Nieuwsarchief
Academiejaar 2015 - 2016

Fonkelnieuwe start voor KANL op 1 september

Fonkelnieuwe start voor KANL op 1 september

Dat de Kunstacademie Noord-Limburg een academie is die steeds in beweging is, mag al jarenlang geweten zijn. Ook dit schooljaar zijn er weer een heel aantal nieuwe gebeurtenissen te melden: 

 • op 25 augustus ging de spiksplinternieuwe website online;
 • op 1 september wordt in Lommel de intrek genomen in het gebouw 'Kunstacademie Lommel' (Jan Davidlaan 9 Lommel) door beeldende kunsten en enkele klassen dans;
 • op 1 september wordt in Peer gestart met de lessen in de nagelnieuwe basisschool De mAgneet (Albertus Morrenstraat 6 Peer);
 • de eerste verdieping van het hoofdgebouw in Neerpelt krijgt momenteel een grondige face-lift: de lessen HOGERE graad teken- en schilderkunst gaan daarom van start in Lommel (Jan Davidlaan 9 Lommel)
 • vanaf 1 september kan je ook terecht voor lessen pop en jazz elektrische gitaar, pop en jazz zang en pop en jazz saxofoon.

WIJ WENSEN IEDEREEN ALVAST EEN MOOI EN BOEIEND SCHOOLJAAR TOE...


Strijkorkest Ponticello musiceert in Polen

Strijkorkest Ponticello musiceert in PolenHet strijkorkest Ponticello van de Kunstacademie Noord-Limburg o.l.v. Vera Baliko is van 6 juli t.e.m. 14 juli op concertreis geweest naar Polen. Het was een week met een zeer gevarieerd programma. Uiteraard waren er de (…) Lees het hele bericht »

8 Limburgse Academies in ALDEN BIESEN

8 Limburgse Academies in ALDEN BIESEN  De acht Limburgse academies voor beeldende kunst willen als echte Limburgse smaakmakers kwaliteitsvolle hedendaagse kunst uit de eigen provincie op originele en integere wijze presenteren in een uniek historisch kader. Deze zomer zorgen zij voor een confrontatie tussen actuele beeldende kunst en het culturele erfgoed Alden Biesen, wat leidt tot een boeiend spanningsveld. De geëxposeerde kunstwerken impliceren een bevestiging van het historische kader of gaan er een boeiende dialoog of interactie mee aan.
  De tentoonstelling opent op vrijdag 8 juli ’16 om 19u00 en is te bezichtigen t.e.m. zondag 28 augustus tijdens de openingsuren van de Landcommanderij Alden Biesen.

Niet te missen deze zomer!

ZOMERSE RUST...

ZOMERSE RUST...Zoals dat in alle Vlaamse scholen het geval is, schroeven ook wij onze activiteiten fel terug. Na de leerlingen en de leraren die op 30 juni de academiepoort achter zich dicht trokken, vertrekt ook het secretariaat, de stafmedewerker en de directie met vakantie vanaf 8 juli.

Vanaf dinsdag 16 augustus is de administratie terug bemand.

We wensen iedereen alvast een zonnig zinderende zomervakantie toe en… tot in september ?


POP-UP tentoonstelling groot succes

POP-UP tentoonstelling groot succesDe Pop-up tentoonstelling van de leerlingen Middelbare Graad van Juf Lind in Bocholt op vrijdag 24 juni was een groot succes. In anderhalf uur tijd werd de tentoonstelling door de leerlingen opgebouwd ! Van 18.00 tot 20.00 uur waren de deuren open en met de sponsordoos is geld opgehaald voor onze dochterschool in India, in totaal € 52.06. Ook de leerlingen zelf droegen hun steentje bij door voor € 1.00 een T-shirt te kopen.

Kartoffel & Kolombus ...

Kartoffel & Kolombus ...Overpelt Maandag, dinsdag en woensdag 20, 21 en 22 juni brachten een aantal dolenthousiaste leraren van de Kunstacademie Noord-Limburg naar jaarlijkse traditie een eigen muziektheaterproductie in CC Palethe (Overpelt). De (…) Lees het hele bericht »

Zomerkriebels

ZomerkriebelsPeer

In het Poorthuis te Peer kan je al helemaal in de zomerstemming komen op een heus zandstrand met werkjes van de lagere graad Beeldende Kunst.

Laat nu de vakantie maar komen !


Portret tekenen

Portret tekenenOverpelt Leerlingen Lagere Graad van Juf Lisa in Overpelt zijn op woensdag 22 juni in de speeltuin 't Pelterke gaan portret tekenen !

POP UP Tentoonstelling

POP UP TentoonstellingBocholt

Kort maar krachtig: de leerlingen van de middelbare graad te Bocholt zorgen voor de kortste tentoonstelling in de geschiedenis van de Kunstacademie: vrijdag 24 juni van 18.00-20.00 uur in De Steen in Bocholt.

Wie wil komen kijken, zal op tijd moeten komen!


Jurytentoonstelling

JurytentoonstellingNeerpelt

De studenten beeldende kunst, die dit jaar hun eindjaar afwerkten, werden gewikt en gewogen door de jury. De resultaten mogen gezien worden en zijn te bekijken in het Dommelhof en de Kunstacademie
van 18 tot 24 juni.


Zomertentoonstelling

ZomertentoonstellingNeerpelt In de bibliotheek te Neerpelt kan je deze zomer een aantal zeer merkwaardige "schoenen" gaan bekijken. De leerlingen van de middelbare graad laten zien dat er met een schoen meer kan gedaan worden dan een voet kleden: ze maakten er verrassende kunstwerkjes van die je kan gaan bewonderen van 18-6 tot 27-8 tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Schoolvoorstellingen 20, 21 en 22 juni

Schoolvoorstellingen 20, 21 en 22 juniOverpelt
Schoolvoorstelling voor 3de kleuterklas, 2de en 3de leerjaar van de basisscholen in Noord-Limburg

    Kartoffel en Kolombus

Productie en uitvoering: Leraren van de Kunstacademie Noord-Limburg

Zaal De Zinne - CC Palethe - OverpeltEen piratenschip meert aan op een onbekend eiland. Kapitein Boemkanon vindt dat de tijd is aangebroken om zijn dochter naar de piratenschool te sturen. Miranda kijkt er alvast naar uit om de zware proeven af te leggen. Kaartlezen is voor haar een makkie en de schat zal ze wellicht snel weten te ontdekken…. Of niet soms? Wie is die bizarre Kolombus die haar plannen in de war stuurt?


We hebben jullie hulp nodig om de schat te vinden!
 1. Wie wil, mag verkleed komen. Alle kindjes gaan naar de piratenschool!
 2. Maak een vlag (één per klas). Die mag van stof of papier zijn. Versier die naar eigen (piraten)smaak en voorzie lusjes of gaten zodat wij die kunnen ophangen! Afmeting: minimumbreedte 50 cm, maximum 1m.
 3. Leer de kindjes het piratenlied 'Piraten van de Zwarte Zee' aan. Daar worden de kindjes heel erg stoer van!


De KinderAcademie verraste ouders en vrienden...

