Bruisende Dag van de Academies!

Bruisende Dag van de Academies!

Op zaterdag 3 februari, de Dag van de Academies, verspreidden de kunstacademies van het deeltijds kunstonderwijs over heel Vlaanderen een belangrijke boodschap: een "Boodschap van Algemeen Nut":

“ Heb je interesse in kunst, wil je bezig zijn met beeld, muziek, woord of dans? Een academie voor deeltijds kunstonderwijs geeft je de kans om te proeven van een kunstvorm die jou het meeste ligt. Je kan er je talent ontplooien, zelf een maker worden of de taal van de kunst leren begrijpen zodat je er nog meer van geniet. Zodra jij gevonden hebt wat jij het liefste doet, is onze "Boodschap van Algemeen Nut" goed aangekomen. In jouw gekozen kunst kan je samen met anderen creëren, beleven, maken, optreden … Je wordt er zelfs gelukkiger van!”

Uiteraard deed ook de Kunstacademie Noord-Limburg een duit in het zakje. Onze kunstacademie zette de deuren open op maar liefst 3 locaties en nodigde zo het publiek uit om een dagje kunstacademie te beleven. Ongeveer 650 bezoekers gingen op deze uitnodiging in. In een gezellige en ongedwongen sfeer namen ze deel aan workshops, genoten ze van concerten, expo’s en open lessen. Aan creativiteit geen gebrek!

Geniet na van deze bruisende dag met de prachtige foto’s van Marc Ras en Jan Box.  

Alle foto’s van Marc Ras op neerpelt.in

Alle foto's van Jan Box vind je hier.