Ponticello in Barcelona

Ponticello in BarcelonaOp woensdag 4 juli vertrok Ponticello, het strijkorkest van de Kunstacademie Noord-Limburg met 56 enthousiaste strijkers, één pianist en enkele begeleiders naar Barcelona om er 3 concerten te geven in combinatie met een orkeststage, enkele culturele activiteiten en de nodige ontspanning.

Eén van de culturele hoogtepunten was zeker het bezoek aan de Sagrada Familia, de bekendste kathedraal van Europa naar een ontwerp van Antoni Gaudí, een Catalaans architect die reeds in 1926 overleden is. Toch is zijn belangrijkste bouwwerk nog steeds niet voltooid.

Verder werd de wereldbekende Ramblas bezocht: een brede, drukke en gezellige boulevard. Hier stonden een aantal "levende" beelden de bezoekers te entertainen.

Ontspanning was er volop tijdens strandbezoeken, bij het shoppen, aan het zwembad, …

Het hoofddoel van de reis was echter de orkeststage. Elke dag werd er stevig gerepeteerd onder de kundige leiding van dirigente Vera Baliko.

De echte hoogtepunten waren de concerten: optredens waren er in Cadaques, Sant Hilari en Las PLanas. Deze optredens werden telkens druk bijgewoond door het talrijk opgekomen publiek dat na elk nummer vol enthousiasme applaudisseerde.

De Ponticello-reis was weer een prachtige ervaring.

Bedankt Vera en begeleiders, we kijken alvast uit naar de editie van 2019!