De KinderAcademie verraste ouders en vrienden...De muzische lessen van de KinderAcademie uit de Noord­-Limburgse Kunstacademie werden in elke afdeling afgesloten met een kort toonmoment. Vrolijke liederen, begeleid op kleurige trommels of klankstaven, een vlot dansje (…) Lees het hele bericht »

CEDRIC HONINGS naar Compostella...

CEDRIC HONINGS naar Compostella...Geen boetetocht te voet vanuit Vlaanderen naar Compostella, maar hopelijk een meer comfortabele reis zal Cedric Honings (gitaar uit de klas van K. Ooms) maken naar deze overbekende bedevaartplaats. Eindbestemming is dus (…) Lees het hele bericht »

VOLWASSENEN IMPONEREN...

VOLWASSENEN IMPONEREN...Neerpelt Op zaterdag 11 juni was de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt-centrum het decor voor optredens van volwassen leerlingen uit alle windhoeken van de Kunstacademie Noord-Limburg. Het werd niet alleen een uitgebreid en heel (…) Lees het hele bericht »

Over grenzen…

Over grenzen…Lommel Tussen de vele bedrijven door werkten leerlingen theater uit de klas van Karla Deroost en leerlingen dans uit de afdeling Lommel ook nog mee aan een beklijvende luistervoorstelling op de grootste Duitse militaire (…) Lees het hele bericht »

Over kerken, klanken en stiltes…

Over kerken, klanken en stiltes…Hechtel-Eksel Voor de 9de keer openden meer dan 580 gebedshuizen in België hun deuren. Dit jaar was dat op zondag 5 juni. Thema van deze editie van de Open Kerkendagen was ‘Klanken en Stilte’. Op veel plaatsen kon je naar de (…) Lees het hele bericht »

Dans in beweging...

Dans in beweging...Overpelt Tijdens 'Dans in beweging' toonden de leerlingen Dans lagere graad 6 en middelbare graad 3 wat ze dit schooljaar leerden. De voorstellingen vonden plaats op zaterdag 4 juni om 11:00 en om 19:30 in CC Palethe. Elke (…) Lees het hele bericht »

LOMMELSE WEDSTRIJD BEIAARDTUNE

LOMMELSE WEDSTRIJD BEIAARDTUNELommel Voor de derde maal wordt de Lommelse Beiaardtune Wedstrijd gelanceerd: dit maal ter gelegenheid van de vernieuwing van het automatisch speelwerk op de beiaard van Lommel.
Meer info kan je vinden in de infotekst en het wedstrijdreglement.
De inzendingsdatum is 10 september en op woensdag 28 september om 20u vindt de uitreiking plaats in de Bibliotheek in Lommel.

Pop en Jazz toont muzikaal talent...

Neerpelt ... op woensdag 1 juni om 19:30 uur !

Plaats van afspraak : Kunstacademie Noord-Limburg, Toekomstlaan 9 - 3910 Neerpelt
Lokaal : 2de verdieping : De Speelkamer
IEDEREEN WELKOM !

Heb jij er altijd al van gedroomd om in een band te spelen? Kom dan zeker langs om de sfeer op te snuiven. Het komende schooljaar 2016-2017 breiden we onze instrumentengroep uit met zang, elektrische gitaar en saxofoon.


UITNODIGING KINDERACADEMIE...

UITNODIGING KINDERACADEMIE... KINDERACADEMIE SLUIT HET SCHOOLJAAR AF! Het schooljaar vliegt voorbij! Ondertussen hebben de kinderen van de kinderacademie al heel wat gezongen, instrumenten verkend, een rondedans geleerd, cowboy gespeeld,... Dit (…) Lees het hele bericht »

Er was eens..

Er was eens..Overpelt Er was eens een kunstacademie, er was eens een orkest , er waren eens zangers, dansers, acteurs en een heleboel vrijwilligers en leerkrachten die hun schouders onder een sprookjesachtig project wilden steken. Het (…) Lees het hele bericht »

Armandus de Zoveelste bezet CC Gruitrode...

Armandus de Zoveelste bezet CC Gruitrode...Meeuwen-Gruitrode Zaterdag 28 mei en zondagnamiddag 29 mei kon je als publiek genieten van een heerlijke voorstelling van de leerlingen Theater uit de klas van Wouter Fimmers. Een verrukkelijk sprookje/ theaterstuk van Dimitri Leue met (…) Lees het hele bericht »

Kunstacademie omlijst Blauwogige Lady

Kunstacademie omlijst Blauwogige LadyLommel Op zondag 29 mei werd in het Raadhuis in Lommel aan een select publiek de nieuwe publicatie van Monique De Rae voorgesteld. Zoals in haar eerste publicatie was ook ditmaal de Blauwogige Lady het onderwerp. Een 60-tal schilderijen en diverse verhalen zijn gebundeld in haar 2de boek.
Zowel de presentatie als de muzikale omlijsting op gitaar en harp was in handen van leerlingen uit de Kunstacademie.

Foto: Internetgazet


Vlinders en Elfjes...

Vlinders en Elfjes...Bocholt ... was de titel van twee sprookjesachtige balletvoorstellingen in De Kroon in Kaulille op zaterdag 28 mei. Een 70-tal leerlingen dans uit de afdeling Bocholt-Kaulille brachten een lentefris verhaal over vlinders en (…) Lees het hele bericht »

Aperitiefconcert Peer...

Aperitiefconcert Peer...Peer Naar jaarlijkse traditie wordt er in Peer in de maand mei een aperitiefconcert in samenwerking met het mini-jeugdorkest gepland. Dit jaar werd dat orkest voor de eerste maal gedirigeerd door Nina Boonen, alweer een (…) Lees het hele bericht »

MUZIKALE FEESTJES IN TOONZAAL...

MUZIKALE FEESTJES IN TOONZAAL...Neerpelt Van maandag 23 tot maandag 30 mei spelen laatstejaarsleerlingen hun slotconcert in het kader van hun opleiding aan de Kunstacademie Noord-Limburg.
Elk concertje duurt ongeveer 60 minuten.

Door de jarenlange studie aan onze academie van deze optredende leerlingen, beloven dat telkens mooie concertjes te worden die wellicht een mooi alternatief zijn voor een avondje 'uit' in plaats van een doordeweekse televisie-avond.

We heten je dan ook van harte welkom op:
 • maandag 23 mei om 20:30 in de Sint-Trudokerk in PEER met muziek op klavecimbel, gitaar, harp en orgel.
 • dinsdag 24 mei om 18:30 (saxofoon, zang en gitaar) in De Toonzaal in het hoofdgebouw in Neerpelt.
 • dinsdag 24 mei om 20:15 (saxofoon, zang, slagwerk en gitaar) in De Toonzaal in het hoofdgebouw in Neerpelt.
 • woensdag 25 mei om 20:00 (blokfluit, gitaar, dwarsfluit, saxofoon, cornet, trompet en slagwerk) in "De Toonzaal" van het hoofdgebouw in Neerpelt.
 • donderdag 26 mei om 20:00 (trompet, gitaar, bugel, cornet en fagot) in De Toonzaal in het hoofdgebouw in Neerpelt.
 • vrijdag 27 mei om 18:30 (cello, gitaar dwarsfluit en piano) in De Toonzaal in het hoofdgebouw in Neerpelt.
 • vrijdag 27 mei om 20:15 (piano, gitaar, cello en contrabas) in De Toonzaal in het hoofdgebouw in Neerpelt.
 • zaterdag 28 mei om 10:30 (gitaar, viool en slagwerk)  in De Toonzaal in het hoofdgebouw in Neerpelt.
 • maandag 30 mei om 20:00 (piano, dwarsfluit, hoorn, hobo) in De Toonzaal in het hoofdgebouw in Neerpelt.


