Jacqueline Kee laureaat Key Colours

Jacqueline Kee laureaat Key Colours

Toen Jacqueline Kee drie jaar geleden tekenkunst ging volgen aan de Kunstacademie Noord-Limburg, werd het al snel duidelijk dat ze een bijzonder talent had om illustraties voor kinderboeken te tekenen.

Enthousiast en met heel veel werklust tekende ze op nog geen half jaar tijd een heel kinderboek bij mekaar voor een opdracht in de les rond beeldverhalen. De 'goesting' was gemaakt, het talent ontsproten en nog geen half jaar later tekende ze opnieuw een boek, waarvan ze overigens telkens ook het verhaal zelf verzon. 

Dat ze nu met dit werk geselecteerd is voor de tweejaarlijkse internationale illustratorenwedstrijd 'Key Colours' is geen toeval. 

Key Colours wordt uitgeschreven door de stad Hasselt in samenwerking met Clavis Uitgeverij voor professionele en beginnende illustratoren en kent intussen internationale faam en uitstraling.

Uit 423 inzendingen werden 43 werken geselecteerd die in aanmerking kwamen voor de hoofdprijs. Deze werken zijn te bezichtigen in de tentoonstelling 'Kleurboel' in het Stadsmus in Hasselt nog tot 1 november. 

Ook Jacqueline's werk kan je daar gaan bewonderen.  We zijn heel erg fier op haar en hopen voor haar op een mooie carrière als kinderillustrator.