorming zongen griezelige, maar soms ook grappige Halloweenliedjes.

Heksen, vampieren en spoken bespeelden gitaren, dwarsfluiten, trompetten, hoorns, klarinetten, violen, contrabassen en de piano.

Twee vertelsters uit de theaterklas maakten het publiek bbbbang met enge hun verhalen.

Met het nummer “Spookslot”  zetten alle leerlingen muziek van de eerste en tweede graad uit Hechtel-Eksel een sfeervol punt achter een geslaagd optreden, dat meteen voor velen het begin was van een welverdiende herfstvakantie.

Een leuke anekdote is dat er iemand in het publiek aanwezig was, die “HeXel wel een mooie alternatieve naam vond voor de fusiegemeente Hechtel-Eksel: waarom had daar nooit eerder iemand aan gedacht ?