Van Richter naar Angst in Gent!

Van Richter naar Angst in Gent!

Op zaterdag 25 november gingen de volwassen cursisten teken- en schilderkunst op studiereis naar Gent.Voormiddag trok de kunstzinnige bende naar het SMAK voor de overzichtstentoonstelling “Over Schilderen” van Gerhard Richter, de eerste solotentoonstelling van de Duitse kunstenaar in ons land sinds 1976. De tentoonstelling toont werken uit zijn hele oeuvre, van 1963 tot 2017. Van sociaal-realisme tot door popart geïnspireerd, zijn werk reflecteert de hele kunstgeschiedenis.

Namiddag stond de thematentoonstelling “Angst” in het Dr. Guislainmuseum op het programma. Met deze tentoonstelling wil het museum de vele gezichten van deze instinctieve emotie laten zien, want hoewel angst van alle tijden en culturen is, werd ze telkens anders beleefd, gecultiveerd en bestreden. Van godvrezend tot angst voor de medemens, van individuele fobie tot massahysterie.

Tussen de tentoonstellingen door was er tijd voor een hapje, drankje, een goed gesprek en de nodige gezelligheid. Het was een dag vol indrukken en inspirerende inzichten, die de komende dagen, weken en jaren hun creatieve weg naar het papier weer mogen vinden.