Dansende dromen…

Dansende dromen…Neerpelt Leidraad voor 3 prachtige dansvoorstellingen op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 mei in het Dommelhoftheater was de onderstaande tekst van Albert Einstein: We dance for laughter, we dance for tears, we dance for (…) Lees het hele bericht »

PONTICELLO LOKT VOLLE ZALEN...

PONTICELLO LOKT VOLLE ZALEN...Neerpelt Op zaterdag 21 mei werd het Sint-Hubertustheater tot 2 maal toe gevuld met liefhebbers van muziek voor strijkers, piano en gitaar. Het podium was die dag gereserveerd voor Ponticello, het strijkersensemble onder leiding (…) Lees het hele bericht »

Toonmoment viool

Toonmoment vioolZaterdagnamiddag 14 mei werden in 'De Toonzaal' de snaren opnieuw gestemd. De leerlingen uit de klas van Veerle Gistelinck verzamelden er voor hun toonmoment. De begeleider Eric Fuchs zorgde samen met de leerlingen voor (…) Lees het hele bericht »

GEZOCHT - WANTED - GEZOCHT

Lommel CC De Adelberg is regelmatig op zoek naar ' blaadjesdraaiers ' bij klassieke concerten. Wellicht is dat een interessante gelegenheid om gratis en bovendien van zeer nabij een mooi klassiek concert mee te maken. Ben je (…) Lees het hele bericht »

Inspectie positief over nieuwe leerplannen...

Inspectie positief over nieuwe leerplannen...Sinds november werkten een groep directeurs van pilootacademies (project artistieke competenties) aan nieuwe leerplannen. Het resultaat was een totaal nieuw concept leerplannen voor het Deeltijds KunstOnderwijs. Vrijdag (…) Lees het hele bericht »

Dansend woon- zorgcentrum Hoevezavel

Dansend woon- zorgcentrum HoevezavelOp woensdag 4 mei om 14:00 uur krioelde het van het jonge bewegende leven in woon- en zorgcentrum Hoevezavel op Heeserbergen in Lommel. In de cafetariaruimte dansten verschillende leerlingen van de studierichting dans (…) Lees het hele bericht »

AFSPRAAKJE TUSSEN DUTMALA EN KUNSTACADEMIE

AFSPRAAKJE TUSSEN DUTMALA EN KUNSTACADEMIEDe samenwerking tussen accordeonvereniging Dutmala en de afdeling Overpelt van de Kunstacademie mondde uit in 2 mooie concerten op woensdag 4 mei om 18:00 en om 19:30. De ontmoeting tussen deze twee muzikale partners (…) Lees het hele bericht »

Elektriciteit voert kunst door Lommel...

Elektriciteit voert kunst door Lommel...Ter gelegenheid van de Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs en de start van de Week van de Amateurkunsten werden op 30 april en 1 mei de grote middelen ingezet in Lommel om kunst te promoten. De oplegger van een (…) Lees het hele bericht »

Week van de Academies...

Week van de Academies...Aangezien dit jaar de Week van de Academies, met als thema ‘Match’, samenvalt met de Week van de Amateurkunsten, zijn we vanuit de Kunstacademie Noord-Limburg op zoek gegaan naar verschillende samenwerkingsverbanden. En die hebben we gevonden!
Een overzicht van alles wat er staat te gebeuren tijdens de 'Week van de Academies':

 • ACHEL : 

  Zaterdag 30 april om 10.00u en 11.00u : Toonmomenten
  Michielshof - Fanfarezaal, Michielsplein 1, 3930 Hamont-Achel 
  Na de toonmomenten krijgen de leerlingen de kans om instrumenten uit te proberen.

 • LOMMEL : Kunst-truc(k)
                             i.s.m. Stad Lommel en WAK

  De Kunst-truc(k) is een elektrisch aangedreven vrachtwagen. De e-truck is een uniek podium met zowel podiumkunsten als beeldende kunsten. De truck doet op zaterdag 30 april en zondag 1 mei verschillende locaties aan. Wil je graag weten waar de Kunst-truc(k) te vinden is?

       Zaterdag 30 april staat de Kunst-truc(k) om 18.30u in Heeserbergen.
       Zondag 1 mei doet de Kunst-truck vier locaties aan:
                         09.00 uur: Parochiezaal Heide-Heuvel
                         11.00 uur: Duitse Militaire Begraafplaats
                         14.30 uur: Kerkplein Lommel-Centrum
                         17.00 uur: Nieuwe parking bij het Tuincafé

  Klik hier voor een uitgebreid overzicht.

 • NEERPELT :

  - Zaterdag 23 april om 20u : LEK - Voorstelling Eigen Experimentele Kunst
                                               Kunstacademie – ‘De Toonzaal’
                                               ... een uitgelekt verslag!

  - Dinsdag 3 mei 2016 : Open koorklas o.l.v. Inge Feyen
                                       Kunstacademie - Lokaal 2.06
                                       - 18.30-19.30 : Volwassenenkoor
                                       -  19.30-20.30 : Jeugdkoor
                                       -  20.30-21.30 : Vocaal ensemble

  - Woensdag 4 mei om 19u : Concertje MATCH!
                                               Kunstacademie –  ‘Orgelpunt’

 • OVERPELT : Afdelingsconcert  MATCH
                                  i.s.m. accordeonvereniging Dutmala

  Woensdag 4 mei om 18u en om 19u30 : Afdelingsconcert Overpelt
                                                                  CC Palethe - Muzezaal
                                                                  Reserveren noodzakelijk!

 • KANL - Beeldende Kunst

  Zaterdag 30 april 2016 DKOH-DAG
  van 10u tot 12u en & 13u tot 16u : Opendeurdag
            - Kunstacademie Toekomstlaan 9 te Neerpelt
            - Glaskunst in het Glazen Huis te Lommel 

                                                      Speel-tijd in Gruitrode...

Speel-tijd in Gruitrode...Spelen... dat is toch hetgeen kinderen het liefste doen? Een waarheid als een koe en dat bewezen ook de leerlingen van de afdeling Meeuwen-Gruitrode. Tijdens 13 verschillende optredens van muziek, toneel en dans werd er (…) Lees het hele bericht »

VLAMO en DKO...

VLAMO en DKO...Op zondag 26 april vond in de academie van Sint-Niklaas de finale plaats van de wedstrijd voor solisten en kleine sensembles 2016. Ook daar was de Kunstacademie Noord-Limburg vertegenwoordigd door de deelname van Mila Konings (altsaxofoon), Julie Hegge (sopraansaxofoon), Kathleen Schuurmans (baritonsaxofoon) en Jolien Goossens (piano).


LEK in hoofdgebouw Kunstacademie Noord-Limburg…

LEK in hoofdgebouw Kunstacademie Noord-Limburg…Geen insijpelende regen door een lek in het gebouw van de Kunstacademie, maar wel enkele uitvoeringen van leerlingen en leraren die samen het ‘Laboratorium voor Experimentele Kunst’ vormen. Dat gebeurde er op zaterdag (…) Lees het hele bericht »

Hoofdstuk vier

Hoofdstuk vier(... maar zeker niet het laatste) Opnieuw liet een toneelgroep uit de klas van Wouter Fimmers zich met veel overgave zien op podium. In ons gezellige theaterzaaltje ‘De Speelkamer’ brachten vier studentes toneel hun (…) Lees het hele bericht »


Toonzaal werd Zangzaal…

Toonzaal werd Zangzaal…Op vrijdag 22 april vond een project plaats met de volwassen leerlingen zang uit de klas van Anja Van Engeland. In samenwerking met een strijkersensemble uit de klas van Vera Baliko en met Jolien Thijs aan de piano (…) Lees het hele bericht »

Oefenlessen Beeldende Kunst Middelbare Graad

Voor alle leerlingen van de Lagere Graad 6:
Heb je de lagere graad bijna af en zin om toch nog verder te tekenen, knutselen....of twijfel je nog ? Kom dan naar een oefenlesvan de MIDDELBARE GRAAD. Je kan dan meteen zien wat de leerlingen al gemaakt hebben dit jaar.
Er zijn verschillende locaties waar je een oefenles kan volgen:
Bocholt , De Steen op woensdag 27 april van 15.50-19.20 uur
Neerpelt , Den Akker op woensdag 4 mei van 13.40-17.15 uur en op zaterdag 14 mei van 12.45-16.15 uur
Neerpelt , Kunstacademie op zaterdag 14 mei van 9.00-12.30 en op woensdag 20 mei van 18.40-22.10 uur
Lommel , Huis van de Jeugd op woensdag 11 mei van 13.30-17.00 uur en op zaterdag 14 mei van 9.00-12.30 uur
Ook iedereen die 12 is of wordt (of ouder is !) en nog nooit de Kunstacademie gevolgd heeft is van harte welkom !

BESTUUR KUNSTACADEMIE WINT EGELPRIJS

BESTUUR KUNSTACADEMIE WINT EGELPRIJSVoor de 29ste keer nomineerde JONGCD&V Neerpelt verdienstelijke Neerpeltenaren of verenigingen voor hun 'Egelprijs', waarmee ze deze personen of verenigingen extra in de kijker willen plaatsen. Op Paasmaandag vond de (…) Lees het hele bericht »

Noord-Limburg kiest...

Noord-Limburg kiest...Op woensdag 23 maart zakten eerstejaars leerlingen muziek en hun ouders af naar  het Dommelhof en het gebouw van de Kunstacademie voor een instrumentenvoorstelling en een heuse markt.
Bedoeling van de avond was leerlingen te helpen om de juiste keuze te maken van een instrument dat vanaf het volgende schooljaar bespeeld gaat worden.
Die keuze blijkt niet zo makkelijk te zijn: het aanbod is groot en elk instrument klinkt zo mooi...
Toch is het beluisteren van alle instrumenten, een beetje uitleg over diezelfde instrumenten en het vasthouden en zelf bespelen de beste manier om te komen tot een juiste keuze.
Later dit schooljaar volgen dan nog kennismakingslessen, waarna de definitieve keuze bekend gemaakt kan worden...
Marc Faes maakte een mooie fotoreportage over de instrumentenvoorstelling en -markt. Je vindt ze hier.

Noord-Limburg in Gent...

Voor de vierde keer al, organiseerde Matrix (het centrum voor nieuwe muziek) een muzikaal evenement voor leerlingen uit het Deeltijds KunstOnderwijs. Het thema van het mini-festival dat onder optimale technische en (…) Lees het hele bericht »

Welkom aan de lente...

Welkom aan de lente...Alhoewel iedereen op de schoolbanken geleerd heeft dat de lente begint op 21 maart, is het weerkundig zo dat de lente dit jaar startte op 20 maart. Het is ook op die zondagvoormiddag 20 maart dat het strijkorkest (…) Lees het hele bericht »

EEN ONVERGETELIJKE MOZART

EEN ONVERGETELIJKE MOZARTMet een vrij grote groep zijn we op zondagnamiddag 20 maart ’16 naar het Muziekgebouw in Eindhoven getrokken met een doos vol verwachtingen. Verwachtingen die waren gewekt door een begeesterende Rose-Marie. Een paar (…) Lees het hele bericht »

Instrument in de kijker te Hechtel-Eksel

Instrument in de kijker te Hechtel-EkselOp vrijdag 4 maart kregen alle leerlingen van het derde leerjaar te Hechtel-Eksel de gelegenheid om van dichtbij kennis te maken met de harp. Ieder jaar organiseert de plaatselijke bibliotheek een activiteit waarbij de (…) Lees het hele bericht »

Ook muziek tijdens zomervakantie ??

Ben je geïnteresseerd om als leerling ook onder de zomervakantie muzikaal actief te zijn, dan vind je via deze link meer informatie omtrent een zomerstage in Dinant.
Op allerhande muzikale niveaus kunnen er lessen gevolgd worden bij professionele docenten.  
Download hier de infobrochure.

Grote vertegenwoordiging KANL op VLAMO-wedstrijden

Grote vertegenwoordiging KANL op VLAMO-wedstrijdenZowel op zaterdag 26 februari als op zondag 6 maart organiseerde de Vlaamse Muziekorganisatie (VLAMO) haar provinciale wedstrijden voor blazers en kleine ensembles in de academie van Voeren. Op zaterdag 26 februari (…) Lees het hele bericht »

Over leerlingen, percussiegroep en jeugdorkest...

Over leerlingen, percussiegroep en jeugdorkest...Bocholt Op zondag 13 maart waren leerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg, percussie-ensemble 'Vibracoustic' en jeugdorkest 'The fun tunes' van de partij op een leerlingenconcert in De Steen in Bocholt. Het concert was (…) Lees het hele bericht »

7 meesters op een rij...

7 meesters op een rij...Op zaterdag 12 maart om 20:15 speelden enkele leraren een "Meesterlijk Kasteelconcert" in de Commanderij van Gruitrode. Deze prachtige historische locatie was uiterst geschikt voor een hoogstaand, druk bijgewoond (…) Lees het hele bericht »

Brendra Dambrink bericht over Soiree...

Op dinsdag 8 maart j.l. brachten de leerlingen van Anja Van Engeland en Carla Schroyen hun zangkunsten ten gehore in de oude vertrouwde toonzaal van de Kunstacademie. De jaarlijkse soiree is traditiegetrouw een avond (…) Lees het hele bericht »

ANOUK NEYENS EN NICK VAN ELSEN OP LIMBURGS PODIUM

ANOUK NEYENS EN NICK VAN ELSEN OP LIMBURGS PODIUMOp zondag 28 februari 2016 ontving de stedelijke academie van Maaseik jong Limburgs talent in CC Achterolmen in Maaseik. Tijdens een drukbezocht concert om 15.00 uur in de concertzaal van CC Achterolmen, traden 6 eerder (…) Lees het hele bericht »

Anouk Neyens naar halve finale...

Anouk Neyens naar halve finale... Saxofoniste Anouk Neyens slaat zich door strenge preselectie en wint een plaatsje in de Nederlandse halve finale van Prinses Christina Concours! Na een spannende voorselectie op het prestigieuze Prinses Christina (…) Lees het hele bericht »

Gert Peeten op Prinses Christina Concours...

Gert Peeten op Prinses Christina Concours... Eervolle vermelding voor Gert Peeten op Prinses Christina Concours!

Na eerdere knappe prestaties op o.m. Belfius Classics, Antwerpen Gitaar Festival en Vlamo, bevestigde Gert Peeten afgelopen weekend zijn muzikaal talent tijdens het Prinses Christina Concours te Maastricht.

Tussen een deelnemersveld van pianisten, strijkers en andere musici, wist hij zich als gitarist bijzonder te onderscheiden en behaalde hij als enige in de categorie van de conservatoriumstudenten een eervolle vermelding of Diplôme d’Honneur.

Gert studeert gitaar en piano aan het Lemmensinstituut te Leuven en maakt deel uit van de band RiveR of StoneS, het akoustisch trio Shoosh en het klassieke gitaarkwartet The Rapha Four.

LEK en MINI BLIND DATE...

LEK en MINI BLIND DATE...Wellicht een bevreemdende titel van een nieuwsbericht uit onze academie. Benieuwd waar dit over gaat? Lees dan zeker verder... Binnen de Kunstacademie Noord-Limburg is in het grootste geheim een Laboratorium voor (…) Lees het hele bericht »

Op reis met muziek en dans...

Op reis met muziek en dans...Dankzij de kunsten kan je onwaarschijnlijk mooie reizen maken: dat schreef de bekende Franse componist Claude Debussy ooit. Muziek, theater, dans en beeld kunnen je fantasie immers op hol doen slaan en je brengen naar de meest verre, vreemde of denkbeeldige plaatsen.
Dat is ook wat de leerlingen van de afdeling Kaulille op dinsdag 1 maart deden: dankzij hun uitvoeringen op het podium van De Kroon kon het publiek zich in gedachten laten meevoeren naar een flink aantal reisbestemmingen. Er waren optredens van dans, AMV, gitaar; dwarsfluit, hobo, altviool drum, trompet, piccolo en saxofoon. Het werden mooie reizen die het publiek maakte: bovendien was de gratis avond goedkoper dan het goedkoopste reisbureau je kan aanbieden...


Lindsay Gijbels soleert met het Limburgs Orkest...

Lindsay Gijbels soleert met het Limburgs Orkest... Op zondag 20 maart om 15u vindt het jaarlijkse Lenteconcert van het Limburgs Orkest Jeugd & Muziek plaats in het Cultuurcentrum van Hasselt. Het concept is sinds een tweetal jaren vernieuwd. Er worden steeds meer en (…) Lees het hele bericht »

PEERSE DIALOOG...

Op het afdelingsconcert van Peer op donderdag 25 februari werd er afgestapt van de traditionele 'concertsetting'. Muzikanten en publiek zaten verspreid opgesteld aan de verschillende kanten van de harmoniezaal. Vier (…) Lees het hele bericht »

Cedric Honings musiceert in Bachhaus te Leipzig

Cedric Honings musiceert in Bachhaus te Leipzig Cedric Honings, gitarist en leerling aan de Kunstacademie Noord-Limburg in de klas van Karel Ooms, heeft op vrijdag 13 februari geconcerteerd in het Bachhaus. Op woensdag 10 februari is Cedric met de studenten van de (…) Lees het hele bericht »

Afstuderenden presenteren zich op Orgelpuntconcert

In het kader van hun evaluatie spelen leerlingen hogere graad 3 die dit schooljaar hun opleiding aan de Kunstacademie beëindigen een Orgelpuntconcert. Dit zijn de data en locaties: donderdag 25 februari om 20:00 in De (…) Lees het hele bericht »

Over gitaren en indianen...

Over gitaren en indianen...De indianen suite van de Duitse componiste Maria Linnemann vormde de basis voor een mooi muzisch project in de klas gitaar van Caroline Van Mieghem. Rond die muziek werd met haar leerlingen lagere graad 3 en 4 en sommige ouders een heus indianenverhaal geschreven. Om helemaal in de gepaste sfeer te komen werd de polyvalente zaal van Het Huis van de Jeugd in Lommel op woensdag 24 februari omgetoverd tot een indianendorp met een zelfgemaakte tipi (met dank aan de mama van Jonas Slenders...) en totempaal. Op die manier werd het toonmoment voor deze jonge leerlingen een mooie belevenis. En de trotse ouders? Zij zagen dat het goed was...

KOPERS KLEUREN PEER KOPERKLEURIG

KOPERS KLEUREN PEER KOPERKLEURIGOp zondag 21 februari hebben in totaal meer dan 90 leerlingen, oud-leerlingen en docenten het centrum van Peer bezet tijdens een koperdag die plaatsvond in de harmoniezaal en 't Poorthuis. Op initiatief van de leraren (…) Lees het hele bericht »

Familiedag Dans in CC Palethe

Familiedag Dans in CC PaletheZondagnamiddag 21 februari: een stormachtige namiddag… Ideaal om met het gezin te genieten van dansvoorstelling “De Vliegende Koe”, gebracht door Compagnie De Stilte. Spelen is leuk en ernstig tegelijk. Als je er (…) Lees het hele bericht »

ONVERGETELIJK LIEDRECITAL VAN ANNE SOFIE VON OTTER

ONVERGETELIJK LIEDRECITAL VAN ANNE SOFIE VON OTTER ‘Nur wer die Sehnsucht kennt, Weiß, was ich leide!’ ('Alleen wie verlangen kent, weet wat ik lijd!') ... de toon van de avond was gezet, een avond vol kamermuziek uitgevoerd door de zweedse mezzo-sopraan Anne Sofie von (…) Lees het hele bericht »

Kunstacademie 2 maal in Adelberg Lommel...

Kunstacademie 2 maal in Adelberg Lommel...Zowel op woensdag 4 als donderdag 5 februari waren er voorstellingen door de leerlingen van de Lommelse Kunstacademie Noord-Limburg. 'Maskerade' was het wel erg passende thema van de concerten in de aanloop naar de (…) Lees het hele bericht »

Naar De Notenkraker...

Naar De Notenkraker...Pluvius was ons welgezind toen we zaterdagavond 30 januari om kwart voor zes met drie autocars vanaf Kunstacademie Noord-Limburg richting Antwerpen vertrokken. Welgezind, omdat de regengod al de hele dag zijn (…) Lees het hele bericht »

Pianoforte in de kijker...

Pianoforte in de kijker...De volwassenen van de AMC-klas van Rose-Marie Hendrikx werden op 28 januari 2016 door collega-leraar piano Toon Spaepen bij hem thuis uitgenodigd voor een demonstratieles over een historisch instrument: de pianoforte. (…) Lees het hele bericht »

WEEK VAN DE POËZIE...

WEEK VAN DE POËZIE...De afdeling theater werkte afgelopen week mee aan de week van de poëzie. Docent Tom Maurissen maakte onderstaande korte impressie.


KLARINET IS TOP !!!

KLARINET IS TOP !!!Veel leuke en knappe initiatieven steken de kop op binnen het kleine talentvolle klarinetlandje, dat Vlaanderen is. Toch zijn er ook signalen dat het minder goed zou gaan met de klarinet: dat verhaal is enkel gebaseerd (…) Lees het hele bericht »

Pop en Jazztalent op de planken...

Op woensdag 28 januari speelden de leerlingen van de pop & jazzrichting van de kunstacademie een bruisend klasconcert. De solisten en combo’s wisten het publiek in de goed gevulde Toonzaal te verwennen met jazzstandards en eigenzinnige popcovers.

Na de leerlingen was het nog de beurt aan de leerkrachten pop&jazz om het beste van zichzelf te geven. Zij hadden voor de gelegenheid enkele jazzmuzikanten uitgenodigd voor een heuse jamsessie.

Voor wie er niet bij kon zijn, niet getreurd. Dit concert smaakte naar meer en deze formule zal dan ook aan het eind van dit schooljaar herhaald worden! Blijf via onze website en facebookpagina op de hoogte en mis dit concert zeker niet!


Gedichtendag Meeuwen-Gruitrode 2016

Gedichtendag Meeuwen-Gruitrode 2016Op woensdag 27 januari 2016 vond naar jaarlijkse traditie in Meeuwen-Gruitrode een voorstelling rond gedichtendag plaats. Tijdens deze samenwerking tussen de Kunstacademie Noord-Limburg en de bibliotheek van (…) Lees het hele bericht »

Kunstacademie brengt dagelijkse kost...

Kunstacademie brengt dagelijkse kost...Op vrijdag 22 januari had de Kunstacademie Noord-Limburg -net als zoveel televisiezenders- eventjes haar eigen kookprogramma. Het waren de leraren en leerlingen van de afdeling Hamont-Achel die een muzikaal en verbaal (…) Lees het hele bericht »

POP & JAZZ OP ZOEK NAAR UITBREIDING...

POP & JAZZ OP ZOEK NAAR UITBREIDING...Met het oog op de organisatie van het schooljaar 2016-2017 is de Kunstacademie Noord-Limburg benieuwd hoeveel interesse er is bij (oud-)leerlingen saxofoon, zang en elektrische gitaar om vanaf volgend schooljaar de lessen pop en jazz te volgen.
Er is alvast een eerste infomoment gepland op woensdag 27 januari om 19:00 uur in De Toonzaal in het hoofdgebouw in Neerpelt (toekomstlaan 9).
Na een mooi concertje -waar je de echte pop en jazzsfeer kan opsnuiven- kan je met al je vragen terecht bij de leraren.


Kerst- en nieuwjaarswens

Kerst- en nieuwjaarswens Bij kerst en nieuwjaar horen traditiegetrouw wensen.
Wij sturen u die wensen niet op traditionele wijze maar maakten met eigen leerlingen en leraren een originele digitale wens.
Klik hier
om deze kunstzinnige wensen te openen.

 


KERSTHAPPENING PEER SCHOT IN DE ROOS...

Naar jaarlijkse traditie vond ook tijdens de afgelopen kerstvakantie de kersthappening plaats in CC 't Poorthuis in Peer op 26 december.
Voor een talrijk opgekomen publiek namen ook de klarinetleerlingen van Kris Vuylsteke deel aan dit gebeuren.
Ze brachten er in ensemble-verband een felgesmaakt optreden. Je vindt enkele opnames hier: opname 1 - 2 - 3 - 4

Mals blokfluitweekend...

Mals blokfluitweekend...Alvorens de kerstvakantie in te duiken, verzamelden de leraren en leerlingen blokfluit uit een aantal Vlaamse academies zich in Malle: een 'Mals' blokfluitweekend dus... Ook Carine Rinkes en haar leerlingen uit de (…) Lees het hele bericht »

Kunstacademie brengt kerst in Neerpelt...

Kunstacademie brengt kerst in Neerpelt...Onder massale publieke belangstelling brachten leerlingen van de Kunstacademie afdeling Overpelt en Neerpelt een fel gesmaakt kerstconcert in de kerk van Neerpelt centrum. Er waren tal van optredens op een grote (…) Lees het hele bericht »

Dansende Wintersterretjes...

Dansende Wintersterretjes...Woensdag 16 december was de grote dag voor onze allerjongste dansleerlingen van Neerpelt en Overpelt. Voor een eerste keer schitteren op het podium: dat was de opdracht! Er waren 2 voorstellingen in de theaterzaal van het Dommelhof.
Met als rode draad een hartverwarmend kerstverhaal konden onze Wintersterretjes met afwisselend avontuurlijke, vurige maar ook lieflijke dansen, het hart van het publiek veroveren.
De prachtige muziek van collega Johan Thaens, de mooie kostuums, de sfeervolle belichting en de geslaagde choreografieën zorgden er voor dat alles één mooi geheel werd en onze ‘Wintersterretjes’: … wat hebben ze genoten!

Fotograaf: Jean Vandijck
Klik hier voor de volledige fotoreportage.OMGEVINGSWERKEN KUNSTACADEMIE NADEREN EINDPUNT

OMGEVINGSWERKEN KUNSTACADEMIE NADEREN EINDPUNTDe afgelopen weken werd al vaker de vraag gesteld door de voorbijgangers wat die rare smalle parkeerplaatsen voor de deur van de Kunstacademie zijn. Daar past toch geen auto in ? Is dat dan om bromfietsen te stallen ?
Op dinsdagnamiddag 15 december werd het al duidelijker : er werden toen betonnen zitbanken geleverd en jawel : vanuit het raam van de tweede verdieping zie je het wel heel duidelijk: hier is een Kunstacademie gehuisvest !!

Arriverende leerlingen begonnen spontaan 'Für Elise' te neuriën en de kleinere kinderen beklommen spontaan de zwarte toetsen.
Hier ook een foto van de eerste enthousiasteling die plaatsnam op de do kruis...

Het idee om op deze manier de toegang tot de Kunstacademie zichtbaar te maken kwam van algemeen directeur Diederik Celis. Onder andere architectenbureau Nova Zembla zorgde mee voor de uitwerking.

Misschien een leuk idee om eens met mekaar af te spreken op de sol ? Wij van de Kunstacademie weten die in ieder geval liggen...
 

BEZOEK AAN ADAMS

BEZOEK AAN ADAMSOp 12 december 2015 trokken we met een 30-tal cursisten uit de klas Algemene Muziekcultuur voor volwassenen naar Ittervoort waar we de kans kregen om achter de schermen van de wereldberoemde paukenfabriek ADAMS te (…) Lees het hele bericht »

Pedagogische studiedag...

Pedagogische studiedag...Het dansteam van onze Kunstacademie heeft genoten van een leerrijke studiedag dans: de workshop van Maria Speth werd voor iedereen een fantastische ervaring!
Ook speciale dank aan de directie en het secretariaat voor de ondersteuning.
Wij kunnen weer met veel inspiratie het nieuwe jaar ingaan...

Gert Peeten scoort in Antwerpen...

Gert Peeten scoort in Antwerpen...In het weekend van 27, 28 en 29 november lag het centrum van de Vlaamse gitaarwereld even in Deurne. Daar vond voor de vijfde maal de editie van het Antwerps GitaarFestival plaats. De driedaagse startte met een (…) Lees het hele bericht »

De Sint bezoekt de Kinderacademie...

De Sint bezoekt de Kinderacademie...Zondagvoormiddag 29/11 bezocht de Sint met zijn pieten de KinderAcademie. De Sint kende vele problemen voordat hij de zaal gevonden had. Zo kreeg hij pech met zijn auto, nam hij de vespa die zonder benzine viel, nam hij (…) Lees het hele bericht »

KOPERDAG 21-2-2016 : INSCHRIJVING !

KOPERDAG 21-2-2016 : INSCHRIJVING !Op zondag 21 februari 2016 verzamelt heel koperblazend Limburg zich in de Harmoniezaal van Peer.

Meer info en inschrijving? Klik hier!

Samadhi Dance Company danst “Hanuman”

Samadhi Dance Company danst “Hanuman”Op vrijdag 27 november was het theater van CC De Adelberg tot de nok toe gevuld. Maar liefst 85 leerlingen en begeleiders van de studierichting Dans mochten mee genieten van “Hanuman”! Hanuman is een voorstelling waarin (…) Lees het hele bericht »

Muziek en theater met speelgoed...

Muziek en theater met speelgoed...In de gymzaal van basisschool De Viejool in Eksel verzorgden leerlingen uit de gemeente Hechtel-Eksel een leerlingenconcert met als thema 'Speel-goed'. In tijden waarop we met z'n allen wachten op de komst van de goede (…) Lees het hele bericht »

MALLE blokfluitdagen kondigen zich aan...

MALLE blokfluitdagen kondigen zich aan...Op 19 en 20 december verzamelen een 80-tal blokfluitisten uit diverse windhoeken van Vlaanderen zich in het vormingscentrum van Malle.
Een 7-tal enthousiaste blokfluitdocenten organiseren deze tweedaagse voor hun leerlingen. Er zal in verschillende samenstellingen gemusiceerd worden, maar er is uiteraard ook tijd voor ontspanning.

Op zondag 20 december is er om 17:00 uur bij wijze van slotmoment een concrete, waarop iedereen is uitgenodigd.

Blokfluit spelen ? Puur plezier !!!!


Concertzaal Charlotte van Der Seijs biedt podium..

Concertzaal Charlotte van Der Seijs biedt podium..Lommel Door een uniek samenwerkingsverband tussen de stad Lommel, de Kunstacademie Noord-Limburg en Cantabile vzw vond op zondagmiddag 22 november een uniek concert plaats van laureaten van pianowedstrijd Cantabile. Niet enkel (…) Lees het hele bericht »

Jong talent in Toonzaal…

Jong talent in Toonzaal…Op vrijdag 20 november was uitzonderlijk jong talent te beluisteren in de Toonzaal van de Kunstacademie. Extra getalenteerde leerlingen van lagere graad 2 tot en met hogere graad 3 lieten er horen wat er allemaal (…) Lees het hele bericht »

'Musica' op bezoek...

'Musica' op bezoek... "Wauw juf, dat orgel klonk nogal hè! En die saxofoons, zo luid! Heb je die vingers gezien, die gingen snel!" Op woensdagavond stapten zo’n 91 kinderen door Klankenbos, op pad van Dommelhof naar de orgelklas van de (…) Lees het hele bericht »

Aurèlie Slegers verwelkomt de Sint in Lommel

Aurèlie Slegers verwelkomt de Sint in LommelLommel Aurèlie Slegers (leerling hogere graad 2 'verteltheater') is gestart als presentatrice bij Local TV Lommel. Aurèlie Slegers volgt les bij Karla Deroost in Lommel en kreeg bij de TV-zender de opdracht om Sinterklaas te verwelkomen. Het werd een geslaagde vuurdoop die voor herhaling vatbaar is. Opnieuw een mooi voorbeeld van het maatschappelijk belang van onze kunstacademie. Proficiat !!

Via deze link naar www.localtvlommel.be kan je het werk van Aurèlie bekijken: http://www.localtvlommel.be/html/aankomst_sinterklaas_lommel_barrier_2015.html

Fotograaf : Marc Ras
www.neerpelt.in

RODE NEUZEN VULLEN TOONZAAL

RODE NEUZEN VULLEN TOONZAALOp initiatief van leerlinge Lieke Van den Heuvel vond op zaterdag 14 november een heus leerlingenconcert plaats in De Toonzaal van de Kunstacademie. Het concert werd helemaal door haar in mekaar gestoken, maar ze kon (…) Lees het hele bericht »

Muziek tegen kanker...

Muziek tegen kanker...Op 10 november 2015 organiseren Thomas Raemaekers (oud-leerling van het NIKO )en Stijn Paredis (studenten aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen) een benefietconcert t.v.v. de Stichting tegen Kanker (…) Lees het hele bericht »

Peer musiceert...

Peer Op woensdag 28 oktober om 19:00 uur werd een mooi leerlingenconcert gebracht door de Peerse jeugd in de harmoniezaal van Peer. Niet alleen leerlingen uit de klassen samenspel waren daarom samengekomen in de (…) Lees het hele bericht »

Cedric Honings musiceert...

Cedric Honings musiceert...Lommel Op vrijdag 23 oktober werd voor de 24ste maal een Gouden Erepenning uitgereikt aan een verdienstelijk iemand in de stad Lommel. Dit jaar viel de eer te beurt aan Jos Nijs omwille van zijn jarenlange inzet als molenaar (…) Lees het hele bericht »

JONG SOLISTISCH TALENT MUSICEERT...

Op zaterdag 24 oktober zakten een 19-tal supergetalenteerde leerlingen uit het Limburgse Deeltijds KunstOnderwijs af naar de Academie van Maaseik. Daar vond dit jaar de selectieronde plaats voor leerlingen die als (…) Lees het hele bericht »

De Sint is op komst ....

De Sint is op komst ....De KinderAcademie ontvangt met veel toeters en bellen de Sint en zijn Pieten op zondag 29 november.

Het wordt een leuk feest met veel muziek, theater en dans.

Wil jij ook jouw verlanglijstje overmaken aan de Sint?

Reserveren kan enkel nog telefonisch op nummer 011-80 87 10.

Korting op cultuur: ook buiten de soldenperiode...

Lommel CC De Adelberg (Lommel) richt een heel leuk bericht aan alle leerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg. Ze laten immers weten dat er ook dit jaar weer voor hun programmatie kortingen gegeven worden.  
CC De Adelberg is er van overtuigd dat leerlingen die zelf kunst beoefenen een bevoorrechte partner zijn om kunst te smaken.
Als Kunstacademie kunnen we dat alleen maar beamen: de culturele ontplooiing van onze leerlingen is ook onze grote bekommernis en elke actie die daaraan kan meehelpen, juichen we toe!
Anders dan bij veel kortingen van commerciële instellingen, zijn er geen kleine lettertjes bij deze aanbieding: er zijn geen aparte voorwaarden aan verbonden: ben je jongere, volwassene, leerling beeldende kunst, muziek, dans of theater: laat het weten door je leerlingenkaart te tonen en je krijgt meteen een reductie van maar liefst 25 procent!
Het is nu aan jullie –de leerlingen- om jullie met de leerlingenkaart kenbaar te maken bij De Adelberg en gebruik te maken van hun aanbod.  Je vindt de programmatie op hun website : klik hier.


Meer dan 2000...

Meer dan 2000...Nooit eerder telde de Academie voor Podiumkunsten zoveel leerlingen als het schooljaar 2015-2016.
Met ingang van dit schooljaar werd immers de kaap van de 2000 leerlingen overschreden. We spreken hier enkel en alleen over de leerlingenaantallen van de afdeling 'podiumkunsten' muziek, theater en dans.
Tel daarbij nog meer dan 1000 leerlingen beeldende kunst die ook deel uitmaken van de Kunstacademie Noord-Limburg en je komt al snel aan meer dan 3000 leerlingen.
Tijdens het eerste schooljaar (1954-1955) van het toenmalige "Noord-Limburgs Instituut voor Schone Kunsten" stonden 196 leerlingen op de gezamenlijke lijst van beide scholen.
Een mijlpaal wordt dit schooljaar dus bereikt voor de Academie Podiumkunsten. Uit deze aantallen mag blijken dat kinderen, jeugd en volwassenen meer dan ooit met cultuur bezig zijn en de weg naar onze school vinden...


Kampse Kerstshow

Kampse KerstshowEen concert met een mix van dans, pop- en klassieke muziek.

De leerlingen fagot uit de klas van Inge Peters spelen er meerstemmige kerstliedjes.

Woensdag 23 december om 15h en om 20.15h

CC LeopoldsburgFEESTELIJKE HEROPENING...

FEESTELIJKE HEROPENING...Lommel Jarenlang was de Sint-Pietersbandenkerk in Lommel de leslocatie voor orgellessen van de Kunstacademie. Gedurende 2 jaar hield de kerk de deuren gesloten voor een grondige restauratie. Vanaf het najaar 2015 is het (…) Lees het hele bericht »

TALENTENJACHT: LommelPuur zoekt Lommels Puurste

TALENTENJACHT: LommelPuur zoekt Lommels PuursteLommel Met een heuse talentenjacht wil de organisatie alle Lommelaars met een bijzondere kunde een podium bieden om hun talent aan het Lommelse publiek te tonen. Zang, dans, muziek, goochelarij, acrobatie, stand up comedy… (…) Lees het hele bericht »

Emoties lopen hoog op…

Emoties lopen hoog op…In het dansatelier van de leerlingen lagere graad 5 in Neerpelt wordt hard gewerkt aan het thema “dans en emotie”. Via verschillende opdrachten (alleen, per twee of in groep) worden de leerlingen aangespoord om via dans (…) Lees het hele bericht »

MUZIEK VOOR HET LEVEN...

Dat onze hobby niet stopt na de kunstacademie bewijzen de muzikanten van de 'RiveR of StoneS'. Ze studeerden allen af aan onze academie en zetten hun kunsten verder in deze muzikale band. Zondag 20 september stonden ze op het podium van Levensloop Lommel / Stichting tegen Kanker. Op deze manier tonen ze de maatschappelijke waarde van onze school aan en daar zijn we uiteraard zeer trots op !

Gelijke stemmen in Hasselt...

Met als titel 'Gelijke stemmen' vond op zondag 6 september in 'Het Stadsmus' een mooi en druk bijgewoond aperitiefconcert plaats.
Uitvoerders waren -naast het vocaal ensemble CAVA- het vocaal ensemble van onze Kunstacademie Noord-Limburg o.l.v. Inge Feyen en bovendien 2 leraressen gitaar (Veerle Boeckx en An Vranken). Het werd een afwisselende voormiddag met zowel bekende als minder bekende muziek van Mendelssohn, Schumann, Ramos, Bedings, Fieuws, Mignone, Bikkembergs, Ramirez, Poulenc, Morel en Nees.
De afwisseling van zang met gitaar werd door het publiek erg gesmaakt...


Toon Quanten beweegt...

was de titel van een avondvullend programma van oud-NIKO-leerling klarinet Toon Quanten. In het kader van zijn masterproef aan het conservatorium gaf hij een recital dat nauw aansloot bij zijn schriftelijke reflectie omtrent 'muziek en beweging'.
Na een korte mondelinge inleiding door Toon zelf, volgde de boeiende concertavond waarop hij 10 speciaal voor hem gecomponeerde muziekstukken speelde. Het publiek werd daarbij op verschillende momenten actief betrokken door zich te moeten verplaatsen en zelfs muzikaal deel te nemen aan het concert. Een speciale ervaring die zeker de moeite waard was om de verplaatsing vanuit Noord-Limburg naar Antwerpen te maken...
   

Opening Hageven-Happening in 'DE WULP'

Zaterdag  12 september vond de opening plaats van de Hageven-Happening in 'De Wulp' in Neerpelt. Leerlingen van Kunstacademie  Noord-Limburg fleurden de proclamatie van de teken- en fotowedstrijd op met geslaagde en sfeervolle muzikale optredens. Het aandachtige publiek genoot duidelijk van de  intermezzi die werden verzorgd door leerlingen uit de klassen instrumentaal ensemble, fagot en klavecimbel van Carine Rinkes, Inge Peters en Joost Vermeiren.
Een mooie bijdrage aan deze happening van Natuurpunt Neerpelt, want ook ‘onze natuur’ ligt de muzikanten nauw aan het hart.


POLITIEREGLEMENT OP ZATERDAG 26 SEPTEMBER

POLITIEREGLEMENT OP ZATERDAG 26 SEPTEMBER Politiereglement van kracht op zaterdag 26 september : veldrit ‘Soudal Classics’ aan het Dommelhof

Op 26/09 zal in de Toekomstlaan eenrichtingsverkeer worden doorgevoerd. Parkeren kan enkel op de parkeerplaatsen aan de voorkant van ons gebouw. De parking van het Dommelhof is niet beschikbaar. De ouders kunnen de kinderen afzetten en dienen dan onmiddellijk verder te rijden richting Kanaaldijk.

Kom naar Kunstacademie Noord-Limburg...

Kom naar Kunstacademie Noord-Limburg... Wakker worden!
Het is tijd om je in te schrijven!


Het promoteam van Kunstacademie Hechtel-Eksel bezocht er vandaag de lagere scholen. De kinderen en hun leerkrachten genoten van de korte voorstelling en werden even wakker geschud uit hun vakantieroes. Klik hier.

Zing je graag of wil je graag een muziekinstrument leren bespelen?
Speel je graag toneel? Werk je graag rond poëzie? Wil je je uitspraak verbeteren?
Of is ballet helemaal je ding? Je kan het allemaal leren aan de Kunstacademie!

Wil je graag weten waar en wanneer je daarvoor terecht kan?
Doe dan de cursuswijzer!